Hof van Saksen, Vakantaseren Award, Drenthe, Landal GreenParks
Drenthe,  Hof van Saksen,  Landal,  vakantaseren,  vakantaserenaward,  vakantiepark

Het geheim van Hof van Saksen

In januari 2016 wint Hof van Saksen voor de tweede keer op rij de Vakantaseren Award. Op een zomerse zaterdag in mei reis ik af naar Nooitgedacht om de Award persoonlijk te overhandigen aan de general manager Roland Rozenbroek.

image

Van harte gefeliciteerd!

Resort Hof van Saksen ligt niet bij mij om de hoek. Na een flinke reis van 3, 5 uur treinen en bussen loop ik de oprijlaan op richting de Havezate.

image

image

De Havezate is het hoofdgebouw van het resort. Daar heb ik een afspraak met Roland Rozenbroek, de general manager van het winnende park.  De lente is hier nu echt goed begonnen. De bomen staat in bloei. Veel mensen zijn onderweg naar de zwemvijver. Er heerst een echte vakantiestemming met dit prachtige weer van vandaag.

image

Ik meld me bij de receptie en binnen een paar minuten komt Roland Rozenbroek op me afgelopen. Hij praat me bij over allerlei nieuwe ontwikkelingen. Ongeveer een jaar geleden ontmoette ik hem voor de eerste keer. Ik herinner me dat als een bijzondere ontmoeting met een bijzondere man (teruglezen: “We gaan dromen realiseren”)

Ook nu ben ik weer onder de indruk van de gedrevenheid, visie en humor van deze manager. Dan is het moment daar voor de officiële overhandiging. We lopen naar buiten om een mooi plekje te zoeken. We worden aangesproken door een regelmatige bezoeker die op twitter al had gelezen over de prijs. Leuk hoe de social media ons al vooruitgesneld zijn.Omdat ik niet tevreden ben over de foto, doen we het binnen bij de piano nog een keer over.

image

“Roland, van harte gefeliciteerd met de Vakantaseren Award 2016! Van alle stemmers  die uit de top 3 vakantieparken mochten kiezen, koos 51% voor het Hof van Saksen. Een duidelijke overwinning dus!” Dit is uiteraard ook een erkenning voor het harde werk in de afgelopen jaren van Rozenbroek en zijn team.

Op zoek naar het geheim van Hof van Saksen

Ik ben vandaag niet alleen gekomen voor de overhandiging van de Award. Ik heb mezelf ook beloofd om te proberen een antwoord te vinden op de vraag wat nu het geheim is achter het succes van Hof van Saksen.  Ik ben zelf in het verleden ook op dit resort geweest en spreek dus ook uit eigen ervaring. Vandaag loop ik rond over het park en laat alles nog eens op me inwerken.

image

Vernieuwend management

Een paar geleden heeft Landal GreenParks het beheer van Hof van Saksen overgenomen. Het resort was op dat moment failliet. In die paar jaar is het een erg succesvol park geworden. Ik denk zelf dat de wijze waarop dit park gemanaged wordt daar zeker een belangrijke sleutel in is. Rozenbroek en zijn staf zijn altijd op zoek naar vernieuwing. Zoals hij vorig jaar zei: “het park is nooit af, we werken altijd aan nieuwe ideeen”. Ook tijdens ons gesprek hoor ik wat er allemaal in het afgelopen jaar tot stand is gebracht. En ik hoor ook over spannende ontwikkelingen die dit jaar jaar op de agenda staan.

Het gaat bij de zoektocht naar vernieuwing niet alleen om grote zaken, maar ook om kleine dingen. Denk bijv. aan het aanbod van het Entertainment programma. Op de dag dat ik er rondloop, is men net gestart met een nieuwe activiteit: suppen.

image

Bij suppen sta je op een soort surfplank en peddel je jezelf voort. De activiteit is gratis beschikbaar voor iedereen die het wil proberen. Ik heb helaas mijn zwembroek niet bij dus ik zet het op mijn to-do lijstje.

image

Uitgebreid programma

Het hele jaar door heeft Hof van Saksen een heel uitgebreid en afwisselend programma, voor jong en oud. Van theater van het Zandkasteel tot klassieke concerten. Er zijn allerlei academies waar kinderen, al dan niet samen met hun ouders, actief aan de slag gaan. Samen met je vader en moeder een boomhut bouwen bijv. Ik herinner me dat zelf als 1 van de hoogtepunten tijdens onze bezoeken.  Je kunt natuurlijk ook gaan ravotten in het luxe zwembad en de wildwaterbaan afrazen.

