vakantaseren, foto op hout
fotografie,  review

Getest: jouw mooiste Foto op Hout

Op uitnodiging van “Foto op Hout” test ik 1 van hun producten. In dit artikel beschrijf ik mijn ervaringen met de verschillende stappen van het bestelproces en laat ik je natuurlijk ook het eindproduct zien.

“Wil jij ons product Foto op Hout testen?”

Als blogger krijg ik vaak uitnodigingen om iets te testen of ergens aandacht aan te besteden. Ik ga daar altijd kieskeurig mee om. Het moet echt iets zijn wat mij past en waar ik uit eigen ervaring en eerlijk over kan schrijven. Foto op Hout past wat mij betreft in die categorie en ik reageer daarom positief op hun uitnodiging om een product uit te testen. De enige vraag is of ik een review wil schrijven met mijn eerlijke mening. Dat moet lukken. Ik krijg een kortingscode voor een foto op vurenhout, 60 x 40 cm.

Stap 1: de selectie van de juiste foto

De eerste stap in het proces is natuurlijk de selectie van de juiste foto. Ik kijk terug op mijn instagram account waar ik de afgelopen jaren meer dan 800 foto’s heb geplaatst (zie ook Vakantaseren op Instagram). Mijn voorkeur gaat uit naar een foto van een van mijn reizen van afgelopen jaar naar Schotland of Marokko. Op basis van mijn eigen smaak en de populariteit van de foto’s, selecteer ik er 5.

Via facebook en twitter vraag ik om input van de “crowd”. Daar wordt enthousiast gebruik van gemaakt. Uiteindelijk komen er twee foto’s uit die ongeveer even populair zijn.

merzouga, Erg chebbi, Marokko, avontuur, SNP Natuurreizen

Welke zou het beste passen op hout? Ik vind het lastig in te schatten en besluit er nog eens een nachtje over te slapen. De volgende dag ben ik er uit. Ik kies voor de woestijnfoto. Lijkt me erg mooi op hout.

Stap 2: het bestelproces bij Foto op Hout

Ik ben eruit en ga bestellen. Ik ga naar de website  van Foto op Hout  en begin. Midden op de pagina staat “Bestel je Foto op Hout hier”. Ik zoek de juiste foto erbij die op mijn harde schijf staat. En dan herinner ik me ineens iets. Bij de uitnodiging om dit product te testen krijg ik informatie dat de foto minimaal tussen de 2 en 4 Mb moet zijn. Helaas. Ik heb deze foto destijds blijkbaar met een lage resolutiestand genomen omdat ik hem alleen op de website nodig dacht te hebben. Dat geldt ook voor de andere finalist. Een les voor de volgende keer. Mijn foto-instellingen zodanig aanpassen dat ik altijd 2 foto’s bewaar, van hoge en lage resolutie.

Ik moet dus opnieuw op zoek en scroll door mijn instagram account. Dan valt mijn oog op deze foto die ik heb gemaakt tijdens een trip in Rotterdam. Het lijkt me super om die op hout terug te zien. En hij  heeft ook voldoende resolutie.

Ik upload  de foto en een halve minuut later kom ik in een volgend scherm. Ik krijg te zien hoe de foto er ongeveer uit komt te zien op vurenhout. Daarna staan er 2 keuzes automatisch aangevinkt in een nieuw scherm. Normaliter hou ik daar niet zo van maar ik ga ervan uit dat dit 2 logische keuzes zijn bij dit product. De eerste keus betreft een ophangsysteem. Tja daar had ik niet aan gedacht maar lijkt me inderdaad handig. Dus dat vinkje laat ik aan staan. Bij de tweede keuze mogelijkheid moet ik kiezen of ik een whitewash behandeling wil. Volgens de tekst die erbij staat, komt dit ten goede aan de kleurechtheid van de foto. Dat vinkje laat ik dus ook maar staan. Toch zou ik het handig gevonden hebben om het verschil te kunnen zien bedenk ik me echter tijdens het schrijven van dit verhaal.

