Epen, Zuid-Limburg, Toscane van Nederland, zonsdondergang
reisverzekering

Veilig reizen doe je zo

In deze stressvolle tijden willen we niks liever dan lekker op vakantie. Maar hoe reis je veilig en verantwoord in tijden van corona? We helpen je op weg met drie tips, waaronder het afsluiten van de juiste reisverzekering.

1. Ga goed verzekerd op reis

We gaan er geen doekjes om winden: een passende reisverzekering is een must, vooral nu. Hiermee ben je namelijk verzekerd van hulp tijdens noodsituaties op vakantie. Daarnaast is het ook verstandig om tijdig een ruim dekkende annuleringsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering voorkom je dat je al je geld kwijt bent als je geboekte reis tóch niet door kan gaan (of afgebroken moet worden). En dat scheelt je weer heel wat knaken en kopzorgen.

Goed om te weten: Ga je naar het buitenland? Zorg dan dat repatriëring gedekt wordt door je verzekering, zodat je zeker weet dat je zo snel mogelijk weer naar huis kan als het vakantieland op slot gaat.

2. Blijf dichtbij

Een staycation of weekendje weg in Nederland is de veiligste optie. Niks leukers dan toerist spelen in eigen land en allerlei verborgen parels te ontdekken. Bovendien steun je ook de lokale hotels en bed-and-breakfasts, die het zwaar te verduren hebben gehad tijdens de lockdown.

Zoek je het toch liever verderop? Hou er dan rekening mee dat de reisadviezen en preventiemaatregelen per land voortdurend veranderen – en dat de kans bestaat dat je in het buitenland vast komt te zitten door een onverwachte lockdown.

Met uitzondering van Bonaire en Curaçao, hebben alle landen buiten Europa momenteel een oranje reisadvies. Dit betekent dat je grotendeels alleen binnen Europa vakantie mag vieren. Binnen Europa mag je reizen naar alle landen met een geel reisadvies. Vakantie vieren in landen met een oranje reisadvies wordt afgeraden. Als je terugkomt uit zo’n land, moet je bovendien tien dagen in thuisquarantaine.

3. Voorbereiding is alles

Probeer je tijdens je vakantie altijd aan de lokale maatregelen te houden. En onderzoek van tevoren wat je kunt doen om veilig en gezond terug te komen van je reis:

  • Vermijd drukke vakantiebestemmingen zoveel mogelijk. Maar zorg ook dat je vakantiebestemming niet té afgelegen ligt. Zo kun je bij eventuele gezondheidsklachten op tijd medische zorg krijgen.
  • Heb je klachten? Ga dan niet op reis en laat je testen. Tijdens je vakantie klachten gekregen? Meld je dan zo snel mogelijk bij de lokale huisartsenpost.
  • Vooral nu: plan je vakantie, indien mogelijk, niet tijdens een schoolvakantie.
  • Lees voor je vertrek het actuele reisadvies en welke lokale regels er gelden voor het gebied waar je heen gaat (of doorheen reist). Hou de actuele ontwikkelingen ook tijdens je vakantie in de gaten. Neem contact op met je reisverzekering of -organisatie als het reisadvies tijdens je vakantie verandert waardoor je moet of wil vertrekken.
  • Waar je ook bent, volg altijd de basisregels: hou voldoende afstand, vermijd drukte, was je handen vaak en leef de lokale regels na.
Samenwerking

Dit artikel is een gastblog gebaseerd op een samenwerking. De lead photo is van mijzelf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.