vakantaseren, inspirerende boeken
boeken

5 inspirerende boeken om te vakantaseren of als cadeau te geven

De winter is in aantocht. Tijd om lekker te lezen. In dit artikel presenteer ik 5 inspirerende boeken om te vakantaseren of als cadeau te geven.

Vakantaseren dankzij inspirerende boeken

De wintertijd is ingegaan. Het is steeds vroeger donker. Een heerlijke tijd om je lekker met een boek terug te trekken. Als je een boek opent, stap je in een andere wereld. Een heerlijke manier om te vakantaseren zonder je huis te hoeven verlaten. In dit artikel laat ik je kennismaken met 5 inspirerende boeken. Om lekker bij weg te dromen of te fantaseren over wilde plannen in de toekomst.

1) Reisfotografie – Explore Discover Capture

Laura vink, vakantaseren, inspirerende boeken

Het prachtige boek “Reisfotografie – Explore Discover Capture” van Laura Vink heb ik al een tijdje geleden aangeschaft. Je kunt het boek op verschillende manieren gebruiken. Het is natuurlijk een hulpmiddel om je te helpen bij het maken van betere reisfoto’s. Het boek staat vol met handige tips en trucs om er voor te zorgen dat jij na het toepassen met mooiere foto’s terugkomt. Het is wel zaak het boek voordat je op reis gaat goed door te lezen want het is met 376 pagina’s wel iets te lijvig om in je rugzak te stoppen.

Laura Vink, vakantaseren, inspirerende boeken

Maar het is ook echt zo’n boek om lekker door te bladeren en te genieten van de prachtige foto’s die Laura tijdens haar eigen reizen heeft gemaakt. Ik heb haar op instagram gevolgd tijdens haar wereldreis en heb een beetje het gevoel gehad dat ik meereisde. Echt een boek om zowel te vakantaseren, inspireren als te leren!

Bestel Reisfotografie van Laura Vink

2) Bucketlist Reizen – 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben

Het boek “Bucketlist Reizen – 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben” van Marloes de Hooge staat hoog op mijn verlanglijstje voor de feestdagen. Precies 1 jaar geleden heb ik jullie mijn eigen Vakantaseren Bucketlist gepresenteerd met maar liefst 255 ideeën: Zie 255 x vakantaseren.

Travelvalley, vakantaseren, inspirerende boeken

Als ik de begeleidende tekst bij het boek bekijk, vermoed ik dat veel van deze 25 reizen ook op mijn Vakantaseren wensenlijst staan. “Snorkelen in het Great Barrier Reef, een roadtrip langs de mooiste plekken van Canada, struinen over de soeks van Marrakech en het beklimmen van actieve vulkanen op Hawai; er zijn van die reizen die echt thuishoren op je bucketlist.

Travelvalley, vakantaseren, Inspirerende boeken

Marloes de Hooge verzamelde 25 reizen die je ooit een keer in je leven moet maken en neemt je in dit boek op een wereldreis. Het staat boordevol praktische informatie, handige tips en inspirerende foto’s. Na het lezen van dit boek wil je nog maar 1 ding: vandaag je koffer inpakken”. Toevallig heb ik die souks in Marrakech begin dit jaar bezocht maar de rest van wat hier staat, komt ook op mijn 255 x vakantaseren lijstje voor.

Na het lezen van deze tekst vraag ik me 1 ding af: zou Sinterklaas mijn artikel ook lezen?

Bestel Bucketlist Reizen van Marloes de Hooge

3) Leven van de Lucht

Ik ben een trouwe lezer van de boeken van Gerhard Hormann. Een eerder artikel over het “Plakbankpensioen” (Werk jij al aan je plakbandpensioen?) is 1 van de best gelezen verhalen op mijn site.

Gerhard Hormann, Just publishers, vakantaseren, inspirerende boeken

Als zijn nieuw boek “Leven van de Lucht”uitkomt, ben ik meteen geïnteresseerd. Er wordt veel gefilosofeerd over het basisinkomen maar hoe werkt het in de praktijk? Hormann neemt de proef op de som en keert zichzelf iedere maand €1000,- uit van opgebouwd spaargeld. In “Leven van de Lucht” doet hij verslag en ervaart hij de dagelijkse praktijk van een basisinkomen. Tot zijn verbazing stelt hij vast dat zijn leven na 12 maanden meer is veranderd dan in de voorafgaande 12 jaar! Een interessant boek dat je net als zijn andere boeken aan het denken zet.

Vakantaseren, leven van de lucht, Gerhard Hormann, inspirerende boeken

Ik ben benieuwd en stel de volgende vraag via mijn social media kanalen: Wat zou jij doen met een basisinkomen van €1000,- (zonder voorwaarden)? Ik krijg veel reacties. Sommigen willen migreren naar Azië omdat je daar goed rond kunt komen van dit bedrag. Anderen gaan een hypotheek aflossen of reisjes maken. Velen geven aan ook gewoon te blijven werken maar een paar reageren dat ze hun baan opzeggen en als freelancer aan de slag gaan. Interessante reacties.

