proefrit Citroën C3
Citroën

Op avontuur met de nieuwe Citroën C3, een proefrit die naar meer smaakt

In het laatste weekend van deze zomervakantie ga ik op avontuur met een vernieuwde Citroën C3. Met deze coole auto ga ik naar een Tiny House op de Veluwe, bezoek ik het Museum Voorlinden in Wassenaar en beland ik op het laagste punt van Nederland bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Mijn conclusie: een proefrit met deze nieuwe Citroen C3 smaakt naar meer.

Een proefrit met een mintgroene Citroën C3

Op twitter zie ik een tijdje terug een reclame voorbij komen van Citroën. Het is een reclame voor de vernieuwde C3. Voor de grap tweet ik dat ik daar wel eens een proefrit van een paar dagen in zou willen maken. Tot mijn verrassing wordt dit serieus opgepakt en kan ik een afspraak maken. Waar vakantaseren al niet goed voor is.

Ik spreek af dat als ik een keer een mooie aanleiding heb, ik contact opneem. Het laatste weekend van onze zomervakantie is het zover. Ik mag een Tiny House bij Bad Hoophuizen uit gaan testen. Volgens mij is dat een perfect decor voor een proefrit met de hippe vernieuwde C3. Het is snel geregeld. Ik haal de auto op in Amsterdam. Het is echt een kekke kar. Deze C3 lijkt op de C4 cactus met van die stoere bumpers op de zijkant. Ik heb wel ooit in een C3 gereden maar dit is een totaal vernieuwd type. Veel stoerder en bovendien rijdt hij veel beter.

Voor de liefhebbers: het betreft een New C3, PureTech 110 feel. Met heel veel accessoires en aantrekkelijke features zoals een panoramadak, achteruitrijcamera, airbumps en een superhandig touchscreen voor de navigatie, radio en andere auto-instellingen. En last but not least de kleur, mintgroen! Ik merk het meteen als ik ermee weg rijd, mensen kijken graag naar deze auto. Meer info zie website van Citroën.

Op weg naar de Tiny Houses van Bad Hoophuizen

Op vrijdagavond vertrek ik samen met mijn dochter en mijn jongste zoon naar de tiny houses. Mijn vrouw en oudste zoon zullen we de volgende dag ergens oppikken. Het voetbalseizoen is namelijk al weer begonnen en mijn zoon moet spelen. Het is gelukkig niet druk op de weg en we kunnen lekker doorrijden. De C3 heeft een panoramisch vast glazen dak waardoor het lekker licht is in de auto. Je kunt het dicht schuiven maar ik vind dit wel prettig. Het weggedrag van de auto is erg fijn. Hij trekt goed op en is erg wendbaar. Ook bij 130 km per uur.

Na een kleine anderhalf uur komen we aan bij Bad Hoophuizen van Droomparken. Ik krijg de sleutel en rijd naar onze Tiny House. Droomparken is een van de eerste vakantieparken met recreatieve tiny houses. Het concept is afkomstig uit Amerika, geïnspireerd door het motto: less is more. Minder ruimte innemen en eenvoudiger leven om meer mentale vrijheid te hebben en te kunnen genieten van de natuur om je heen. Ik vind dat de coole C3 perfect combineert met deze hippe huisjes (meer over deze Tiny Houses lees je in Het Grote Genieten van een Tiny House).

proefrit Citroën C3

Oordeel zelf maar in het filmpje hieronder!

Filmpje Citroën C3 bij de Tiny Houses

Op safari in de Oostvaardersplassen

De volgende dag doe ik lekker op mijn gemak. Ik geniet van de rust bij het tiny house. Na de lunch gaan we op avontuur. Ik haal eerst mijn vrouw en oudste zoon op bij het station in Lelystad en daarna gaan we met zijn allen naar de Oostvaardersplassen. Aangezien we hier zo dichtbij zijn, wil ik dit natuurgebied graag nog eens bezoeken. We parkeren de auto en gaan wandelen.

Het voelt alsof we op safari zijn.Een weids uitzicht over een soort savenne met af en toe een boom. In de verte zie ik een kleine kudde Konikpaarden staan. We lopen er naar toe. Zij zijn hier de baas dus we doen een stapje opzij als ze ons willen passeren.

De wandeling brengt ons ook bij de Zee-arend, een uitkijkhut. Van hier heb je een panoramisch uitzicht op dit uitgestrekte natuurgebied. In de verte zien we enorme kuddes met honderden paarden en herten. Het lijkt de Masai Mara in Kenia wel.

We maken de wandeling af en rijden weer terug naar Bad Hoophuizen. We passen goed in de auto met zijn allen. Mijn oudste zoon mag voorin omdat hij al best lang is. Als we aankomen bij het tiny house, kijkt mijn vrouw haar ogen uit. Ze is aangenaam verrast door wat ze ziet en geniet er net zo van als ik.

In colonne naar huis

Na afloop van dit heerlijke weekend, rijden we op zondagavond weer terug naar huis. Op maandag beginnen de scholen helaas weer. Onderweg op de A1 passeren we een colonne prachtige oude Amerikaanse klassiekers in pastelkleuren.

