Crowdfunding: Investeer in de toekomst en win dag gratis Tesla rijden

strandhuisje, vakantaseren, crowdfunding

Naast vakantaseren hou ik me sinds een paar jaar ook bezig met crowdfunding. Bij crowdfunding bepaal je zelf welke projecten je wil steunen. Vaak krijg je er naast een interessante rente ook een leuke extra beloning voor terug.

Crowdfunding, wat is dat?

Jullie kennen me natuurlijk van vakantaseren. Fantaseren over allerlei onderwerpen die samenhangen met vakanties. Maar wist je dat ik ook een grote interesse heb voor crowdfunding?  Ik ben niet de enige zo bleek vorige week.

Op twitter hield ik een kleine steekproef. Van de mensen die meededen met mijn poll blijkt dat bijna 25% af en toe of vaker meedoen met crowdfundingsprojecten. Ik was verrast!

Zelf ben ik sinds een paar jaar ook bezig met crowdfunding. Het is de laatste tijd zoveel in het nieuws dat ik me niet kan voorstellen dat je er nog niet van hebt gehoord. In het kort, het is een alternatieve manier om een project te financieren. In plaats van naar de bank te gaan, benader je een grote groep, de “crowd”, met de vraag om jouw project te financieren. Vaak gaat dit wel via een intermediaire organisatie om leners en investeerders bij elkaar te brengen en de nodige administratie te regelen. Voor die lening krijg je als investeerder een rente. Vaak wordt er ook een extra incentive, beloning gegeven die past bij het product of bedrijf waarin je investeert.

Crowdfunding is niet geheel zonder risico. Het is net als met aandelen, je loopt het risico dat je je investering deels of geheel kwijtraakt. Daar staat wel vaak een rente tegenover die veel hoger is dan wat je tegenwoordig op een spaarrekening krijgt.

Door niet al te grote bedragen te investeren en goed te spreiden, verklein je het risico dat je je inleg kwijtraakt. Ik beperk me daarom tot investeringen tussen de 100 en 250 euro.

Vakantaseren en crowdfunding

Ik ben zelf aangesloten bij een paar intermediaire organisaties die campagnes voor crowdfunding organiseren en uitzetten. Dat zijn in mijn geval “Geld voor elkaar”, “Crowd About Now” en “Symbid”. Ik zoek bij deze organisaties naar projecten die ik leuk vind om te steunen.

Zo heb ik bijv. meegedaan aan de campagne van Crowd About Now om het mogelijk te maken dat de nieuwe Haagse Strandhuisjes ook in de winter gebruikt kunnen worden. Ik vind dat een mooi project. Wat zeker meespeelde, was dat ik de komende 3 jaar naast mijn rente ook nog mee loot voor een weekendje in een van de strandhuisjes. Je zal het maar winnen!

image

Laatst ben ik gaan kijken in Kijkduin en vreemd genoeg voelt het ook alsof een klein deel van 1 van de huisjes een beetje van mij is.

Andere projecten waar ik ben ingestapt zijn bijv. de uitbreiding van fietsverhuurmogelijkheden in Texel, nieuwe markten voor de stormparaplu van Senz en de ontwikkeling van een nieuwe elektrische scooter. Ik heb er geen harde criteria voor maar ik geef de voorkeur aan projecten die passen bij vakantaseren of bij duurzame ontwikkeling. En het moet gewoon goed voelen!

Vakantaseren over een Tesla

Zo werd mijn aandacht een paar weken terug ook getrokken door een nieuwe campagne van Crowd About Now. Erik en Chris van het bedrijf EC-Rent zoeken investeerders om een nieuwe Tesla te kunnen aanschaffen. Die Tesla gaan ze net als de twee Tesla’s die ze al hebben rondrijden, verhuren.  Rijden in een Tesla is een echte beleving. Hun filosofie; elektrisch rijden heeft de toekomst.

Bekijk hun pitch!

filmpje EC-Rent

Deze pitch sprak me aan en ik maakte een afspraak met Chris om meer te weten te komen. Praten over een Tesla is leuk maar erin rijden nog leuker! Chris nam me mee op mijn eerste Tesla-ervaring ooit. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van het rijcomfort en tegelijkertijd de enorme power van deze wagen. Chris demonstreerde hoe snel de Tesla optrok (binnen de verkeersregels uiteraard…) en hoe de Autopilot functie werkt. De auto is erg comfortabel en ook behoorlijk stil. Met een gevulde accu kun je bij normaal weggedrag een afstand van 350 km rijden. In Nederland staan een aantal zogenaamde Superchargers waar je binnen 20 minuten een Tesla voor 80% weer kunt opladen. Op vele andere plekken staan zogenaamde Destination Chargers, zoals bij Hof van Saksen, waar je ook kunt opladen. Daar duurt het langer.

Hof van Saksen, Vakantaseren Award, Drenthe, Landal GreenParks

Kortom, ik was onder de indruk van deze auto. Als kers op de taart liet Chris de auto zelf nog even achteruit inparkeren. Ontzettend handig.

