Mijn Kruistocht in Spijkerbroek

Reis mee in de voetsporen van Mario en maak kans op een leuke prijs

( Vooraf: dit is een speciale lezersactie in samenwerking met BplusC Leiden, alleen bestemd voor leden van BplusC en hun kinderen. Ben je BplusC lid, laat dan je kinderen dit berichtje ook lezen, misschien vinden ze het leuk om mee te doen met de winactie).

Wat is jouw favoriete jeugdboek? Grote kans dat Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman in jouw top drie staat. Dat geldt in ieder geval wel voor mij. Onlangs herlas ik daarom het boek en dit bracht me op het volgende idee. Zou het mogelijk zijn om de route van Dolf Wega, de 15 jarige hoofdpersoon uit het boek, na te lopen?

Mijn Kruistocht in Spijkerbroek

Deze gedachte liet me niet meer los. Inmiddels is het idee uitgegroeid tot een concreet plan. Deze zomer ga ik in de voetsporen van Dolf en de 8000 kinderen van de kinderkruistocht uit 1212 Mijn Kruistocht in Spijkerbroek afleggen. Kan jij je het verhaal nog herinneren? Meer informatie over mijn plannen kun je lezen in dit artikel dat ik eerder over Mijn Kruistocht in Spijkerbroek heb geschreven.

Ontrafel de geheime code en win een duurzame Mud Jeans t.w.v. € 119,-

Samen met BplusC hoop ik dat dat ik met mijn plan veel mensen, in het bijzonder kinderen, aan het lezen krijg. Via mijn Stories op Instagram ga ik onderweg regelmatig een stukje voorlezen en mijn avonturen delen. Als je mij daar gaat volgen, kun je ook nog een leuke prijs winnen.  Probeer de geheime code te ontrafelen en dan maak je kans op een van de twee Mud Jeans spijkerbroeken t.w.v. € 119,-.

mud jeans

Hoe kun je meedoen? Onderweg, tijdens mijn reis, zal ik in mijn Insta Stories af en toe een woord van de code prijsgeven. Dat woord of die hint zal altijd vergezeld gaan van de hashtag #BplusCDOLF. Zet de 7 woorden in de goede volgorde en stuur de zin van 7 woorden die je hebt gevonden in via vakantaseren@gmail.com. De eerste twee inzenders met de juiste oplossing winnen een Mud Jeans, een dubbel duurzame spijkerbroek t.w.v. €119,-. Een hint geef ik alvast weg: het gezegde dat ik zoek, heeft alles te maken met boeken…

Ik zal alle Insta Stories opslaan als hoogtepunten bij mijn Instagram account zodat je ze ook terug kunt kijken als je er een paar hebt gemist. De winnaars worden bekend gemaakt op een speciaal event dat ik samen met BplusC organiseer als ik weer terug ben. Uiteraard krijgen de winnaars daarvoor een uitnodiging.

10 gratis exemplaren met speciale omslag

Zorg dat je ook op tijd een exemplaar van Kruistocht in Spijkerbroek in huis hebt, zodat je met me mee kunt lezen met de avonturen van Dolf Wega, de hoofdpersoon uit het boek. Natuurlijk kijk je eerst of je een exemplaar kunt lenen bij de bibliotheek. Maar wat nu als die op zijn?

Speciaal voor kinderen t/m 17 jaar die lid zijn van BplusC geef ik 10 exemplaren weg met een speciale omslag.

boekomslag

Hoe kom je in aanmerking voor zo’n gratis exemplaar? Laat mij weten waarom jij of iemand die je kent een gratis boek verdient. Lees je graag, staat het boek niet meer in de bibliotheek, ben je ziek en kun je niet op vakantie of hou je van spannende historische verhalen? Laat het mij weten via een grappig, ontroerend of origineel verhaal. Hou je meer van tekenen? Dat mag ook. Uit alle inzendingen kies ik samen met BplusC de 10 winnaars. Die kunnen daarna het boek ophalen bij de Bibliotheek in de Nieuwstraat.

Stuur je reactie uiterlijk 31 juli naar Mario van Vakantaseren (per mail vakantaseren@gmail.com). Je mag niet ouder zijn dan 17 en je bent natuurlijk lid van BplusC. Zet er even je leeftijd bij.

Zet de Kruistocht in Spijkerbroek in de Minibieb

Heb je nog een exemplaar van de Kruistocht in Spijkerbroek liggen, maar doe je er niets meer mee? Misschien is het dan een leuk idee om deze uit te lenen aan een van de kinderen uit jouw buurt? Of zet hem in de dichtstbijzijnde Minibieb. Met Mijn Kruistocht in Spijkerbroek zou ik graag willen dat veel mensen, in het bijzonder jongeren, mee gaan lezen tijdens mijn wandeltocht. Crowdreading noem ik dat. Het lijkt me een erg leuk idee als honderden mensen op hetzelfde moment op dezelfde bladzijde in hetzelfde boek zitten als ik. Lees jij ook mee?

Speciaal event in het najaar

Na afloop van de Kruistocht organiseren BplusC en ik in het najaar samen een speciaal event waarbij de Kruistocht in Spijkerbroek centraal staat. We kijken met zijn allen naar de spannende film die naar aanleiding van het boek is gemaakt en ik zal vertellen over de avonturen die ik onderweg heb meegemaakt. Uiteraard zullen dan ook de winnaars bekend gemaakt worden. Precieze datum en locatie worden op een later moment bekend gemaakt. Hou de nieuwsbrief van BplusC in de gaten!

Samenwerking

Dit is een speciale lezersactie in samenwerking met BplusC. De prijzen voor de winactie worden mogelijk gemaakt door het Leids Fonds voor Culturele Projecten en Evenementen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.