vakantiepark

Vakantaseren is de goede kant op piekeren: nu ook wetenschappelijk onderbouwd!

Vandaag las ik een interessant artikel over de kracht van verbeelding.  Op de Rijksuniversiteit Groningen doen ze nu onderzoek gedaan naar de kracht van verbeelding bij depressies.

Mensen die veel piekeren, hebben tegelijkertijd veel fantasie. Wat kun je allemaal wel niet bedenken als je een lekker potje zit te piekeren. De kunst is nu dit de goede kant op te doen. Een van mijn motto’s is: “vakantaseren is de goede kant op piekeren” als variant op “piekeren is de verkeerde kant op fantaseren”.  Dat is precies wat ik ook met vakantaseren wil bereiken. In het onderzoek probeert men na te gaan of het mogelijk is om positieve fantasie en prettige emoties te trainen zodat een terugval bij depressies kan worden voorkomen.

Mijn conclusie: vakantaseren kan hierbij een belangrijk hulpmiddel zijn.

Vakantaseer ze!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.