Een basisinkomen pakt voor iedereen weer anders uit. Het boek van Hormann is 1 van de mogelijke uitkomsten en ik ben heel benieuwd of dit meer navolging gaat krijgen. Ik zal je eerlijk zeggen dat het mij ook wel wat lijkt om dit eens een jaar uit te proberen en “te leven van de lucht”. Stof om na te denken.

Bestel Leven van de Lucht

4) Koud

Het boek “Koud” van Marleen Brekelmans is nog warm van de drukpers. Het is net verschenen. Marleen is de initiatiefnemer van Bijzonder Plekje, een zeer succesvol concept waarbij Marleen bijzondere plekjes presenteert die ze voor jou heeft uitgezocht. Om te eten, slapen of leuke dingen te doen. Ik heb Marleen beter leren kennen tijdens een aantal gezamenlijke blogtrips. Ik vind haar een inspirerende vakvrouw met wie je ook veel lol kunt hebben.

Bijzonder plekje, Marleen Brekelmans, Koud, vakantaseren, inspirerende boeken

“Koud” is een eerste boek uit een nieuwe serie van 4. Ieder seizoen verschijnt er een nieuw boek. Met dit winterboek laat Marleen zien hoe je optimaal kunt genieten van het winterseizoen. Net als in haar vorige boek, heeft “Koud”een prachtige vormgeving met aansprekende foto’s en inspirerende ideeën. Dit is echt een ideaal boek om als cadeau te geven met de aanstaande feestdagen.

vakantaseren, marleen brekelmans, koud, inspirerende boeken, bijzonder plekje

Ik zet het in ieder geval op mijn verlanglijstje want ik krijg graag inspiratie om het beste uit de komende winter te halen.

Bestel Koud van Marleen Brekelmans

vakantaseren, bijzonder plekje, marleen brekelmans, koud, inspirerende boeken

5) Het leven van een succesvol Instagram influencer

vakantaseren, inspirerende boeken, wesley glasmacher, wesinthewild

Twee jaar geleden volg ik een Instagram workshop van influencer Wesley Glasmacher. Ik ben onder de indruk van wat hij heeft bereikt in relatief korte tijd. Ook daarna blijf ik zijn carrière volgen. Zo zie ik hem bijv. spreken bij een bloggersevent in 2016. Als ik zie dat hij een e-boek heeft geschreven, hoef ik niet lang na te denken. Dat verhaal hoort thuis in deze lijst. Ik bestel “Het leven van een succesvol Instagram influencer” en lees het in 1 keer uit.

vakantaseren, wesinthewild, inspirerende boeken

Het is geen dik boek, leest lekker weg en ik vind het interessant om kennis te maken met Wesley’s persoonlijke verhaal. In 5 jaar tijd heeft hij vanuit  een UWV-situatie met hard werken van zijn passie een succesvol bedrijf gemaakt. Hij gaat regelmatig op reis en maakt reizen waar ik alleen maar over kan vakantaseren. In het boek staan vele tips hoe jij ook succesvoller kunt zijn als influencer. Het beeld dat bij mij blijft hangen na het lezen van dit boek is dat van een surfer op hoge golven. Wesley is er na het nodige vallen en opstaan en hard werken in geslaagd om op een surfplank te blijven staan in een turbulente zee.

Als ik het boek uit hebt, stuur ik hem een mail waarin ik aangeef dat ik veel respect en bewondering heb voor wat hij heeft bereikt. Ik zeg hem ook dat 1 ding in het boek me is opgevallen. Het boek gaat over een succesvolle instagram influencer maar er staat geen enkele foto in. Ik ben niet de eerste met deze reactie. Wesley reageert sportief en geeft aan dat hij nu bezig is met een update waarin ook foto’s komen te staan. Hij wil met dit boek vooral zijn persoonlijke verhaal vertellen maar erkent dat beeld zeker van toegevoegde waarde is. Op het moment dat jij dit leest, is die nieuwe update mogelijk al beschikbaar.

Vakantaseer jij over een succesvolle carrière als (instagram) influencer, dan is het zeker interessant om het persoonlijke relaas van Wesley Glasmacher te lezen. Ik heb er zeker weer het nodige van opgestoken.

Bestel Het leven van een succesvol Instagram Influencer van Wesley Glasmacher

Welk boek spreekt jou het meeste aan?

vakantaseren, inspirerende boeken

Verantwoording
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via zo’n link een boek bestelt, krijg ik een kleine provisie. Dat gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. De foto’s zijn voor een belangrijk deel afkomstig van de auteurs en heb ik met hun toestemming gebruikt. De foto van Gerhard Hormann is afkomst van de uitgever: Just Publishers. De collage heb ik zelf gemaakt.

2 reacties

  • Petra

    Het boek van Laura Vink spreekt me het meest aan. Ik houd van mooie foto’s!

    (In het stukje over Marleen Brekelmans mist ergens een t achter verschijn)

    • vakantaseren

      Dag Petra, het is ook echt een mooi boek! Het ligt hier naast me terwijl ik dit zit te typen omdat ik het nodig had tijdens het schrijven. Zet je hem op je verlanglijstje? Ik heb ook meteen de typo gecorrigeerd. hartelijk dank. Ik lees het altijd een paar keer door maar toch slipt er af en toe een foutje doorheen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.