loopbaan,  Marokko,  talenten

Aan de slag met je talenten in Marrakech

Onlangs deed ik mee aan een interessante workshop waarbij we aan de slag gingen met onze talenten. Dit zogenaamde “talentenspel” is onderdeel van de coachreis “Empower your talents” naar Marrakech in maart 2017. Een bijzondere reis waarbij je aan de slag gaat met het beter in beeld krijgen van je talenten en op basis daarvan een concreet actieplan maken voor de toekomst om je talenten nog beter te gebruiken.

Talentenworkshop

grappige-en-lollige-spreuken

“Mijn verborgen talent is zo goed verborgen, dat ik hem nog niet heb gevonden”. Een prachtige tegeltjesuitspraak waarbij we vermoedelijk allemaal wel iets van herkenning ervaren. Ik wel in ieder geval. Ik ontdek bovendien dat talent een anagram is van latent….

Daarom ga ik graag in op de uitnodiging van Corin Potters- Kemp van Sententia Coachreizen om mee te doen aan een talentenworkshop die zij onlangs organiseerde. Ik heb Corin vorig jaar leren kennen toen ze bezig was met de allereerste coachreis naar Marrakech. Ik had destijds interesse maar door tijdgebrek kon ik helaas niet mee. Zie ook Vakantaseren over je loopbaan

image

Corin informeert me dat er nu weer een nieuwe coachreis naar Marrakech wordt georganiseerd in maart 2017. De eerste reis was een succes, de deelnemers waren erg enthousiast. Ze organiseert daarom  een informatiebijeenkomst in combinatie met een talentenworkshop.

Als ik aankom, valt me op dat ik de enige man ben in het gezelschap. Nu ben ik dat als travelblogger wel een beetje gewend maar ik ben verbaasd dat er niet meer mannen zijn . Corin vertelt me dat er wel degelijk een aantal  mannen geïnteresseerd zijn maar deze hebben voor deze bijeenkomst moeten afzeggen vanwege hun werk.

De ruimte waar we zijn, is ingericht in Marokkaanse sferen. Als iedereen er is, gaan we aan de slag met het talentenspel. Iedereen wordt uitgenodigd om een keuze te maken uit een aantal archetypen van figuren die staan voor bepaalde talenten. Ik zie er een aantal die absoluut niet bij mij passen (zoals de opruimer) maar ook een paar waar ik wel iets mee heb, zoals ontdekker, pelgrim en gids. Ik schrijf ze op en ga terug naar mijn plek.

Als iedereen 1 talent heeft uitgekozen, gaan we proberen er achter te komen wat ons aanspreekt in dit talent. Aan de hand van een aantal vragen verzamelen we meer informatie. Ik bespreek wat ik heb opgeschreven met mijn buurvrouw en ik merk dat dit in korte tijd al leidt tot leuke inzichten.

Coachreis naar Marrakech, Marokko

Daarna geeft Corin meer informatie over de coachreis naar Marrakech “Empower your talents” waar het talentenspel ook een belangrijk startpunt voor is. De coachreis is bedoeld voor mensen die hun talenten willen ontdekken en versterken. Het helpt mensen bij het maken van belangrijke keuzes: Welke kant wil ik op met mijn loopbaan? Gebruik ik mijn talenten voldoende? Wat kan en wil ik eigenlijk het liefst? Wat zijn de stappen die ik daarvoor als eerste moet zetten? De opbrengst van zo’n coachreis is inzicht in je (verborgen) talenten en een concreet actieplan om je talenten voor je te laten werken.

image

Gebaseerd op de ervaring van de eerste coachreis in 2016, hebben Corin en haar compagnon een speciaal programma gemaakt. Dat ziet er als volgt uit:

  • In Nederland begin je tijdens een eerste sessie met een selectie van een aantal talenten en krijg je een thuisopdracht ter voorbereiding
  • Dan reis je af naar de prachtige oude stad Marrakech waar je jouw talenten tot leven gaan brengen door het te doen. Hierbij ga je ook de oude stad in met concrete opdrachten. Ga bijv. op de souk (markt) op zoek naar een voorwerp dat goed bij je talent past!

image

  • Een volgende stap is om de volgorde, hiërarchie van de talenten te bepalen. Die komen in je eigen talentenboom.
  • Er is vervolgens ruimte in het programma om dit te laten bezinken. Dat doe je op een bijzondere plek: de beroemde Majorelle tuinen in Marrakech.