Ik ben blijkbaar niet de enige die vakantaseert over een Tesla. Ik hield een klein onderzoekje onder de volgers van @vakantaseren. Wat bleek? Na de Volkswagen Camper eindigde de Tesla op de tweede plaats als de auto waarmee men wil eens zou willen rijden. Nog voor een Porsche of een Oldtimer!

image

Investeer in EC-Rent en doe mee met speciale winactie!

Erik en Chris zoeken investeerders om hen te helpen een nieuwe Tesla te kunnen aanschaffen. Naast opbrengsten uit verhuur, maken ze inkomsten uit nevenactiviteiten zoals het aanbieden van auto met chauffeur en verzorgen van evenementen waarbij Tesla’s worden ingezet.

Voor de precieze details en voorwaarden van de crowdfunding campagne van Erik en Chris verwijs ik graag naar de website van Crowd about Now.

Je kunt al meedoen vanaf € 175,-. Op de website is terug te vinden wat de rente is die je krijgt en de extra beloning die je krijgt afhankelijk van je investering.

Als je meedoet aan de campagne krijg je naast de rente ook een extra beloning, zoals korting op de huur van een Tesla.

Speciaal voor de lezers van dit blog en volgers van @vakantaseren mag ik jullie namens Erik en Chris het volgende aanbieden: onder alle mensen die naar aanleiding van dit artikel besluiten om mee te gaan doen met de campagne (deelname vanaf € 175,-), mag ik een dag gratis autohuur in een Tesla verloten! Een prachtig aanbod want voor de andere deelnemers aan de campagne geldt dit pas vanaf een investering van €2500,-!

Voor de eventuele winnaar van de dag Tesla rijden gelden uiteraard wel de algemene voorwaarden van EC-Rent (incl. 200 km, eigen risico € 1500,- en een borgsom).

Maak een proefrit in een Tesla

Ik kan me voorstellen dat je zelf ook wel eens een proefrit in een Tesla zou willen maken. Dat kan heel binnenkort. Op 19 juni a.s. kun je bij het resort Hof van Saksen een proefrit maken in een Tesla Model S. Hof van Saksen beschikt over een Destination Charger waardoor het ook interessant is om hier met een Tesla heen te gaan. Dat verklaart wellicht weer iets van het geheim van Hof van Saksen.

hof ec

Meer weten over een proefrit bij Hof van Saksen? Klik hier

Of doe gewoon mee met de campagne van Chris en Erik en leg minimaal € 500,- in. Dan kun je als beloning kiezen voor een proefrit van 40 minuten in het nieuwste Model S.

image

Investeren in de toekomst

Meedoen aan crowdfunding campagnes is meer dan alleen meer het doen van een investering. Ik vind het zelf leuk om te kiezen waarin ik wil investeren en ook te kunnen zien of ervaren waar het om gaat. Of we nu praten over strandhuisjes, paraplu’s of een verhuur-Tesla.

Tegelijkertijd bieden dit soort campagnes je de gelegenheid om iets zinnigs te doen met je geld. Je kunt er zelf voor kiezen om te investeren in duurzame producten of diensten. Het is een investering in de toekomst! Van jou en van je kinderen.

En daarom ga ik zelf ook meedoen met de campagne van Erik en Chris. Ik geloof in hun idee en aanpak.

Wil jij ook meedoen met hun campagne, ga dan naar EC-Rent op CrowdaboutNow

Daar vind je ook meer contactinformatie als je nog vragen hebt bijv.

 

Wil je aanmerking komen voor de dag gratis Tesla huur speciaal voor lezers van Vakantaseren, vul dan hieronder het contactformulier in. Aan het eind van de campagne worden de ingevulde formulieren vergeleken met de investeerders. Op basis daarvan vindt de verloting plaats. Ik geef daarna de winnende naam door aan EC-Rent en de verdere afhandeling van de dag gratis Tesla huur wordt onderling tussen de winnaar en EC-Rent geregeld.

Disclaimer
Ik heb dit artikel op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid geschreven. Ik ben hiertoe een samenwerking met EC-rent aangegaan. Mochten mensen na het lezen van dit artikel besluiten mee te doen aan de campagne van Crowd About Now, dan krijg ik daarvoor een kleine provisie. Deze provisie gaat niet ten koste van de prijs die deelnemers betalen.
Investeren in crowdfunding brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel of je gehele investering kwijtraken. Informeer je zelf goed of je bereid en in staat bent om die risico’s te lopen. Crowdfunding projecten zoals hier genoemd vallen buiten het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.
Mocht je naar aanleiding van het artikel besluiten mee te doen aan deze campagne dan doe je dat op eigen risico. Je kunt mij niet aansprakelijk stellen voor eventuele risico’s die daar uit voort vloeien. Ik ben niet ook niet verantwoordelijk voor handelingen van bedrijven waar ik mee samenwerk.
Als je de prijs uit dit artikel wint, vraag ik of je akkoord gaat met het doorgeven van de gegevens aan degene die de prijs heeft beschikbaar gesteld. Het verzilveren van de prijs geschiedt daarna onder de normale voorwaarden zoals gesteld door EC-rent. Hier ben ik niet verantwoordelijk voor.
De foto’s in dit artikel heb ik zelf gemaakt. De foto van de Tesla is met toestemming van EC-Rent gebruikt.

 

 

Facebooktwittermail

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.