vakantaseren

5 redenen waarom alleen reizen heel goed voor je is

Alleen op reis gaan: het lijkt je geweldig en je wilt het al heel lang, maar vindt het toch nog een beetje spannend. Hartstikke logisch natuurlijk, want je bent toch in je eentje in plaats van met je familie of vrienden. Toch is alleen reizen een hele gave ervaring en hoef je niet perse ‘alleen’ te zijn. Ook is het heel erg goed voor je. Wil je weten waarom? Bekijk dan onderstaande 5 redenen waarom het goed is om eens alleen op reis te gaan!

1) Je leert jezelf echt kennen

Door in je eentje te gaan reizen, leer je jezelf veel beter kennen. In sommige situaties zul je jezelf namelijk echt tegenkomen. Hierdoor kun je tijdens je reis ontdekken wat nou je sterke en zwakke punten zijn. Zo kun je het bijvoorbeeld eng vinden om onbekenden aan te spreken. Bij zo’n reis in je eentje is het echter de perfecte kans om je hierin te ontwikkelen.

2) Je ontmoet nieuwe mensen

Wanneer je met je familie of vrienden op vakantie gaat, stap je minder snel op nieuwe mensen af. Daardoor is de kans groter dat je hier wel voor openstaat wanneer je in je eentje op reis bent. Dit zorgt ervoor dat je veel nieuwe mensen kunt leren kennen, zowel lokale mensen als andere vakantiegangers. Wie weet maak je er ook nog eens vrienden die je buiten je reis om nog zult spreken.

3) Je kunt je eigen plan trekken

Het fijne aan alleen reizen is dat je zelf kunt bepalen wat je iedere dag wilt doen. Je hoeft geen rekening te houden met wat een medereiziger wilt en je daar vervolgens op aan te passen. Je kunt gewoon echt je eigen plan trekken. Of je je hele vakantie nou al volgepland hebt met bucketlist activiteiten of dat je het per dag bekijkt en uitslaapt: het maakt niet uit!

4) Je stapt uit je eigen comfortzone

Je bent in je eentje in een totaal nieuwe omgeving. Je kent het land en de mensen niet, waardoor je echt volledig uit je comfortzone gaat. Dit zorgt er echter juist voor dat je veel nieuwe en leuke ervaringen opdoet. Ook draagt het bij aan je persoonlijke ontwikkeling.

5) Je leert onafhankelijk te zijn

Wanneer je met je familie of vrienden op vakantie gaat, kun je vaak op hun leunen bij het maken van bepaalde keuzes. Vooral op momenten waarin je twijfelt tussen bepaalde dingen. Wanneer je alleen op reis gaat, sta je er echter als het ware ‘alleen voor’. Hierdoor leer je echt om je eigen keuzes te maken en knopen door te hakken. Je zult namelijk toch zelf de beslissing moeten nemen. Naast het feit dat je leert om onafhankelijker te zijn, zorgt dit ook voor meer zelfvertrouwen. Je moet namelijk vertrouwen op jouw gevoel en de keuzes die jij maakt.

Reisverzekering afsluiten

Ben jij van plan om alleen op reis te gaan? Denk er dan aan om een reisverzekering af te sluiten. Door dit te doen, ben je namelijk verzekerd bij het verliezen van je bagage of wanneer er sprake is van schade of diefstal. 

Vind je het lastig om de juiste reisverzekering af te sluiten? Kijk dan op www.reisverzekering.nl waar je verschillende reisverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je goed bent verzekerd tijdens je vakantie!

Samenwerking

Dit is een gastblog van Linda Jansen. Het artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Reisverzekering.nl. De foto is afkomstig van Pexels, dus het is een rechtenvrije foto.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.