marrakech-91

 

  • Na een paar dagen hiermee aan de slag geweest te zijn, reis je door naar de woestijn. Daar verblijf je in een eco-lodge en maak je een wandeling naar een berberdorp. Al lopend kom je (letterlijk) in beweging voor je eigen droom!
  •  Je gaat op zoek naar dat overlappende deel waar alles samenvalt (het “win”-deel waar je goed in bent, dat inkomen oplevert en waar je van houdt).
  • Nadat je onderweg alle tijd en ruimte hebt genomen om dit alles een plek te geven, lunch je gezamenlijk in het berberdorp.
  • Tot slot wordt de coachreis afgesloten bij een kampvuur in de eco-lodge en vertrek je weer richting Nederland met je concrete actieplan

marrakech-136

 

  • Thuisgekomen, ga je aan de slag met je actieplan.
  • Daarbij is er in de periode daarna 1op1-coaching en ook nog een speciale terugkom bijeenkomst na een paar maanden om te kijken of je nog op koers ligt.

In Marrakech verblijf je in een prachtige riad, Riad Agathe. “Onze oase in het veelzijdige Marrakech” zoals Corin het verwoordt. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnenplaats of -tuin.

marrakech-18

marrakech-87

Het bijzondere aan deze coachtrip “Empower your talents” is dat je op een heel andere plek bezig bent dan normaal. Ervaring van de vorige deelnemers leert dat de resultaten hierdoor beter verankerd worden. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen, je bent tijdelijk uit je comfortzone dus stappen die je dan zet, voelen extra als overwinning. “Ontwikkeling begint waar de comfortzone eindigt” zei de compagnon van Corin me vorig jaar al.

Als de voorlichtingsbijeenkomst is afgelopen, ga ik vol ideeën en inspiratie weer naar huis. Ik ga eens goed nadenken over deze coachreis. Het is goed om af en toe eens stil te staan bij dit soort vragen en te kijken of ik wel voldoende doe met mijn talenten, verborgen of niet.

Wil jij ook aan de slag met je talenten?Voor wie is deze coachreis bedoeld?

De coachreis “Empower your talents” naar Marrakech is gepland voor 24-29 maart 2017. Bedoeld voor mannen en vrouwen met een HBO/VWO niveau die hun talenten willen ontdekken en versterken. En in dit proces meer richting zoeken bij keuzes. Er kunnen maximaal 8 mensen mee.

Korting voor snelle beslissers

Als je interesse hebt, is het goed om te weten dat er tot 24 november een leuke korting geldt voor snelle beslissers. Op verzoek kan ik de powerpoint van de voorlichtingsbijeenkomst opsturen.  Daarin staan ook de kosten vermeld van deze coachreis en andere trajecten. Uiteraard kun je ook meer informatie krijgen via een persoonlijk gesprek met Corin Potters-Kemp. Wil je de powerpoint per mail ontvangen of persoonlijk contact met Corin, vul dan het contactformulier in aan het eind van dit artikel! Neem ook contact met Corin op als je vragen hebt over de kosten en mogelijkheden om deze kosten voor de training van de belasting te kunnen aftrekken. Je kunt daarnaast ook op de website kijken voor meer informatie over deze coachreis en andere mogelijkheden om te werken aan je talenten: Website Sententia Coachreizen

Naast meer info, kun je op de website ook testimonials van de deelnemers aan de eerste coachreis teruglezen. Naast deze coachreis, komt er ook een speciale coachreis voor ondernemers in mei naar Turkije. Meer info hierover staat ook op de website.

Gebruik jij jouw talenten wel voldoende?

Verantwoording
Dit artikel is geschreven in het kader van een samenwerking van mij met Sententia Coachreizen. Via dit artikel probeer ik mensen te informeren over de Coachreis “Empower your talents” naar Marrakech. Ik ben alleen verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel. Mochten mensen naar aanleiding van dit verhaal besluiten deel te nemen aan een van de trajecten, dan gebeurt dat onder eigen verantwoordelijkheid.
De foto’s in dit artikel heb ik gebruikt met toestemming van Sententia Coachreizen. Drie sfeerfoto’s van Marrakech (de zonsondergang, de kruidenwinkel, de kruiden) zijn van mezelf. De spreuk is afkomstig van een spreukenwebsite.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.