afrika,  duurzaam,  duurzaam vakantasren

De man die de wereld wilde veranderen

Een paar weken terug maakte ik bij een event van Getaway Travel kennis met Just Diggit. Just Diggit probeert via speciale projecten ecosystemen te herstellen door regenwater slimmer op te slaan en te gebruiken voor herstel van de natuur.

De man die de wereld wilde veranderen

Het werk van Just Diggit is geïnspireerd op het werk van kunstenaar Peter Westerveld. 10 jaar lang werkte hij in Kenia aan een grootschalig project onder de naam de “hydrologische corridor”. Met dit project wilde hij watersystemen herstellen waardoor de oprukkende verwoestijning en klimaatverandering op regionaal niveau kan worden tegengegaan.  Westerveld overleed in 2014 maar zijn concept van het vergroenen van hydrologische corridors wordt door Just Diggit via diverse projecten in Kenia, Tanzania en Marokko in de praktijk gebracht.

Mij spreekt deze aanpak erg aan. Vakantaseren is een inspiratieconcept om mensen op ideeën te brengen over vakantiegerelateerde onderwerpen. Duurzaam vakantaseren hoort daar ook bij wat mij betreft. Ik denk ook graag na over een bijdrage die ik kan leveren om mijn impact op het milieu te verminderen. En mensen na te laten denken over wat zij kunnen doen om ook een bijdrage te leveren is daar een mooi voorbeeld van.

Dit soort initiatieven laten zien dat als we het echt willen, we processen als verwoestijning en verdroging kunnen aanpakken. Daar hoort ook bij dat meer mensen van dit soort verhalen horen. Daarom besteed ik hier graag aandacht aan op mijn site.

Meer weten over Just Diggit klik dan op deze link.

Filmmaakster Mariëtte Faber maakte een film over Peter Westerveld en zijn levenswerk. Deze film, “De man die de wereld wilde veranderen”, is vanaf 17 mei 3 x te zien in verschillende filmhuizen (17 mei in ‘t Hoogt, Utrecht ; 18 mei in Filmhuis Oosterbeek en 19 mei bij Crea Amsterdam). En jij kunt daarbij zijn. Hoe?

Winactie

Ik mag van de filmmaakster 2 kaartjes voor 1 van deze voorstellingen verloten. Wat moet je daarvoor doen?

  1. retweet de actietweet hierover van @vakantaseren (dat is de tweet waarin #winactie staat) of deel het bericht op je facebook pagina. Laat je volgers en vrienden weten dat jij dit een belangrijk onderwerp vindt!
  2. laat onder dit blog via een reactie weten waarom jij deze film graag zou willen zien. Geef ook aan in welk filmhuis

Update 14 mei 2016: deze winactie is afgelopen. Winnares was Daisy Scholten.

 

 

De loting van de winnaar/winnares vindt plaats in het weekend.

Meer info over de film en de kunstenaar vind je hier

de_man_die_clean

 

Verantwoording
Ik heb dit artikel op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid gemaakt op basis van betrokkenheid bij het thema. De vrijkaartjes voor de film zijn ter beschikking gesteld door de filmmaakster. De foto van Peter Westerveld heb ik met toestemming van de filmmaakster gebruikt.

Geen reacties

  • daisyscholte

    Mooi Mario! Leuk om te lezen dat het concept van Getaway Travel je geïnspireerd heeft 🙂
    Wat leuk ook om te ontdekken hoe het zit met het ontstaan van Just Diggit. Heel inspirerend.
    Ik laat me ook graag inspireren door wereldverbeteraars om zelf een steentje bij te dragen. Daarom kan ik deze winactie natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Ook nog in mijn eigen stadje Utrecht. Te gek!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.