Win een Plakband Pensioen (winnaar bekend)

(update 5-10, deze winactie is afgelopen, de winnaar is bekend) Wil jij een Plakband Pensioen winnen? Dan is dit artikel iets voor jou. Doe mee met de winactie en je maakt kans op een gesigneerd exemplaar van het Plakband Pensioen van Gerhard Hormann.

Plakband Pensioen erg populair

In maart van dit jaar schreef ik een artikel over een nieuw boek van Gerhard Hormann, “Het Plakband Pensioen, zo kun je 15 jaar eerder stoppen met werken”. Het is blijkbaar een onderwerp dat enorm aanspreekt want het artikel staat op dit moment in de top 3 van best gelezen verhalen op mijn website.

index

In het Plakband Pensioen beschrijft Hormann allerlei voorbeelden van mensen die het heft in eigen handen nemen en zelf een keuze maken om eerder te stoppen met werken of minder te gaan werken.

Ik zit dit artikel te schrijven op het moment dat het prachtig nazomer weer is. Ik kan me erg goed voorstellen dat veel mensen op zo’n mooie dag als vandaag wensen dat ze ook eerder hadden nagedacht over de vraag hoe lang of hoe veel ze willen werken.

Je kunt hier het artikel nog eens nalezen: Werk jij al aan je Plakband Pensioen?

Winactie Plakband Pensioen

Het boek is echt wel een eye-opener voor mensen die normaliter niet zo bezig zijn met dit soort onderwerpen. Het is een oproep om nu al na te denken over de vraag wat is meer inkomen je waard. Immers, je leeft er kostbare “leeftijd” voor in. En dat gaat op voor alle leeftijden.

Om jullie een klein beetje op weg te helpen om hierover na te denken, mag ik van de Uitgever Just Publishers een gesigneerd exemplaar van dit boek verloten. Wat moet je daar voor doen?

 1. Beantwoord de volgende vraag: wat is volgens Gerhard Hormann de beste manier om je pensioen te verlengen? Tip: je kunt het antwoord terugvinden in het artikel dat ik in maart schreef (Werk jij al aan je Plakband Pensioen?)
 2. Geef je antwoord als een reactie op dit blog. Ik vind het ook prima als je jouw antwoord via twitter of facebook deelt.
 3. Retweet of deel de actie en gebruik daarbij de hashtag #wineenplakbandpensioen
 4. Eind september verloot ik het gesigneerde exemplaar onder de inzenders die de vorige stappen hebben gezet (reactie, rt/delen van actie)

Update 5 oktober: zoals beloofd via twitter zou ik vandaag een winnaar/winnares loten van het gesigneerde exemplaar van het Plakband Pensioen. Mijn dochter had de eer een winnaar te trekken uit alle inzenders die het juiste antwoord hadden ingestuurd.

Het juiste antwoord was niet zo moeilijk. De beste manier om je pensioen te verlengen is het eerder in te laten gaan, aldus Gerhard Hormann in zijn boek. Rene van der Voort had het goed en krijgt het gesigneerde exemplaar opgestuurd! Van harte Rene, hopelijk doe je inspiratie op met dit boek. Laat je weten hoe je boek vond?

Niet gewonnen, maar wil je het boek toch hebben? Dan kun je hier bij AKO zonder verzendkosten bestellen.

 

 

Hoe eerder je nadenkt over je eigen Plakband Pensioen, des te meer bewegingsvrijheid heb je op latere leeftijd. En zeg nou zelf, zou je op een dag als vandaag ook niet liever met je zeilboot op de Wadden stranden dan op een plakkerig kantoor zitten…..

Verantwoording
Deze winactie heb ik op eigen initiatief bedacht. Het gesigneerde boek is ter beschikking gesteld door uitgeverij Just Publishers. De foto’s heb ik zelf gemaakt. De foto van het boek is mij ter beschikking gesteld.
Facebooktwittermail

0 thoughts on “Win een Plakband Pensioen (winnaar bekend)

 1. Wat een leuke actie. Ik doe graag mee hoewel ik het boek al gelezen heb en er zelf al een recensie over geschreven heb. Als ik het win, geef ik het graag cadeau aan iemand 😉

  Het antwoord op je vraag is: Verreweg de beste manier om je pensioen te verlengen is door het te vervroegen. Om zeker te weten dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je pensioen, moet je het zo ver mogelijk naar voren halen. Je moet dus niet sparen voor je oude dag, maar sparen om zo jong mogelijk met pensioen te gaan.
  Hormann geeft aan dat hij dit zelf heeft kunnen doen door het versneld aflossen van zijn hypotheekschuld.

 2. De beste manier om je pensioen te verlengen is door het te vervroegen.

  Al moet ik nog 30 worden, al het rentevoordeel wat ik opdoe met de huidige dalende rente los ik extra af. Doorwerken tot 71,5 jaar (volgens mijnpensioenoverzicht.nl) hoop ik echt niet te hoeven/moeten doen.

 3. De beste manier om je pensioen te verlengen is om hem te vervroegen! Zou ontzettend graag het plakband pensioen willen winnen heb al een tweetal boeken gelezen van Gérard Hormann. Ben al fanatiek begonnen met het aflossen van mijn hypotheek. Inmiddels ook al 18 werkzame jaren achter de rug eerder stoppen lijkt me heerlijk

 4. Stop eerder met werken en wordt een (parttime) pensionado. Dit lukt je door sober te leven, je hypotheek zsm af te lossen en leren genieten van de dagelijkse dingen. Droom niet wat je gaat doen op je pensioen gerelateerde leeftijd, maar haal de leeftijd zsm naar voren.????

 5. “Verreweg de beste manier om je pensioen te verlengen is door het te vervroegen. Om zeker te weten dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je pensioen, moet je het zo ver mogelijk naar voren halen. Je moet dus niet sparen voor je oude dag, maar sparen om zo jong mogelijk met pensioen te gaan.”. Ben benieuwd of dit boek een werkzoekende ook aan tips kan helpen 🙂

 6. Hoewel ik het een geweldig idee vind doe ik niet mee aan je actie Je weet dat ik al hard aan het werk ben om mijn eigen #plakbandpensioen te realiseren en dat bevalt me prima!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.