Stap 3: afrekenen

Al met al kost dit proces me ongeveer 10 minuten. Alles spreekt voor zich. Dan ga ik naar de laatste stap. Ik moet al mijn gegevens invullen. Net voor het afrekenen krijg ik de mogelijkheid om een kortingscode in te vullen. Als ik die code invul, ben ik in feite al klaar. Ik rond mijn bestelling af. Het hele bestelproces heeft nog geen kwartier geduurd en wijst zichzelf uit. Nadat ik mijn bestelling afgerond heb, krijg ik nog pop-up scherm te zien

Wat zouden wij kunnen doen om jouw keuze makkelijker te maken?

Interessant. Deze mogelijkheid tot directe feedback ben ik nog niet eerder bij andere websites tegen gekomen. Ik heb eerlijk gezegd geen tips dus klik het scherm weg maar ik vind dit wel een klantvriendelijke afsluiting. Via de mail ontvang ik een bevestiging van mijn bestelling.

Stap 4: wachten op mijn pakketje

Volgens de informatie van Foto op Hout duurt het een paar werkdagen voordat ik de foto thuiskrijg. Ik bestel op zaterdag. Op maandag krijg ik een eerste update. Mijn bestelling is in productie. Ik krijg een bevestiging dat de foto van voldoende kwaliteit is en dat men aan de slag gaat. Twee dagen later krijg ik een volgende mail waarin wordt aangegeven dat het pakket verzonden is.

De volgende dag kom ik thuis van mijn werk en daar staat een groot pakket! De foto is afgeleverd. Gelukkig was mijn zoon thuis om het pakketje aan te nemen.

Stap 5: het eindresultaat, net een schilderij

Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Het eerste dat ik zie bij het uitpakken, is de achterkant. 4 planken boven elkaar. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Ik draai de planken om en zie mijn foto op hout. Het is bijzonder om het terug te zien. In het begin moet ik wel even wennen aan het beeld want door de houten ondergrond krijgt de foto een ander karakter. De kleuren sprankelen minder dan bij het origineel en het geheel ziet er wat matter uit. Het lijkt eigenlijk meer op een schilderij dan op een foto.  Ik heb ook bewust voor deze foto gekozen omdat het niet zo’n standaardplaatje is. Als ik weer kijk en het beeld niet meer vergelijk met het origineel maar gewoon realiseer wat ik nu zie, vind ik het toch wel interessant.

Alles afwegende concludeer ik dat de foto zich erg goed leent voor deze presentatievorm op hout. Het enige dat ik me afvraag, is hoe het eindresultaat er uit zou hebben gezien als ik niet gekozen zou hebben voor de whitewash optie. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt?

Ik bedenk een toepasselijke naam voor dit kunstwerk, “The city never sleeps” en ga op zoek naar een mooie plek om hem op te hangen.

Review Foto op Hout samengevat

Op uitnodiging heb ik een product van Foto op Hout getest. Belangrijk is om aan het begin te beseffen dat je voor dit product een foto moet kiezen met voldoende resolutie.  Het kiezen van de juiste foto kost mij nog de meeste tijd in het hele bestelproces. Als je dat eenmaal gedaan hebt, is het uploaden, het eventueel selecteren van de extra’s/opties en het afrekenen een fluitje van een cent. Ik vind het vervolgens ook prettig om precies te weten in welke fase mijn product zit en wanneer ik de bestelling thuis krijg. Het eindresultaat is een bijzondere vorm om mijn foto te presenteren. Het lijkt nu wel een schilderij.

Foto op hout, vakantaseren

Praktisch

Wil je zelf ook een Foto op Hout bestellen, ga dan naar de website van Foto op Hout. Er is een uitgebreide keuze aan opties en formaten. Foto op Hout is een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl.

Zou jij wel eens je mooiste Foto op Hout willen terugzien?

 

Verantwoording
Dit artikel is gebaseerd op een samenwerking met Foto op Hout. Ik heb ik in dit artikel mijn persoonlijke ervaring beschreven met het bestelproces van een foto op hout. Ik was hiertoe uitgenodigd. Het copyright voor de foto’s in dit artikel berust bij mij.

 

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.