anti-skim, antiskim, anti-skimhoesje
anti-skim hoesje

Bestolen voor €4.000,-! Win anti-skimhoesje en voorkom dat het bij jou ook gebeurt.

Internet- of creditcardfraude, heb jij daar wel eens mee te maken gehad? Vorige week wordt er bij mij meer dan € 4000,- onterecht afgeschreven van de creditcard van mijn werk. Wat is er gebeurd? Had ik dit kunnen voorkomen? Een deel van de oplossing kan liggen in een anti-skim hoesje. Lees meer en maak kans om er 1 te winnen!

“Mij overkomt het niet”; toch € 4.000,- onterecht van de creditcard afgeschreven

Mij overkomt het niet, denk ik altijd. Ik hou altijd mijn hand over het toetsenbord bij pinnen. Vorige week krijg ik een afschrift van de creditcard van mijn werk. De medewerker van onze financiële afdeling zegt erbij dat er waarschijnlijk onterechte afschrijvingen vanaf zijn gegaan. En hoe! Er zitten meer dan 100 transacties tussen waar ik niks mee te maken hebt. Het gaat om allerlei verschillende bedragen. De meeste onder de honderd Engelse Pond of in US Dolllars. Sommige zitten boven een waarde van 150 euro. In totaal gaat het om meer dan € 4000,- aan frauduleuze afschrijvingen.

Ik bel meteen met de creditcard maatschappij om de kaart te blokkeren. En ik start de procedure op om het geld terug te krijgen. De medewerkster zegt dat het heel goed gebeurd zou kunnen zijn tijdens mijn verblijf in Londen eerder dit jaar. Bijv. bij het opwaarderen van mijn ov-chipkaart voor de metro. Dat komt vaker voor.

Draadloos skimmen komt ook steeds vaker voor

Een paar dagen later vertel ik mijn ervaring tegen een collega. Van hem hoor ik dat het tegenwoordig ook heel makkelijk is om iemand draadloos te skimmen! Er komt gewoon iemand naast je zitten in de bus of metro en via een telefoon is dit blijkbaar al mogelijk. Dat is nieuw voor mij. Maar dan moeten ze toch nog steeds mijn pincode hebben toch? Klopt, maar daar zijn ook allerlei trucjes voor.

Zijn oplossing: een anti-skim hoesje. Hij laat het me zien. Het is een speciaal hoesje waarin je al je pasjes doet die je niet geskimd wil hebben. Ik vroeg me al langer af waarom ik steeds meer mensen met zo’n hoesje zag lopen. Ik dacht dat het bedoeld was als vervanger voor een portemonnee, maar nee dus.

Anti-skim hoesje nog onbekend

Op twitter pols ik het bij mijn volgers: Gebruik jij een anti-skim hoesje voor je bankpassen?  De uitslag is tekenend. Maar liefst 45% van de volgers heeft geen idee waar ik het over heb. 31% weet het wel maar gebruikt het niet. Slechts 24% van de mensen die reageren gebruiken zo’n hoesje.

Wablief?

anti-skim, antiskim

Een van de volgers laat me weten dat hij zo’n anti-skim hoesje heeft laten maken als een bedrijfsgoodie. Hij biedt aan om er 1 aan mij op te sturen om te verloten onder de lezers van dit artikel. Hij doet er ook nog een webcamcover bij om de webcam af te schermen als die niet in gebruik is. In ruil beloof ik Stefan om de naam van zijn bedrijf te noemen: Ingewikkeld.net. Ingewikkeld is een bedrijf van experts die webapplicaties bouwen. De taal die ze daarbij vooral gebruiken is PHP. Ze hebben ook een twitteraccount @ingewikkeldnet en facebookpagina Ingewikkeld.net.

Anti-skim hoesjes kosten niet veel, maar besparen des te meer

Ik wil zelf ook zo’n hoesje en ga op zoek, immers voorkomen is beter dan genezen. Voor een paar euro heb je zo’n anti–skim hoesje en kun je veel ellende besparen. Bij Bol.com kun je ze al bestellen vanaf € 6,95. Bestel hier anti-skim hoesje bij Bol.com.

 

Hoe liep het verder af met de gestolen € 4000,-?

anti-skim, antiskim

Nadat ik mijn kaart heb geblokkeerd bij de creditcardmaatschappij, starten we een aanvraag om het onterecht afgeschreven bedrag terug te vragen. Dat gaat sneller dan ik had verwacht. Binnen een paar dagen is het geld weer teruggestort. Ik ga nog wel aangifte doen bij de politie. Immers, met deze informatie kan de fraude recherche hopelijk weer haar voordeel doen bij het opsporen van dit soort internetfraudeurs. Ik heb mijn lesje geleerd en ga voortaan niet meer zonder anti-skim hoesje op pad.

Dit is geen uitputtend artikel over wat je allemaal kunt doen tegen skimming, maar een tip gebaseerd op een eigen ervaring. Er zijn op internet voldoende informatieve artikelen te vinden over dit onderwerp. Zoals bijv. dit artikel van de Consumentenbond: Pasjeshouders getest door de Consumentenbond.

Winactie: doe mee en maak kans op anti-skim hoesje

Met dank aan Stefan van Ingewikkeld.net  mag ik een anti-skim hoesje en een webcamcover verloten. Met dit anti-skim hoesje kun je 1 pasje beschermen tegen skimmen, bijv. je creditcard.

Wat moet je doen?

1) Deel het bericht over dit artikel via facebook of twitter. Ik zal het posten op mijn facebook en twitteraccount.

2) Beantwoord de vraag: waarom zou jij dit anti-skim hoesje en webcamcover willen winnen?

3) Dit antwoord kun je geven als reactie op dit bericht op twitter, facebook of hieronder als comment.

4) De loting vindt plaats op 29 december. Dan zal ik ook een nieuwe winactie aankondigen. Het is de dag dat Vakantaseren precies 5 jaar bestaat.

5) Succes!

anti-skim, antiskim

Verantwoording
Dit artikel heb ik op eigen verantwoordelijkheid geschreven.  Het verhaal bevat een affiliate link. Als jij via die link iets koopt, krijg ik daarvan een kleine provisie. Dit gaat niet ten koste van de prijs die je betaalt. De foto’s in dit artikel zijn van mijzelf. Behalve de foto van de anti-skim hoesjes en webcamcover. Die heb ik met toestemming van Stefan van Ingewikkeld.net gebruikt. Ik bedank hem voor het beschikbaar stellen van deze give-away items.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.