It Wiid, Bungalowpark It Wiid, Friesland
Actief,  avontuurlijk,  dagtrip,  De Alde Feanen,  familieweekend,  Friesland,  It Wiid,  kajak,  wandelen,  Watersport

Welkom aan boord van Bungalowpark It Wiid

Bungalowpark It Wiid bij Eernewoude is de perfecte thuishaven voor watersporters. Het ligt vlakbij het prachtige natuurgebied De Alde Feanen in Friesland. Ook rustzoekers en wellnessgangers komen hier volledig aan hun trekken. Welkom aan boord!

“Een jacuzzi in de tuin!”

Als de kinderen op vrijdagmiddag uit school komen, laden we onze spullen in de auto en vertrekken richting Friesland. We gaan naar Bungalowpark It Wiid bij Eernewoude om van daaruit De Alde Feanen te verkennen. Dit weekend vindt het Fête de la Nature plaats. Fête de la Nature is een landelijk natuurfestival en er worden overal allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Mijn angst dat we in allerlei files belanden, wordt gelukkig niet bewaarheid.

image

 

Op de Afsluitdijk laten we de drukke Randstad achter ons en na een vlotte rit arriveren we in Eernewoude. De kinderen hebben flink trek dus we willen eerst nog wat eten voordat we inchecken bij de bungalow. Italiaans restaurant Porto Casa ziet er uitnodigend uit en we bestellen allemaal een lekkere pizza.

Porto Casa, Eernewoude, Friesland, Italiaans restaurant

Na het eten rijden we door naar het bungalowpark. We zijn nu toch best wel een beetje benieuwd. Aan de overkant van het water zagen we een park liggen, stiekem hoop ik dat het daar is.

Omdat de receptie gesloten is, haal ik de sleutel op bij een speciaal kastje bij het Restaurant. Met behulp van de instructie die ik vooraf heb ontvangen, pak ik de sleutel en 5 minuten later open ik de deur van “Rusk 510”, een zogenaamde Fisker Wellness de Luxe bungalow met motorsloep en buitenspa. Het is inmiddels een goede traditie dat we eerst even alles verkennen voordat we gaan uitladen. De kinderen zijn door het dolle heen als ze om het huis heen lopen: “ER IS EEN JACUZZI IN DE TUIN!”. Ze willen er meteen in maar daar is het nu te laat voor. Dan zien ze de sloep in de achtertuin liggen. “Mogen we daar ook mee gaan varen?” Ja, dat is wel de bedoeling. Morgen.

 

It Wiid, Bungalowpark It Wiid, Friesland
De luxe motorsloep hoort bij de bungalow

Ook in de Fisker Welness de Luxe Bungalow ziet het er super uit.

 

Er is zelfs een Finse sauna en binnen een paar minuten staat Vakantaseren Junior met een Wii in zijn handen die hij heeft gevonden. (Zou het park daarnaar genoemd zijn, vraag ik me dan meteen af …). Hij mag er nog even mee spelen en dan naar bed. De bedden worden verdeeld. De jongens gaan in de bedstee die aan de woonkamer grenst. Wij slapen op de bovenverdieping en onze dochter op de andere kamer boven. We vallen allemaal snel in slaap.

bedstee

Varen met de eigen sloep

De volgende morgen ontbijten we op ons gemak. Ik had vooraf broodjes besteld en die hangen rond 8 uur aan de deur. We genieten van de lekkere verse broodjes en croissantjes.

broodjes

 

Na het ontbijt lopen we over het park. Bij veel bungalows ligt een sloep, zeilboot of kajak. Alle bungalows liggen aan het water. Het park is erg groen en de bungalows hebben allemaal een ruime tuin die aan het water grenst. Op een paar na. Dat blijken kinderbungalows. Wel zo veilig natuurlijk.

it Wiid, Bungalowpark, Eernewoude, Watersport

image

Via een speeleiland komen we bij het Bezoekerscentrum van het Nationaal Park De Alde Feanen.

It Wiid, Bungalowpark, Eernewoude

 

Vanwege het Fête de la Nature zijn er vandaag allerlei allerlei activiteiten. Ook vanuit Bungalowpark It Wiid worden er speciale kinderactiviteiten georganiseerd zoals een eigen knapzak maken. Ik maak een praatje met iemand van het park. Ze geeft me meer informatie over bungalowpark en raadt me aan zeker ook eens even te gaan  kijken bij de grote 14 en 16-20 persoonsbungalows. Ideale bungalows voor een familieweekend.

