jaaroverzicht, quiz
jaaroverzicht

Vakantaseren jaaroverzicht quiz: doe mee en maak kans op Bol.com cadeaubon (€10,-)

In plaats van een gewoon jaaroverzicht, presenteer ik mijn best gelezen artikelen van 2020 in een quizvorm. Doe mee met deze Vakantaseren jaaroverzicht quiz en je maakt kans op een cadeaubon van € 10,- van Bol.com.

Jaaroverzicht maar dan net even anders

Een paar weken terug heb ik mijn volgers op twitter de volgende vraag gesteld: “Wat willen jullie terugzien in mijn jaaroverzicht”? Het antwoord was helder. Jullie hebben geen interesse in een overzicht van de 5 minst gelezen verhalen zoals ik die in vorige jaren wel eens heb gemaakt maar spreken duidelijk een voorkeur uit voor de 7 meest gelezen verhalen.

Om het nog leuker te maken voor jullie, pak ik het dit jaar net even wat anders aan. Ik presenteer mijn jaaroverzicht in de vorm van een quiz. Bij ieder verhaal stel ik een vraag. Het antwoord op die vraag kun je terugvinden in het artikel zelf. Daarna heb ik ook nog een paar bonusvragen gesteld. In totaal zijn het 10 vragen. Als je in aanmerking wil komen voor de cadeaubon van €10, – bij Bol.com, stuur je jouw antwoorden naar vakantaseren@gmail.com. Met de bonusvragen krijg je een extra kans. Succes! Je hebt alle tijd, als ik voor het eind van het jaar jouw antwoorden heb, doe je mee met de loting en maak je kans op de cadeaubon van € 10,-.

1) 10 leuke én inspirende cadeautjes voor Sinterklaas of Kerst

cadeautjes

De verrassende winnaar van het meest gelezen artikel van dit jaar is dit artikel waarin ik een aantal leuke én inspirerende cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst op een rijtje heb gezet. De winst is ook zeker te danken aan Japke-d. Bouma die dit verhaal heeft gedeeld via haar social media kanalen. Het is bijzonder om te merken dat haar volgers haar berichten echt massaal lezen. Wat dat betreft is Japke-d. een echte autoriteit op twitter en LinkedIn.

Ik begin de quiz met een makkelijke vraag. Om er even in te komen. Het antwoord is uiteraard terug te vinden in het artikel zelf.

Vraag 1: wat vind jij de meest verrassende of inspirerende tip uit het artikel?

2) Zo betaal je nooit meer verzendkosten bij Bol.com!

bol.com verzendkosten

Dat dit artikel op de tweede plaats verbaast me minder. Zeker in deze tijd waarbij we allemaal heel veel online bestellen, is dit artikel met gouden tips over hoe je nooit meer verzendkosten hoeft te betalen natuurlijk een inkopper.

Verrassend genoeg krijg ik naar aanleiding van het verhaal ook veel reacties op het allerduurste product dat je op Bol.com kunt vinden. Het is namelijk een e-book van ruim € 69.000,- ! Nadat mijn verhaal online staat, neem ik contact op met bol.com en vraag hen hoe dit zit. Ze zoeken het uit en een paar dagen later krijg ik een reactie. Ze weten ook niet precies hoe de vork in de steel steekt maar inmiddels is het product niet meer leverbaar…. Weet je waar het e-book over ging? Over de kunst van het juist beprijzen van producten. Het heet namelijk “Arbitrary Values”. Ik denk zelf dat dit een interessant experiment is geweest van de auteur. Wat denk jij?

Vraag 2: wat is op dit moment het allerduurste (leverbare) product dat je bij Bol.com kunt krijgen? (Hint: in het artikel staat een link of probeer anders deze link).

3) “Hoe vind je zélf dat het gaat?” – Japke-d. Bouma

japke bouma boeken

Op de derde plaats van meest gelezen artikelen in 2020 vinden we Japke-d. Bouma weer terug. Daar heeft Japke-d. zelf ook hard aan meegewerkt. Haar zeer humoristische boek “Hoe vind je zélf dat het gaat?” is ook een bestseller in mijn jaaroverzicht omdat ze mijn artikel actief heeft gepromoot. Zelfs gisteren nog heeft ze een tweet van mij gedeeld op een manier die helemaal bij haar past.

jaaroverzicht, quiz, japke-d.

In het artikel vertelt Japke-d. ook iets heel persoonlijks. Daarover gaat de volgende vraag.

Vraag 3: waar staat de -d. voor in de voornaam van Japke-d. Bouma?

N.b.: de cadeaubon van €10,- die je met deze quiz kunt winnen, is precies genoeg voor de e-book versie van “Hoe vind je zélf dat het gaat?”. Just saying…

4) 10 x de leukste wandelingen in Zuid-Holland

Rotterdam, favoriete steden, NS Wandeling

Op de vierde plek van meest gelezen artikelen eindigt dit verhaal over de leukste wandelingen in Zuid-Holland. Dat heeft denk ik alles te maken met de Coronapandemie waardoor wandelen in jouw eigen omgeving veel belangrijker is geworden. Dit is ook het enige artikel dat ik gedurende mijn blog sabbatical van een jaar heb geschreven. Ik ben daarom wel blij dat het toch nog zo hoog is geëindigd.

4) Wat is volgens het artikel op dit moment mijn favoriete wandelgebied in Zuid-Holland?

Ganzenhoek, wandeling

5) 25 + inspirende tips om de Coronatijd goed door te komen

corona

Het doet me deugd dat dit artikel met 25 + inspirerende tips om de Coronatijd goed door te komen zo hoog is gekomen in dit jaaroverzicht. Met dit verhaal van mij en Hester Loeff willen we de negatieve spiraal die we op twitter zien doorbreken. Het is een voorbeeld van Omdenken in de praktijk. Corona en de lockdowns zijn helaas nu een gegeven en hoe kunnen we van daaruit er iets van proberen te maken. Ik krijg nog steeds tips als reactie op dit artikel. Dat vul ik regelmatig aan. Helaas kan ik de titel niet meer aanpassen maar mijn vraag gaat daar wel over.

