vakantaseren bottom 5
vakantaseren

Vakantaseren Bottom 5: de minst gelezen verhalen van 2017

Over een paar weken beginnen de jaaroverzichten. In december zal ik terugblikken op mijn 10 best gelezen verhalen van 2017. Maar net als vorig jaar zijn er artikelen die het niet zo goed doen. Daarom presenteer ik de Vakantaseren Bottom 5: een overzicht van de minst gelezen verhalen van 2017.

Vakantaseren Bottom 5 inspireert Omdenken

Collega-bloggers herkennen het vast wel. Je doet veel moeite om een mooi verhaal te maken, je zet het online en dan … wordt het bijna niet gelezen. Het is lastig om te achterhalen waarom het niet loopt. Zijn het de foto’s of een verkeerde titel? Spreekt het onderwerp niet aan? Is het niet goed geschreven of gewoon pech?

Om deze verhalen een tweede kans te geven, presenteer ik net als vorig jaar de Vakantaseren Bottom 5. Het gaat om een overzicht van de 5 minst gelezen verhalen van het afgelopen jaar op basis van de statistieken. Het zijn allemaal nieuwe artikelen die ik in de loop van 2017 heb gepubliceerd. Ik tel de komende dagen af van 5 naar 1 en over een dikke week weten we wat het minst gelezen verhaal is.

Het grappige is dat een vergelijkbaar artikel van mijn hand vorig jaar erg goed gelezen is. Vakantaseren Bottom 5, de minst gelezen verhalen van 2016

Het inspireerde andere bloggers tot een eigen overzicht van niet goed gelezen artikelen. Zelfs bij Omdenken vonden ze dit een mooie manier van #omdenken en ze publiceerden een artikel met de titel Het slechtste van 2016?

1) Doe mee aan de peiling over de naam van mijn nieuwe Personal Assistent

Op de eerste plaats in de Vakantaseren Bottom 5 is geëindigd……… (tromgeroffel): Doe mee aan de peiling over de naam van mijn nieuwe personal assisentent. Ach, ik kan er eigenlijk wel goed mee leven dat dit het artikel is dat jullie in 2017 het minst gelezen hebben. Begin dit jaar vraag ik op Facebook en Twitter naar naamsuggesties voor een poppetje dat ik wil gaan gebruiken als gadget bij verhalen. Deels is dit een geintje maar ik heb ook serieuze plannen met dit lego-mannetje dat een beetje op mij lijkt.

Hierop wordt massaal gereageerd. Ik krijg meer dan 20 grappige en originele suggesties. Daarna vinden jullie het welletjes. Dit artikel waarin ik vraag welke naam definitief moet winnen, wordt nauwelijks meer gelezen. Ik heb uiteindelijk het poppetje niet vaak gebruikt, omdat het net te klein blijkt om scherp op de foto te zetten. Moraal van het verhaal: dit soort zaken leent zich meer voor social media als facebook en twitter maar niet echt voor een verhaal op mijn website. Point noted.

 

2) Bab el Oued, het kleine paradijs in de Draa vallei

Ik moet eerlijk bekennen dat ik verrast ben over deze nummer 2: Bab el Oued, het kleine paradijs in de Draa vallei. Ik vind dit zelf een mooi verhaal met prachtige foto’s van een uniek plekje in Marokko. Snap nog steeds niet goed waarom dit artikel niet is aangeslagen. Wat ik me nog wel kan voorstellen is dat het qua SEO (vindbaarheid in zoekmachines) wellicht niet een handige titel is dus dat kan zeker beter.  Ik hoop dat jullie de Vakantaseren Bottom 5 aangrijpen om deze bijzondere oase in de Draa Vallei een tweede kans te geven.

bab el oued, Tamnougalt, Agdz, Marokko

3) 24 uur in Kaapstad, een baie mooie citytrip

Op de derde plaats van de Bottom 5 eindigt het verhaal over mijn citytrip naar Kaapstad: 24 uur in Kaapstad, een baie mooie citytrip. Een artikel dat ik laat openen met een foto van pinguïns, altijd goed denk ik nog! Maar helaas, het verhaal slaat niet aan. Het ligt in dit geval vermoedelijk niet aan de foto’s heb ik het gevoel maar wellicht aan de titel. Ik schrijf: een baie mooie stad. “Baie” is Afrikaans voor “heel”. Maar als je dat niet weet, snap je niets van die titel. Gelukkig heb ik zelf wel genoten van die baie mooi stad en komt een jongensdroom uit in Kaapstad: een bezoek aan Kaap de Goede Hoop.

4) Op expeditie met Naturalis

Net voor de zomervakantie werd ik uitgenodigd voor de opening van een nieuwe tentoonstelling in Naturalis, Leiden. Samen met mijn jongste zoon en een vriendje ging ik er heen en maakte er het volgende verhaal over: Op expeditie met Naturalis.

Naturalis, leiden

 

Dit artikel eindigt op de vierde plaats in de Bottom 5. Vermoedelijk omdat het onderwerp, een tijdelijke expositie in Leiden, erg tijd- en locatiegebonden is. Daarnaast was deze tentoonstelling ook meer bedoeld voor wat jongere kinderen. Veel lezers zullen door de foto wellicht ook denken, dit is niet mijn onderwerp. Ik merk dat mijn artikelen over gezinnen met tieners veel beter gelezen worden.

5) 5 leuke en interessante boeken voor in je vakantietas

Net voor de zomervakantie post ik het artikel 5 leuke en interessante boeken voor in je vakantietas. Het is een overzicht van 5 leuke boeken die ik zelf wil gaan lezen tijdens mijn vakantie. Het is een combinatie van fictie en handige boeken. Inmiddels heb ik ze allemaal met plezier gelezen. Het gaat om “Treinreizen voor beginners” van Jan Dijkgraaf, “Dronefotografie” van Wiebe de Jager, “GSP Wijzer” van Foeke Jan Reitsma en Joost Verbeek, “Reis rond de wereld in je beste jaren. Tussenpensioen een kwestie van doen?” van Sjaak Zonneveld. En last but not least “The road to little Dribbling” van Bill Bryson.

Dit laatste boek is mijn lievelingsboek van deze vakantietas. Ik heb regelmatig hardop zitten lachen tijdens het lezen. Ik wou dat ik zo kan schrijven als Bill Bryson. Maar dan kan ik niet. Misschien eindigt dit artikel daarom op de vijfde plaats van minst gelezen artikelen in 2017.

Welk verhaal verdient volgens jou meer lezers? Laat het me weten via een reactie onder dit artikel.

 

 

 

 

2 reacties

  • karlien

    Kaapstad!! Zo een mooie bestemming, snap ook niet goed dat zo’n artikel in dit rijtje staat. Vaak zijn bij mij de artikelen over een specifieke plek, bijvoorbeeld een regio in Servië of een stad in Verweggistan, minder goed gelezen. Ik denk omdat mensen daar niet direct een beeld bij hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.