fotografie,  instagram

Vakantaseren op Instagram (deel 2)

Instagram is bij uitstek een kanaal om te vakantaseren. Ik zit ook op Instagram en wil graag mijn foto’s met een groeiend publiek delen. Volg jij me al?

Vakantaseren op Instagram

Sinds een jaar ben ik actief op Instagram. Ik vind het echt een kanaal dat past bij het concept vakantaseren. Een foto vakantaseert meer dan 1000 woorden, schreef ik al eens. Bij Instagram gaat dat uiteraard ook op.

Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 1200 mensen die me  daar al volgen. Mijn ambities liggen verder. Ik zou graag toegroeien naar 10.000 volgers en verder. Volg jij me al? Je kunt me hier vinden.

 image

 

Waarom zou je Vakantaseren op Instagram gaan volgen?

Ik probeer op Instagram dagelijks een mooie foto te plaatsen. Dat kunnen drie verschillende soorten foto’s zijn.

  • Hier was ik: in deze categorie plaats ik foto’s van mooie plekken waar ik geweest ben.
  • Hier ben ik: dit zijn de foto’s die ik plaats op het moment dat ik onderweg ben. Je kunt dan live volgen waar ik ben.
  • Hier vakantaseer ik over: dit zijn foto’s van plaatsen en reizen waar ik over zit te vakantaseren. Op dit moment vakantaseer ik bijv. over een Noorderlichtreis.

95% van alle foto’s heb ik zelf gemaakt. De overige 5% (meestal bij “Hier vakantaseer ik over”) komen van anderen. Ik zet het er altijd bij als ik een foto van iemand anders gebruik.

Een paar voorbeelden van recente foto’s op mijn account

image

image

image

Speciale hashtags

Er is een aantal speciale hastags die ik regelmatig gebruik. Uiteraard vind ik het leuk als jullie die ook gaan gebruiken.

#vakantaseren; spreekt voor zich. Als jij iemand wil laten vakantaseren met jouw foto, voeg dan deze hashtag toe. De leukste zal ik regelmatig opnieuw posten!

#vakantazeeren: dit zijn foto’s waarin het thema zee terugkomt.

#vakantaserenvrijdag: Ik ben net begonnen met deze nieuwe hashtag. Ik ga iedere vrijdag een foto plaatsen van een plek of activiteit waarover ik zit te vakantaseren. Uiteraard kun jij die hashtag ook gebruiken. Zou leuk zijn als dit op vrijdag een terugkerende hashtag gaat worden.

#vakantaserenover: ik heb een paar keer een serie foto’s gemaakt over een gebied. Soms in opdracht, soms op eigen initiatief. Deze serie is dan makkelijk terug te vinden via deze hashtag. Bijv. #vakantaserenoverToscane

Ik nodig jullie uit om een kijkje te nemen bij deze hashtags op Instagram en zou het tof vinden as jullie zelf deze ook af en toe eens willen gebruiken.

4 Instagrammers die ik bewonder

Er zijn tal van instagrammers die prachtige foto’s maken. Foto’s waar ik alleen maar van kan dromen. De laatste tijd zijn er 4 mensen die ik met extra aandacht volg. Wellicht volg je ze al maar misschien nog niet en breng ik je op een idee.

@ChrisBurkard: heeft inmiddels al bijna 2 miljoen volgers en dat is met een reden. Chris reist de hele wereld af om overal waanzinnige foto’s te maken. De laatste tijd zijn er ook steeds vaker mensen te zien die spectaculaire sporten beoefenen of op spectaculaire plekken zijn.

image

@kitschers: sinds de #brabantnacht in september volg ik deze Nederlandse fotografe. Ze slaagt er in een sprookjesachtige sfeer te creeren in haar foto’s. Soms lijkt het een scene uit Lord of the Rings of Game of Thrones. Ik vind het prachtig.

image

@claironline: een van de grootste Nederlandse instagrammers (die geen BN-er is) met 313.000 volgers. De foto’s van Claire Droppert zijn zeer herkenbaar. Ze heeft een eigen stijl ontwikkeld, die ze de Sounds of Silence heeft gedoopt. Vaak zijn het verstilde momenten in een landschap, een eenzame boom of een schaap bijv. Haar serie over de Efteling is ook “misterieus mooi”.

image

@verwonder: Mariska noemt zichzelf een dagdromer. Bij haar spelen bomen en zonnestralen de hoofdrol. Heel af en toe komt ze zelf voorbij, met hoed en een soort poncho. Een heel eigen en herkenbare stijl die ik erg mooi vind.

image

Welke instagrammer is jouw voorbeeld?

Wil je mij volgen, je kunt me vinden op: www.instagram.com/vakantaseren

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.