familieweekend,  Landal,  vakantiepark

Vakantaseren op de Utrechtse Heuvelrug

Onlangs ging ik voor het eerst een weekendje naar de Utrechtse Heuvelrug. Dit gebied ligt in de provincie Utrecht en hoor niet bij de Veluwe. We verbleven in het nieuwe Landal Park Amerongse Berg. Link Landal Amerongs Berg Dit is een bungalowpark dat nog in aanleg is. Een aangenaam rustig park met prachtige bungalows die van alle gemakken zijn voorzien.

 

De Utrechtse Heuvelrug is relatief onbekend als vakantiebestemming. Onterecht wat mij betreft. Het heeft een prachtige en afwisselende natuur allemaal binnen een korte tijd rijden bereikbaar.

De eerste dag gingen we naar de Amerongse Berg, waarnaar het Landal Park is vernoemd. Een mooi loofbos dat in deze tijd van het jaar op zijn mooist kleurt! Na een klimmetje van een paar honderd meter sta je op de top en loop je wat verder door, kom je bij de Eenzame Eik. Op die dag was de Eik dankzij het prachtige weer niet zo eenzaam maar ik kan me voorstellen dat je hier op rustige dagen ook  erg lekker kunt zitten en genieten van het prachtige bos.

Vlakbij het bos ligt ook Kasteel Amerongen. Een mooi gerestaureerd oud kasteel waar op dat moment een herfstfair gaande was. Met gezellige vuurtjes, lekker eten en drinken. Kortom een aangenaam herfstmiddagje!

De volgende morgen de wekker vroeg gezet om te proberen de ochtend vlakbij het park op de foto te ‘vangen’. Om 7 uur liep ik al met mijn partner over de heide en door het bos. Prachtig. De dag werd langzaam wakker. Een mooi moment voor bijzondere foto’s. Na dat ik deze foto maakte

begaf mijn lens het. Grrrr. Precies op het moment dat de zon opkwam. Gelukkig had ik nog een reserve toestel bij en kon ik nog leuke foto’s maken.

We vergaten de tijd helemaal. Na een paar uur bedachten we dat we maar eens terug moesten voordat onze kinderen zich ongerust zouden gaan maken.

Wat een heerlijk weekend was het weer. En het weer werkte ook perfect mee. Toen we op maandag vertrokken, hadden we al direct last van #landalwee, heimwee naar het volgende weekend!

Check hier de beste Last Minutes: Last minutes Amerongse Berg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.