Het is goed weer dus we willen eerst gaan kajakken. De dame van Bungalowpark It Wiid belt even met de kanoverhuurder en binnen een paar minuten komt een bootje van de overkant ons ophalen. (zie ook het artikel Vier de natuur in De Alde Feanen)

image

 

Na het kajakken keren we met het pontje van Eernewoude terug naar It Wiid.

hin en wer

De kinderen willen nu eerst in de buiten jacuzzi. Die is inmiddels lekker op temperatuur en als ik naar hun gezichten kijk, zie ik ze genieten. Of ik even foto’s wil maken die ze aan hun vrienden kunnen appen. Om ze jaloers te maken natuurlijk!

It Wiid, bungalowpark, Eernewoud, Jacuzzi

Ondertussen bel ik met iemand van de boten. We kunnen pas op pad als we weten hoe onze sloep werkt. De jongen is er snel en hij legt ons uit hoe we de motor storten, hoe je gas geeft en achteruit vaart. Vergeet niet af te tanken voordat jullie weer naar huis gaan, zegt hij nog voor hij weer wegrijdt op zijn brommer.

Het is even manoeuvreren om ons haventje uit te varen maar na 5 minuten heb ik het wel door. Dan blijkt dat we de vaarkaart zijn vergeten en we moeten weer terug. In het kader van Omdenken zal ik dit maar zien als extra ervaring.

Dit gaat een stuk vlotter dan het kajakken. Binnen een kwartier zitten we echt midden in het gebied van het Nationaal Park. De kinderen vinden het magnifiek. Een voor een willen ze sturen. Ik zal eerlijk bekennen dat ook in mij het kind weer helemaal naar boven komt. Dit is ook zo leuk om te doen. Ineens roept mijn vrouw uit: de kaart! het blijkt dat de vaarkaart uit de sloep is gewaaid. We draaien om en proberen hem terug te vinden. Tevergeefs. Sorry. Gelukkig hebben we een festivalkrant van Fête de la Nature bij waar ook ook een overzichtskaartje in staat.

sloep, It Wiid, De Alde Feanen, Friesland
Het lijkt wel een scene uit de Kameleon

Het is lekker weer geworden en er staat een aardig windje. Onderweg zwaaien we naar andere boten. Dit is het goede leven!

boot 1

Als we bijna bij Grou zijn, wordt het tijd om weer eens om te keren. Het is even zoeken maar met behulp van het krantje vinden we een route terug naar It Wiid. We passeren een aantal skûtjes die op zeil aan het varen zijn. Ze hangen behoorlijk schuin en het ziet er geweldig uit.

Skutjesilen, De Alde Feanen, Friesland

Na een paar uur varen hebben we dorst gekregen. Terug in Eernewoude leggen we aan bij Hotel Princenhof. Daar drinken we wat.

image

Dit hotel heeft een terras pal aan het water. Wat een uitzicht! Helaas kunnen we niet lang blijven omdat we ’s avonds met een aantal andere mensen gaan eten in Grou.

 

De hele dag buiten

Na het eten in Grou rijden we terug naar Bungalowpark It Wiid. Wat een heerlijke dag hebben we hier gehad. Mijn vrouw en ik willen nog meedoen aan een van de activiteiten van het Fête (nachtvaren, zie Vier de natuur in De Alde Feanen). Onze dochter van 15 past op. Ideaal.

Als we terugkomen van het nachtvaren, slapen de kinderen gelukkig al diep. Wij gaan ook meteen naar bed. In de categorie “Slapen als een roos” scoort dit bungalowpark hoge ogen. Het is heerlijk rustig op het park en ik denk dat het ook zeker helpt dat we de hele dag buiten zijn.

Ook op zondag genieten we volop van het ruime aanbod aan activiteiten in het kader van het Fête de la Nature. Uiteraard gaan we nog een keer in de Jacuzzi. Ik wandel over het park en realiseer me wat een weldadige rust hier heerst. We wonen zelf in de Randstad waar het altijd druk is om ons heen. Je hebt het niet zo door als je er midden in zit, maar zodra je op zo’n plek als  bij Bungalowpark It Wiid bent, merk je hoe fijn het is zonder allerlei stadsgeluiden  en -drukte. Echt bijtanken.