5) Hoeveel tips staan er inmiddels in het artikel?

Ik zou het ook leuk vinden om te horen welke tip je het leukste vond. Hoeft niet voor de punten, mag wel.

6) 7 x Waddenwee, heimwee naar de Wadden.

wadden waddenzee ameland

Op de zesde plek eindigt mijn Waddenwee verhaal. Dit artikel waarin ik mijn heimwee naar de Wadden beschrijf, komt recht uit mijn hart. Ik ben echt gek op de Wadden en ik wil er graag weer een keer naar toe. Tijdens het delen van dit verhaal is het me opgevallen hoeveel mensen een bepaald Waddeneiland in hun hart gesloten hebben. Je hebt echte Vlielandfans, Terschelling liefhebbers enzovoort. Dit artikel heb ik in een paar facebookgroepen voor dat soort liefhebbers gedeeld en ik kan me niet herinneren ooit eerder zoveel positieve reacties op een artikel te hebben gekregen. Blijkbaar lijden veel mensen aan Waddenwee.

Vraag 6: Wat is het allereerste Waddeneiland dat ik heb bezocht en waar heb ik toen overnacht?

7) 5 leuke spelletjes voor een nieuwe lockdown

vertellis feestdagen

Toen ik dit artikel schreef, wist ik nog niet dat er een nieuwe lockdown zou komen maar je kon het natuurlijk wel al aan voelen komen. Net als nummer 5 uit dit jaaroverzicht is ‘5 leuke spelletjes voor een nieuwe lockdown” bedoeld om je te inspireren en er maar het beste van te maken in deze moeilijke tijd. Ik merk in mijn eigen gezin dat af en toe een spelletje doen als Dixit of Vertellis verbindend werkt. Even de telefoon opzij en aandacht voor elkaar. Als straks de lockdown voorbij is, zullen we vermoedelijk nog regelmatig met weemoed terugdenken aan die onverwachte spin-off van de coronacrisis.

Vraag 7: Wat is mijn favoriete nieuwe spel?

vertellis, vragenkaartspel

8) Meest gelikete foto op instagram

De laatste 3 vragen zijn bonusvragen. Als je die ook goed hebt, voeg ik je naam 1 x extra toe aan de loting. Dit jaar ben ik ook heel actief geweest op Instagram. Nog deze week behaalde ik een mooie mijlpaal van 2500 volgers! Volg jij me al op Instagram? Het is denk ik de moeite waard om te gaan doen want volgend jaar ben ik een groot avontuur van plan waarbij Instagram een hele belangrijke rol gaat spelen. Ik test dit uit in januari en in juni gaat het echt gebeuren. Daarover vertel ik later meer.

Bonusvraag 1: in welke badplaats is deze meeste gelikete foto genomen? (hint, bij mijn instagrampost staat het antwoord, kun je me meteen even gaan volgen)

strandhuisje, Kijkduin, wandeling

9) Het meest gelezen verhaal aller tijden

Dit jaaroverzicht gaat over de meeste gelezen artikelen van 2020. Vorig week is een ander verhaal dat ik in 2019 heb geschreven, bijna 40.000 keer gelezen. Ja, je leest het goed: 40.000 keer. Het zorgde voor een uniek bezoekersrecord! Maar weet jij om welk artikel het gaat? Ik heb er over getwitterd en het heeft met Omdenken te maken…

Bonusvraag 2: wat is het meest gelezen verhaal aller tijden van Vakantaseren? (hint: het heeft met het boek hieronder te maken dat ik uit eigen ervaring ouders met pubers van harte kan aanraden).

10) Nieuwsbrief

winactie, cacaolab, vakantaseren

Sinds vorige maand breng ik ook maandelijks een nieuwsbrief uit. Daarin deel ik nieuws met je, lanceer ik regelmatig een leuke winactie alleen voor nieuwsbriefabonnees en laat ik zien wat de leukste nieuwe artikelen op mijn site zijn. Heb jij je al geabonneerd? De volgende nieuwsbrief verschijnt 4 januari. Daarin maak ik ook de winnaar bekend van deze Vakantaseren jaaroverzicht quiz.

Bonusvraag 3: waar maak je kans op als je je abonneert op mijn nieuwsbrief? (hint: in dit artikel staat het antwoord maar je kunt ook gewoon meteen abonneren natuurlijk).

Stuur je antwoorden in

Update begin januari: deze winactie is verlopen.

Dit is mijn jaaroverzicht maar dan net even anders. Ben benieuwd wat je ervan vindt? Uiteraard hoop ik ook dat je meedoet met de Vakantaseren jaaroverzicht quiz. Onder alle goede inzenders verloot ik een digitale cadeaubon van € 10,- bij Bol.com. Stuur je antwoorden in voor 31 december middernacht naar vakantaseren@gmail.com. In de eerste nieuwsbrief van 2021 zal ik de winnaar/es bekend maken. Succes en veel plezier met de quiz. Ik wens je alvast fijne feestdagen en een goed begin van 2021!

Abonneer je op de Vakantaseren nieuwsbrief

* indicates required

Foto’s

De lead foto is afkomstig van Pexels.nl. De rechten van de andere foto’s zijn beschreven in de artikelen waar naar verwezen wordt. De overige foto’s zijn van mezelf. In dit artikel staat een paar affiliate links. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik daar een kleine provisie van. Het leuke is dat het jou niets extra’s kost! 


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.