instagram

Vakantaseren op Instagram

Sinds een tijdje ben ik actief op Instagram met het account Vakantaseren
Volgens mij is Instagram een perfect kanaal om mensen te laten vakantaseren. Via mooie foto’s en leuke bijschriften kan ik mijn volgers laten meegenieten van mooie bestemmingen.

Wesinthewild
Een paar weken terug volgde ik daarom een workshop om beter te begrijpen hoe Instagram werkt. Wesley Glasmacher, op Instagram beter bekend als Wesinthewild, was de docent. In een paar uur liet hij aan de hand van zijn eigen werk zien, hoe je veel meer mensen kunt bereiken.

Wesley heeft inmiddels op dit moment al ruim 76.000 volgers dus hij weet waar hij het over heeft. Diverse travel brands en andere bedrijven weten hem te vinden. Een paar weken voor de workshop nog was hij op IJsland geweest op uitnodiging van Icelandair. Belangrijke les die ik heb geleerd van hem is dat je er met alleen mooie foto’s maken niet bent. Je moet proberen een “verhaal” te vertellen met je foto’s. Speciale hashtags (#) zijn daar ook een instrument bij.Ā  Ik heb natuurlijk nog veel meer tips en trucs geleerd maar als je die wilt weten, zou ik ook een workshop bij hem doen šŸ˜‰

Een van de ultieme doelen voor Instagrammers is om een zogenaamde Suggested User te worden. Instagram zet jouw account dan een paar weken in de schijnwerpers en de volgers stromen toe. Wesley heeft dit nu 2 x meegemaakt en dat verklaart een belangrijk deel van zijn enorme aantal volgers. Het lijkt me geweldig als Vakantaseren eens een Suggested User zou kunnen worden. Een mooi doel om naar toe te werken!

Vakantaseren over…
Ik ben gewapend met deze kennis gerichter aan de slag gegaan. Inmiddels zijn er al 200 volgers die me volgen, niet alleen vanuit Nederland. Van mijn gezinsreis naar Wallis afgelopen zomer heb ik de afgelopen weken een serie mooie foto’s gemaakt die ik heb geplaatst met de #vakantaserenoverWallis. Deze #vakantaserenover hashtag wil ik vaker gaan gebruiken, afhankelijk van de bestemming waar ik heen ga.

Naast de #vakantaserenover serie heb ik ook een aantal #vakantagrams geplaatst. Dit zijn foto’s waarmee ik een bepaald vakantaseren gevoel probeer over te brengen.Ā  In de #vakantagram zit altijd iets met oranje, een zonsondergang in Toscane, een herfstbos op de Utrechtse Heuvelrug. Kijk zelf maar eens een keer. En als je mijn foto’s leuk vinden kun je dat laten weten door ze te liken, en natuurlijk door me te blijven volgen.

Oproep op mijn foto te stemmen
Ik ben van plan de komende tijd meer op Instagram te gaan doen omdat ik denk dat dit het perfecte middel is om het idee achter vakantaseren een gezicht te geven. In combinatie met mijn blogs op www.vakantaseren.nl en mijn tweets via @vakantaseren kan ik via een mooie mix van social meda verhalen vertellen en delen. Ik ga dat de komende tijd zeker verder uitproberen.

Tot slot nog een verzoek aan jullie! Om mooie foto’s te kunnen maken, heb je de juiste spullen nodig. Ik heb eerder dit jaar geĆÆnvesteerd in een mooie spiegelreflexcamera van Nikon en nieuwe lens. Een flinke telezoom mis ik echter nog. Toeval of niet, Sigma organiseert een fotowedstrijd waarmee je een prachtige telezoom 18-300 kan winnen. Een lens die bovenaan mijn wensenlijst staat. Help jij me op weg door op mijn inzending te stemmen? Een jury kiest uiteindelijk uit de top 10 met de meeste stemmen de winnende foto.

Een foto is een moment opname. Zorg er dan voor dat het een Magisch Moment is ….
Stempagina mijn foto

Alvast hartelijk bedankt!!

Zie ik je op Instagram ?
Volg me en doe mee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.