image

Wil je lekker relaxen of een massage, dat kan ook in het wellness gedeelte.

image

En met prachtig weer zoals op de dag dat ik er ben, ga je naar het strandje om helemaal niets te doen, terwijl je kinderen zich vermaken. Kortom dit brede gevarieerde aanbod draagt zeker bij aan het succes.

image

Hof van Saksen, Landal Greenparks

Culinair genieten

Op Hof van Saksen is een ruime keuze aan restaurants passend bij verschillende portemonnees. Want wie heeft er na een dag lekker buiten zijn nog zin om zelf te gaan koken? Met mijn gezin ben ik in voorgaande jaren een paar keer bij Gusto, het Italiaanse restaurant, geweest. Mijn jongste zoon heeft hier zijn eerste pizza gegeten. Vreemd genoeg lustte hij die thuis niet maar de pizza van Gusto ging er goed in.

image

image

 

Ruime bungalows met veel buitenruimte

Natuurlijk zijn de bungalows op een resort ook een belangrijke factor. Mijn eigen herinnering daarover is positief. Ruim opgezet met ook veel buitenruimte om lekker te kunnen genieten van goed weer. De boerderijen zoals ze hier heten, zijn geschakeld maar ik moet eerlijk bekennen dat je helemaal niks merkt van buren.

image

Door de ruime opzet van het resort ervaar je ook een gevoel van vrijheid. Als ik buiten zit, wil ik niet meteen bij de overburen binnen zitten kijken. Aangezien ik zelf in een stad in het Westen woon, vind ik dat een belangrijk punt. Van binnen zijn ze van alle gemakken voorzien.

image

 

Veel te zien in de omgeving

Veel mensen zullen wellicht het resort niet verlaten tijdens een weekend of midweek maar als je dat wel doet, is er meer dan voldoende te doen. Er zijn verschillende boswachterijen op een korte rijafstand. Het Boomkronenpad is vlakbij.

bij boomkroonpad 9 drenthe (29)Uiteraard zijn er hunebedden en ook de hei is niet ver weg. De vernieuwde dierentuin van Emmen, Wildlands, is ongeveer een half uurtje rijden.

Zelf ben ik graag in de natuur en mijn favoriete plekjes zijn de kleine vennetjes in de bossen. Ik ben in de afgelopen jaren regelmatig vroeg opgestaan om met mijn camera de dag te zien ontwaken op dat soort plekken. Magische momenten vind ik dat altijd.

hof van saksen, vennetje

De bijzondere extra’s

Tot slot is er denk nog 1 ding dat ook zeker bijdraagt aan het succes. Men is continu op zoek naar verbeterpunten.

image

De gast en zijn vragen staan centraal. Een mooi voorbeeld daarvan vind ik de speciale activiteiten die voor en samen met jongeren worden  ondernomen. Tijdens de aankomst worden jongeren er door de medewerkers van het Hof uitgehaald en samen met hen wordt gekeken naar hun wensen en ideeën voor een leuk weekend.

 

Dus wat is het geheim van dit resort?

Het is niet eenvoudig om in 1 zin een antwoord te geven op de vraag wat nu het geheim is van het succes van Hof van Saksen. Dat zal voor iedere gast een eigen recept zijn. Toch kan ik goed begrijpen waarom de volgers van Vakantaseren dit park voor de tweede keer de Vakantaseren Award toekennen. Hof van Sasken heeft iets wat andere parken niet of minder hebben. Over een verblijf op Hof van Saksen blijf je vakantaseren…..

Vakantaseer jij ook over Hof van Saksen?

image

Zelf het geheim van Hof van Saksen ontdekken?

Wil je zelf het geheim van Hof van Saksen ontdekken, klik dan hier

Op deze pagina vind je een overzicht met diverse aanbiedingen

hof van saksen, zonsondergang

Verantwoording
Dit artikel heb ik op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid gemaakt. De Vakantaseren Award is een speciale activiteit die ik zelf heb ondernomen. Ik heb hiervoor samenwerking gezocht met 4 grote vakantiepark ketens. Hof van Saksen is daar uiteindelijk uit voortgekomen als winnende park. Alle foto’s in dit artikel heb ik zelf gemaakt. Ik word hier niet voor betaald. Ik werk regelmatig met affiliate marketing links. Als iemand via zo’n link een boeking doet, krijg ik daar een kleine provisie van. Dit gaat niet ten koste van het bedrag dat de klant betaalt. Op het eind van dit artikel zit ook zo’n affiliate link.

 

 

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.