Camperduin, zee, strand
vakantaseren,  vakantiegevoel

5 tips om je vakantiegevoel vast te houden

Voor veel mensen zit de vakantie er na deze week op. De scholen gaan weer beginnen, de files nemen weer toe. Kortom, business as usual.

Toch had je tijdens je vakantie dit keer heilig voorgenomen om na thuiskomst nu echt een beetje van dat vakantiegevoel vast te houden. In dit artikel geef ik je 5 tips die je daarbij wellicht op weg kunnen helpen.

1) Trek je korte broek en slippers weer aan
Probeer je te herinneren wat jou in de vakantie de ontspanning gaf. Was het dat je geen wekker hoefde te zetten, hele dag op slippers lopen of eten wanneer je zin hebt? Probeer een van die dingen door te zetten, trek bijv. zodra je thuis bent van je werk je korte broek en slippers aan. Kijk eens of je ook zonder wekker redelijk op tijd op kan staan of ga eens zonder aanleiding lekker uit eten.

 

20160222_183242_HDR

2) Fotoboek maken
We maken allemaal vakantiefoto’s. Toch doen we er vaak na terugkeer weinig mee. Neem je dit keer voor om van je mooiste foto’s een vakantieboek te maken. Er zijn voldoende aanbieders met gebruikersvriendelijke software. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat ik graag in oude fotoboeken terug blader met mijn gezin. Het helpt echt om het vakantiegevoel weer een beetje terug te halen. Je kunt natuurlijk ook je favoriete vakantiefoto uitprinten en in een lijst ophangen op een plek die je vaak ziet.

 

1456659401719

3) Geuren lokken herinneringen uit
Een van de tips die uit verschillende onderzoeken naar voren komt, is onbewuste associatie. Neem tijdens je vakantie een speciale shampoo mee en gebruik die na terugkeer als je behoefte hebt om even  terug te gaan. De geur van de shampoo brengt je weer even terug. Dat kan natuurlijk ook iets anders zijn als een parfum, zeep of ander product met een speciale geur.

4) Voer 1 goed voornemen uit
Tijdens je vakantie neem je vaak van alles voor. Meer bewegen, gezonder eten, minder hard werken, vaker sporten etc. Probeer na je vakantie serieus werk te maken van een van deze goede voornemens. Sowieso geeft je dat een goed gevoel en het geeft je ook het idee dat je vakantie tot iets structureels heeft geleid. Zo heb ik me voorgenomen om nu echt meer te gaan sporten. Vraag me over een maand nog eens of dat gelukt is….

5)  Vakantaseer over je volgende trip
Een van de tips die je in bijna alle onderzoeken terugvindt, is het volgende. Begin alvast te vakantaseren over de volgende vakantie. Dat hoeft niet meteen weer de volgende ski- of zomervakantie te zijn. Je kunt natuurlijk ook een weekendje weg in eigen land boeken. Ik merk dat veel van de volgers van @vakantaseren daar al volop mee bezig zijn. Het helpt echt!

Vakantaseren, Bucket List, bingokaart

Ik hoop dat je met deze tips het vakantiegevoel nog even vast weet te houden en wens je een vakantastische nazomer! Als jij nog goede tips hebt, hoor ik ze graag!

Mario

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.