Bab el Oued, Tamnougalt, Agdz, Marokko
Marokko,  overnachten

Bab el Oued, het kleine paradijs in de Draa vallei

Tijdens onze rondreis in Marokko overnachten we op prachtige plekken. Een van de meest bijzondere is “Ecolodge Bab el Oued”in de buurt van Agdz. Midden tussen de palmerijen in de Draa valllei ligt dit kleine paradijs verscholen. Hier is het echt genieten van de rust in de mooie natuur.

Ecolodge Bab el Oued, een paradijs in de Draa vallei

Na onze bijzondere woestijnervaring (zie ook Een onvergetelijk avontuur in de Merzouga woestijn van Marokko) rijden we naar onze volgende bestemming: Ecolodge Bab el Oued, vlakbij het stadje Agdz. We zijn meteen na het ontbijt vertrokken en hopen op tijd aan te komen om te kunnen genieten van deze nieuwe plek. Het is een mooie rit langs afwisselende woestijn- en berglandschappen. Het laatste stuk rijden we langs de Draa-rivier. In deze vallei moet het ergens liggen. Net voor het stadje Agdz is de afslag naar het plaatsje Tamnougalt. Na een paar minuten rijden staan we voor de poort van onze volgende slaapplek.

De poort wordt geopend en we parkeren de auto. Het lijkt of we in een paradijs zijn beland. In een soort botanische tuin staat een aantal kleine huisjes rondom een mooi zwembad. Overal staan prachtige planten en via kleine paadjes verken ik de omgeving. Af en toe hoor ik een pauw.

Abdou brengt ons naar de accommodatie en nodigt ons daarna uit voor een kopje thee op het dakterras.

Bab el Oued

Bab el Oued, Tamnougalt, Agdz, Marokko

De accommodatie ziet er prima uit. We hebben twee kamers met in totaal 5 slaapplaatsen.

Bab el Oued, Tamnougalt, Agdz, Marokko

Er is ook een eigen wasgelegenheid.

 

 

De inrichting is sfeervol. Aangezien het heerlijk weer is, gaan we snel naar buiten en bewonderen de prachtige tuin.

Bab el Oued, Tamnougalt, Agdz, Marokko

Vanaf het dakterras hebben we een mooi overzicht. Het is hier echt een paradijsje. De jongens vermaken zich bij het zwembad terwijl we onze thee drinken.

Bab el Oued, Tamnougalt, Agdz, marokko

 

bab el oued, Tamnougalt, Agdz, Marokko

De kasbah van Prince of Persia

Vooraf hadden we gelezen dat hier vlakbij een mooie oude kasbah, een soort fort, zou zijn en we vragen Abdou om de weg. Hij adviseert om een gids mee te nemen zodat we niet verdwalen. Dat blijkt een goede tip. Een half uur later vertrekken we met gids Outhman richting de kasbah.

 

We lopen door de palmerijen en Outhman weet veel van alle planten die we onderweg tegenkomen. We ruiken aan peperbladen die een verrassend lekkere pepergeur hebben. Hij laat ons zijn eigen tuintje zien en dan staan we bij de ingang van de kasbah. Een kasbah is een oude vesting, een fort. Dit fort is echt oud en wordt op dit moment beetje voor beetje gerestaureerd. Outhman leidt ons rond door smalle gangetjes en ik geniet van deze bijzondere ervaring. Op een klein binnenplaatsje vertelt onze gids dat hier de film “Prince of Persia” is opgenomen. Hij speelt er zelf ook een rol in, op dit zelfde pleintje. We nemen ons voor de film thuis nog eens te bekijken. Ik kan me goed voorstellen dat ze deze plek gebruiken voor films.

 

kasbah Tamnougalt, Agdz, Marokko

Hij neemt ons mee naar binnen en na het beklimmen van wat trappen, staan we bovenop de vesting. Het uitzicht is fantastisch. De kasbah van Tamnougalt en het nabijgelegen dorpje zijn echt weergaloos.

 

Tamnougalt, Kasbah Tamnougalt, Agdz, Marokko

Net voor zonsondergang keren we weer terug naar Bab el Oued. We bedanken Outhman en ik beloof hem dat ik zijn naam zal noemen in een artikel over onze ervaring.

De avond valt over Bab el Oued

Net na zonsondergang zijn we terug in Bab el Oued.

Bab el Oued, Tamnougalt, Agdz, Marokko

Bab el oued

In afwachting van het avondeten, genieten we op het dakterras van de geluiden van de vogels, de ritselende palmen en de krekels. De tuin is mooi uitgelicht en de maan schijnt tussen de palmen.

Bab el Oued, Tamnougalt, Agdz, Marokko

 

Bab el Oued, tamnougalt, Agdz, Marokko

Na het avondeten gaan we nog even terug naar dit terras en genieten na van de mooie dag. Ik slaap die nacht als een roos.

 

Ontbijt op het dakterras

De volgende ochtend moeten we helaas weer verder. We vinden het oprecht jammer dat we hier maar 1 nacht kunnen blijven. Het is hier zo mooi!

Gelukkig hebben we nog een lekker ontbijtje voor de boeg. Dit wordt wederom op het dakterras geserveerd. We genieten nog een keer van het fantastische uitzicht van het uitzicht op de palmerijen en de Draa vallei.

Bab el Oued

Bab el Oued, Tamnougalt, Draa vallei

Na het ontbijt pakken we onze spullen in en nemen we afscheid van Abdou. Hij vertelt me dat de Franse eigenaresse met wie ik vooraf contact had via de mail samen met haar man in Marrakech is. Ze blijkt hoogzwanger en zal in het ziekenhuis gaan bevallen. Ik vraag Abdou om haar de hartelijke groeten over te brengen. Bab el Oued heeft een plek in ons hart veroverd. Het is echt een klein paradijs in de Draa vallei.

Praktisch

Ecodlodge Bab el Oued ligt in de Draa vallei in het plaatsje Tamnougalt, vlakbij Agdz. Bab el Oued is een bijzondere plek om te overnachten en echt een aanrader voor liefhebbers van bijzondere plekjes waar je kunt genieten van de rust en natuurschoon. Kijk voor recensies op tripadvisor

Ze hebben een eigen website waarop meer informatie is over de beschikbare accommodaties en de tarieven: website Bab el Oued

Bab el oued, tamnougalt, agdz

De wandeling naar de oude kasbah van Tamnougalt is echt de moeite waard. Het duurde ongeveer 2 uur. Via Abdou van Bab el Oued kregen we een gids, Outhman. Hij weet veel en is een enthousiast verteller.

Kasbah Tamnougalt, Agdz, Marokko

 

Verantwoording
Ik ben voor dit artikel een samenwerking aangegaan met de eigenaren van Ecolodge Bab el Oued. Dit artikel heb ik op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid geschreven. Het is gebaseerd op onze eigen ervaring in de voorjaarsvakantie van 2017. In mijn artikelen plaats ik af en toe affiliate marketing links. Als iemand via zo’n link boekt, krijg ik daar een kleine provisie van. Dit gaat niet ten koste van de prijs die de klant betaalt. Alle foto’s in dit artikel heb ik zelf gemaakt. Gebruik ervan is alleen mogelijk na toestemming van mij.

 

4 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.