familieweekend,  Gezinsvakantie,  Hof van Saksen,  Landal,  specials,  vakantaserenaward,  vakantiepark

“We gaan dromen realiseren!”

Afgelopen zaterdag was het zover. In januari had ik de winnaar van de allereerste Vakantaseren Award al bekend gemaakt. (Zie ook En de winnaar is…. )
Hof van Saksen is in 2015 het resort waar de volgers van @vakantaseren het liefst over vakantaseren. Wie had dat een paar jaar geleden ooit gedacht?

Afgelopen weekend vertrok ik naar Nooitgedacht om de Vakantaseren Award persoonlijk te overhandigen aan Roland Rozenbroek, de general manager van Hof van Saksen. Ik maakte graag gebruik van deze gelegenheid om nader kennis te maken met Roland Rozenbroek en Henri Meringa, executive chef van het resort, samen met de rest van het team verantwoordelijk voor het succes van Hof van Saksen.

Ik heb Roland Rozenbroek via twitter leren kennen als een bijzondere man. Met originele tweets en mooie foto’s laat hij zijn volgers Buitengewoon Meegenieten van Hof van Saksen.

Hij heeft een geheel eigen visie op leiderschap en is continu op zoek naar vernieuwing en verbetering. Nadat Landal GreenParks de exploitatie van het failliete Hof van Saksen overnam, werd Rozenbroek aangesteld als General Manager. Rozenbroek kreeg als doelstelling mee om van Hof van Saksen een bruisend resort te maken.

Hof van Saksen is een bijzonder resort tussen de Landal parken. Dat zie je ook terug in de Landal brochure en op de website. Het resort heeft een geheel eigen uitstraling. En dat slaat aan! Sinds Landal de exploitatie overnam is het park een succesformule. “Het succes loopt voor ons uit” aldus Rozenbroek, “het park is nooit af, we werken altijd aan nieuwe ideeën.”

Hof van Saksen probeert een breed aanbod te ontwikkelen voor het hele gezin. Door het jaar heen zijn alle gezinsleden druk met eigen bezigheden. In het Hof is er weer tijd om samen dingen te ondernemen. Bij veel van de aangeboden activiteiten zie je kinderen samen met hun ouders aan de slag, bijv. in de Techniekacademie of bij het boomhutten bouwen. Rozenbroek is ook op zoek naar activiteiten die passen bij de wat oudere jeugd. Op vrijdag bij het inchecken is er sinds kort een medewerker aanwezig om deze jongeren te spotten en samen met hen te bekijken wat ze dat weekend met andere jongeren zouden willen doen. Een voorbeeld van een activiteit zijn kunnen zijn om na sluitingstijd met deze jongeren te gaan zwemmen in het prachtige zwembad. De jongeren bedenken het zelf, samen met een medewerker van het Hof van Saksen.

Roland Rozenbroek is vaak aanwezig op het resort. Loopt rond. Zonder badge. Luistert. Praat met gasten. Hij wil weten wat er onder de gasten leeft om daar van te leren. Deze houding probeert hij ook bij zijn medewerkers te stimuleren. Hij geloof erg in de creativiteit van mensen en in het bijzonder van kinderen. “We zijn vooral bezig met kinderen van alles af te leren, en later verwachten we dat ze creatief zijn”. Zijn motto: inspireren en leren door te doen.

Nieuwe initiatieven krijgen, als het enigszins kan, alle ruimte. Sinds kort staat er een wensboom in de Havezate, het hoofdgebouw van het park. Kinderen kunnen daarin een wens ophangen, een wens waarmee ze aangeven wie ze een weekend Hof van Saksen gunnen en waarom. Veel kinderen laten via hun mooie wensen zien dat ze een ander zo’n bijzondere ervaring gunnen. Er hangen ontroerende wensen bij.

Rozenbroek is in mijn ogen echt als een Burgemeester van Hof van Saksen!  Ik krijg de indruk dat hij zich als een soort burgervader verantwoordelijk voelt voor zijn team en voor zijn gasten. Het is niet meer dan terecht dat hij ook een echte ambtsketen heeft.
Uiteraard vraag ik hem of hij voor de officiële overhandiging van de Vakantaseren Award deze speciale ketting om wil doen.

Hof van Saksen verdient deze allereerste Vakantaseren Award volgens de volgers van @vakantaseren. Maar het zijn vooral mensen als Roland Rozenbroek, Henri Meringa en hun medewerkers die ervoor zorgen dat alle gasten met een mooie herinnering aan een bijzonder park vertrekken. En die na thuiskomst met heimwee terugdenken aan dit bijzondere Hof van Saksen gevoel. Zij laten ons vakantaseren!

Namens alle medewerkers van Hof van Saksen bedankt Roland Rozenbroek alle volgers van @vakantaseren voor deze eerste Vakantaseren Award:
“Weer een mooie prijs voor Hof van Saksen, Winnaar Vakantaseren Award 2015. We gaan dromen realiseren!”

Klik hieronder voor een directe link naar de webpagina’s van Hof van Saksen
DIRECTE LINK NAAR HOF VAN SAKSEN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.