It Wiid, bungalowpark, Friesland, Wellness, Eernewoude

Nog even aftanken

Aan het eind van de middag hebben we het plan om nog 1 keer te gaan varen. We pakken de spullen alvast in en eten een soepje. Dan begint het te regenen. We laten de kap van de sloep omhoog en vertrekken op zoek naar de pomp. Omdat het harder gaat regenen, nemen we een beslissing. We gaan alleen nog even de sloep aftanken en dan weer terug. Het pompstation is helaas al gesloten dus tevergeefs varen we weer terug. Iedereen wil nog 1 keer aan het roer staan en dan meren we weer aan bij Rusk 510. Het zit er helaas op.

We stofzuigen de woonkamer, laden de tassen weer in de auto en laten Bungalowpark It Wiid achter ons. Een beetje ûnwennich 😉 (dat is Fries voor heimwee!)

 

Een miljonair voor een weekend

We hebben erg genoten van dit weekend. Door de buiten jacuzzi, sauna en sloep bij de bungalow konden we een beetje ervaren hoe het is om miljonair te zijn, een miljonair voor een weekend. Bungalowpark It Wiid biedt met deze luxe bungalows die beleving!

 

5 redenen om zeker een keer naar Bungalowpark It Wiid te gaan

 

Ruime keuze aan bungalows

Wij zaten in een luxe wellness bungalow met een sauna, buiten jacuzzi en een motorsloep. Bungalowpark It Wiid heeft een ruime keuze aan bungalows voor diverse samenstellingen, van 2 tot 20 personen. Er zijn zelfs een 14 en 20 persoonsbungalows. Ideaal voor een familieweekend bijv. De dame van het park vertelde ons dat er ook speciale sport en adventure huizen zijn en bungalows voor gezinnen met hele kleine kinderen.

Rust, groen en ruimte

Het park ademt rust en ruimte uit. Er is veel groen aanwezig. Ook voor de kleinere kinderen is er een speeleiland waar enkele speeltoestellen staan. Door de ligging van de huisjes is er veel privacy en heb je altijd een mooie ligging aan het water.

Ideaal voor watersporters; welkom aan boord

Omdat alle bungalows aan het water liggen met een eigen aanlegsteiger, is het een ideale bestemming voor watersporters. Zeilen, kano, motorboot. Het kan hier allemaal. Het park staat in verbinding met het open water en binnen een paar minuten ben je op weg naar bijv. De Alde Feanen. Welkom aan boord bij Bungalowpark It Wiid!

Midden in een prachtig natuurgebied

Bungalowpark It Wiid ligt vlakbij een prachtig natuurgebied, De Alde Feanen. Wij waren echt onder de indruk van dit waterrijke Nationale Park. Je bent hier de hele dag op of rond het water en dat beviel ons zeer goed. Met een kajak kom je zelfs op plaatsen waar je niemand tegenkomt en waar motorboten niet kunnen komen. Als je nog nooit in dit gebied ben, zou ik het je warm aan willen bevelen. Hier kun je de natuur echt van dichtbij beleven.

Aalscholver, De Alde Feanen

De extra’s van Bungalow It Wiid

Naast prachtige bungalows, de watersportmogelijkheden, de rust en perfecte ligging, biedt Bungalowpark It Wiid nog diverse extra’s. Gasten van het bungalowpark kunnen tegen betaling gebruik maken van de broodjesservice. Broodjes worden aan de bungalow bezorgd.

Verder krijgen gasten in de winter gratis toegangskaartjes voor het tropisch zwembad in Drachten en vanaf april gratis toegangskaartjes voor het nabij gelegen bezoekerscentrum van het Nationaal Park De Alde Feanen. Vlakbij ligt ook een leuk restaurant, De Buitenplaats.

Ik kan me heel goed voorstellen dat je hier zelf ook graag eens heen zou willen. Kijk hier voor het aanbod en de prijzen van Bungalowpark It Wiid

Wij fakânsearje (vakantaseren in het Fries) alweer over een volgend verblijf bij Bungalowpark It Wiid!

Verantwoording
Ik ben door een aantal samenwerkende ondernemers uit het gebied van De Alde Feanen uitgenodigd om deel te nemen aan diverse activiteiten bij De Alde Feanen in het kader van het jaarlijkse Fête de la Nature. Het verblijf bij Bungalowpark It Wiid was onderdeel van die uitnodiging. Ik ben zelf verantwoordelijk voor de inhoud van dit verhaal. Als ik samenwerk met andere organisaties, behoud ik me het recht voor om mijn eigen mening over mijn ervaring te delen. Het copyright van alle foto’s in dit artikel berust bij mij. Gebruik is alleen mogelijk na overleg en onder vermelding van Vakantaseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.