Ik kan de verleiding niet weerstaan en schuif de mintgroene C3 er tussenin. Zo rijd ik een tijdje met deze colonne mee. We genieten van alle blikken van de mensen die ons op de linkerbaan passeren. Ik begrijp dat de chauffeur in 1 van de Amerikanen achter ons wat minder geamuseerd keek…

Thuisgekomen laden we alles uit. Het is verbazingwekkend hoeveel spullen we er in hebben kunnen meenemen

Via museum Voorlinden naar het laagste punt van Nederland.

Ik hoef de C3 pas dinsdag weer te brengen en besluit een dag vrij te nemen voor een avontuur dat al langer op mijn lijstje staat. Mijn dochter hoeft nog niet school en gaat met me mee. We gaan eerst naar Museum Voorlinden in Wassenaar.

We genieten beiden van de inspirerende tentoonstellingen in dit prachtige museum.

 

Vervolgens rijden we richting Nieuwerkerk aan den IJssel. Naar verluidt, moet daar het laagste punt van Nederland liggen. Ik was al eens op het hoogste punt, de Vaalserberg. Vandaag gaan we op zoek naar het laagste punt. Op Wikipedia las ik dat het zich ergens bij het bedrijf Van Vliet Trucks moet bevinden.

Bij dit bedrijf staat inderdaad een soort monument dat het laagste punt symboliseert. Maar als ik het informatiepaneel ernaast lees, concludeer ik dat het echte laagste punt zich ergens anders moet bevinden. Bij Van Vliet zie ik een hovenier en ik vraag hem of hij weet waar het precies is. Ik zie hem peinzend kijken, waarschijnlijk ben ik al de zoveelste gek die dag. Dan bedenkt hij zich en loopt met ons mee naar de achterkant van het bedrijf. Daar in de verte, in dat weiland, moet het ergens liggen wijst hij. Als je een stukje terugrijdt, kun je er naar toe wandelen.

 

Het laagste punt van Nederland: 6,76 meter onder NAP

We rijden een stukje terug en parkeren de auto langs de ventweg.

Daar staat weer een informatiebord. Volgens dat bord ligt het laagste punt ergens aan het eind van een dijkje in de weilanden. We lopen erheen tot we niet meer verder kunnen. Ik ben omringd door sloten maar mijn kompas zegt dat ik er nog niet precies ben. Ergens aan de overkant van deze sloot moet het liggen, maar ik zie niks staan qua markering. We besluiten dat we dicht genoeg in de buurt waren. Ons avontuur voor vandaag zit er op. We rijden terug naar huis en concluderen dat het leuke, gezellige en inspirerende dag is geweest.

5 redenen om voor deze coole Citroën C3 te kiezen

Na deze proefrit van een paar dagen in deze Citroën C3, concludeer ik dat het naar meer smaakt. Mijn 5 redenen om voor deze coole Citroën C3 te kiezen.

1) Rijgedrag

De nieuwe C3 valt op door zijn prettige rijcomfort. Ik heb al ooit in een oud model C3 gereden maar die is niet te vergelijken met dit model. De auto trekt goed op, is erg wendbaar en stuurt fijn. Dat komt ook door het sportieve stuur. Parkeren is een makkie, dankzij de bijgeleverde park-assist en achteruitrijcamera.

2) Touchscreen boordcomputer

Een echt pluspunt vind ik de zeer gebruikersvriendelijke touchscreen boordcomputer. Deze wijst zichzelf in no time uit. De navigatie is eenvoudig te bedienen, maar ook andere functies en instellingen zijn makkelijk via het touchscreen aan te passen. Ik ontdek op de laatste dag ook dat tankstations op het kaartje van de navigatie staan. Handig als je bijv. nog even wil aftanken voordat je de auto weer terugbrengt.

3) Cool en hip uiterlijk

Niet onbelangrijk, deze Citroën C3 ziet er echt cool en hip uit. Onder meer dankzij de zijbumpers, vergelijkbaar met de Cactus, heeft de auto een stoer uiterlijk. Kleur is natuurlijk een kwestie van smaak, maar persoonlijk vind ik het mintgroen perfect matchen bij de auto. Ik zag tijdens mijn proefrit regelmatig mensen omkijken naar onze auto.

4) Inhoud

Toegegeven, dit is geen familie-wagen maar we pasten er met zijn vijven prima in. Inclusief al onze bagage. Door efficiënt in te laden, kun je heel wat meenemen in de achterbak. Voor lange mensen is het achterin wel wat laag maar er passen met gemak 3 mensen/kinderen op de achterbank.

5) Panoramisch vast glazen dak

Last but not least, het panoramadak. Het is verbazingwekkend hoe snel je daaraan went. Ik heb eigenlijk de hele proefrit het vaste glazen dak in zijn geheel open gehad. Je kunt het ook afsluiten met een schuifpaneel maar toen ik dat onderweg even deed, merkte ik hoe fijn het is als het lekker licht is in de auto. Zelfs als het regent.

Kortom, deze proefrit in de Citroën C3 smaakt wat mij betreft zeker naar meer. Zou jij hierin een keer een proefrit willen maken?

 

Verantwoording
Dit artikel is gebaseerd op een samenwerking met Citroën Nederland. Ik ben verantwoordelijk voor de inhoud. Het copyright van alle foto’s berust bij mij. In de bijlage hieronder tref je de specificaties aan van de Citroën C3 uit dit artikel.

 

 

 

 

4 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.