boeken

5 leuke en interessante boeken voor in je vakantietas

Bij veel mensen staat de zomervakantie voor de deur. Een mooie tijd om boeken te lezen. Thuis in de achtertuin, in je hotel of op de camping terwijl de kinderen zich in het zwembad vermaken. In dit artikel deel ik 5 leuke en interessante boeken met je voor in je vakantietas.

Lekker boeken lezen in de zomervakantie

Voor mij is de zomervakantie de ideale tijd om boeken te lezen. Door het jaar heen ben ik vaak te druk met van alles en nog wat en vind ik er de rust niet voor. Voor deze zomer heb ik een mooie stapel boeken die ik wil gaan lezen. Graag deel ik deze 5 leuke en interessante boeken met je.

1) The road to Little Dribbling

Een van mijn favoriete auteurs is Bill Bryson. Hij is een Amerikaanse schrijver van reisverhalen met veel droge humor. 1 van zijn boeken is ook verfilmd. “The Walk in the Woods” vertelt het verhaal van een epische wandeltocht van Bryson en een vriend langs de Appalachian Trail in Oost-Amerika. Misschien heb je de film gezien? Het boek is nog veel leuker.

In zijn nieuwste reisverhaal “The Road to Little Dribbling” keert de Amerikaan Bryson terug naar de UK waar hij 20 jaar geleden een geweldig boek schreef “Notes from a small Island”. Het is een van de best verkochte reisboeken ooit. 20 jaar later keert hij terug en reist hij langs de “Bryson lijn” van Zuid-Engeland naar Noord-Schotland. Ik ben net begonnen in dit boek en heb er nu al veel zin in om het de komende zomer uit te lezen.

Bestel The Road to Dribbling bij Bol.com

2) GPS wijzer. Alles wat jij wilt weten over je Garmin outdoor GPS en Basecamp

Vorig jaar kocht ik een GPS. Tot op heden weet ik nog steeds niet goed hoe dat ding werkt. Herkenbaar? Laatst bij de fiets- en wandelbeurs zag ik een  boek liggen “GPS wijzer. Alles wat jij wilt eten over je Garmin Outdoor GPS en Basecamp” van Foeke Jan Reitsma en Joost Verbeek. Dit boek gaat zeker mee op vakantie deze zomer. GPS wijzer richt zich op iedereen die een Garmin GPS heeft. Met dit boek in de ene en je GPS in de andere hand, leer je op een overzichtelijke manier je GPS gebruiken.

gps wijzer, vakantaseren

Een paar commentaren over dit boek:

“De heldere uitleg en instructies brengen het GPS-plezier binnen handbereik en maken verdwalen onmogelijk”

“Eindelijk een boek waar we iets aan hebben en onmisbaar voor de gebruikers van outdoor-gps-apparaten”.

Na het lezen van dit boek kun je mij alles vragen over mijn Garmin GPS!

Bestel GPS Wijzer bij Bol.com

3) Dronefotografie; aankoop, voorbereiding, regelgeving, vlieg- en fotografietips.

Ik loop al een tijdje rond met het plan om een drone aan te schaffen. Ik denk dat dronefilmpjes enorm goed passen bij vakantaseren. Maar een drone is geen kleine aanschaf. Voor een redelijke drone betaal je toch al snel meer dan € 1000,-. Als je een beetje zoekt op internet kom je altijd bij dit standaardwerk van Wiebe de Jager uit: Dronefotografie: Aankoop, voorbereiding, regelgeving, vlieg en fotografietips.

In het boek worden de mogelijkheden om te fotograferen met een drone stapsgewijs uiteengezet. Wat wil je doen en kunnen met de drone. Dat is natuurlijk bepalend voor je aanschaf. Ook beschrijft de Jager de nieuwste drones en is de informatie over de regelgeving aangepast aan de actualiteit. Ik denk dat ik met dit boek in de hand me het beste kan orienteren op de aanschaf van een drone. Bovendien staan er prachtige dronefoto’s in.

Bestel Dronefotografie bij Bol.com

4) Treinreizen voor beginners

Een van de leukste boeken die ik in de zomer van 2016 las, is “Thuisvoorvakantie voor beginners” van Jan Dijkgraaf (zie ookThuisvakanties voor beginners ).

 

Ik kijk er daarom naar uit om het nieuwe boek van hem: “Treinreizen voor beginners” te gaan lezen. Ik ben als ervaren treinreiziger benieuwd naar de wijze waarop een verstokte automobilist als Dijkgraaf beschrijft hoe leuk en nuttig en fijn het kan zijn in de trein. Hij spreekt uit ervaring want hij liet zijn auto een jaartje staan en koos voor het spoor. De ondertitel van het boek luidt: “Het is een feest op het spoor- als je het wilt zien!”. Misschien stap ik na het lezen van dit boek ook weer met een nieuwe blik de trein in.

Bestel Treinreizen voor beginners bij Bol.com

5) Reis rond de wereld in je beste jaren. Tussenpensioen, een kwestie van doen?

Mijn laatste boekentip is een boek van Sjaak Zonneveld. “Reis rond de wereld in je beste jaren. Tussenpensioen, een kwestie van doen?” is een boek dat ik deze zomer ga herlezen. Het staat al op mijn e-reader. In dit autobiografische  verhaal neemt Zonneveld je letterlijk mee op zijn reis door het leven. Zonneveld kiest er bewust voor om er regelmatig voor een langere tijd op uit te trekken. Hij noemt dat een tussenpensioen. Hij bezoekt in die periodes meer dan 60 landen. Tijdens zijn reizen ontdekt hij ook de verschillende manieren waarop landen hun pensioenstelsel hebben georganiseerd. Gaandeweg ontdekt Zonneveld dat het Nederlandse stelsel volgens hem niet werkt omdat het niet houdbaar is. Inmiddels is hij betrokken bij Bright Pensioen, een nieuwe pensioenaanbieder voor en door zelfstandigen, zoals de site stelt.

Het boek opent op 2 manieren je ogen. In de eerste plaats is het erg belangrijk om je dromen niet uit te stellen tot je met pensioen gaat als je 67 bent.  Neem daarom regelmatig een tussenpensioen of sabbatical.

Daarnaast creëert Zonneveld ook meer bewustzijn over de noodzaak om nu wel na te denken over je pensioen. Zeker voor mensen die weinig of geen pensioen opbouwen omdat ze zzp-er zijn bijv.

Ik heb net als Zonneveld een paar keer een tussenpensioen opgenomen maar moet eerlijk zeggen dat de laatste keer al weer ruim 12 jaar geleden is. Wordt het niet weer eens tijd….? Die Gili eilanden klinken me niet slecht in de oren als droombestemming voor mijn project “van WakaWaka tot Bora Bora”.

Bestel Reis rond de wereld in je best jaren bij Bol.com

Tot slot

 

In dit artikel heb ik 5 boeken getipt die ik deze zomer ga lezen. Zit er iets bij voor jou? Misschien heb jij zelf een goede tip? Deel je tip als reactie onder dit artikel. Ik wens je in ieder geval veel leesplezier deze zomer.

Verantwoording
Dit artikel heb ik op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid geschreven. De boeken (op Bill Bryson) zijn mij ter beschikking gesteld door de uitgevers. Het copyright van de foto’s berust bij mij. De foto van Bill Bryson is afkomstig van Creative Commons. De foto van “Tussenpensioen” is afkomstig van Bol.com. Daar is het boek ook te koop. Dit artikel bevat affiliate links. Als je via die links iets bestelt, krijg ik daar een kleine provisie van. En het gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.