hotel,  Kopenhagen,  stedentrip

Vakantaseren over #ibsensblog

Landalfotoshoot
Vroeger, toen ik nog niet actief was met @vakantaseren, deed ik wel eens met een prijsvraag mee. Een van de prijsvragen waar ik ook echt iets bij won, was er een van Bas Hoogland, de voormalig directeur van Landal GreenParks. Hij zocht fotografen voor een fotoshoot van verschillende Landalparken. Een win-win verhaal, Landal GreenParks kreeg de foto’s en de fotografen een weekendje weg.  Tot mijn grote verrassing en vreugde werd ik uitgekozen als een van de 10 fotografen voor het weekend dat later bekend werd als #landalfotoshoot1.

Wij mochten naar Esonstad, een mooi park aan het Lauwersmeer op de grens van Friesland en Groningen.  Toen ik zag wie er nog meer gekozen waren, voelde ik me nog meer vereerd want de meesten waren allemaal echte fotografen terwijl het voor mij een hobby is. Tegelijkertijd legde dat ook wel extra druk op me want ik moest natuurlijk wel terugkomen met mooie foto’s! Het werd een weekend hard werken maar ik slaagde erin foto’s te maken waar ik zelf in ieder geval enthousiast van werd (zie ook eerder blog Landalfotoshoot1).

De laatste jaren doe ik eigenlijk niet vaak meer mee omdat je in de meeste gevallen stemmen moet verzamelen om te kunnen winnen. Het gaat er meestal niet om hoe creatief je inzending is, maar of je de meeste likes kunt verzamelen.

Ibsens Hotel
Heel af en toe komt er iets voorbij waarbij ik denk “die handschoen pak ik graag op!” Vooral als er een beroep wordt gedaan op mijn creativiteit. Dat was in ieder geval mijn gedachte toen Visit Denmark mij vorige week uitdaagde om de meeste social media aandacht te creëren rondom het Ibsens Hotel in Kopenhagen. Aan mij de uitdaging in de komende weken dit hotel bij jullie onder de aandacht te brengen. Wat maakt Ibsens Hotel zo uniek en waarom is Kopenhagen een aantrekkelijke citytrip met dit hotel als uitvalsbasis?  Kortom laat je volgers vakantaseren over Ibsens Hotel! Te winnen: een verblijf van 2 nachten in het hotel, met ontbijt en fiets.

Die uitdaging ga ik graag aan. Bij het onderzoek dat ik naar het Ibsens Hotel heb gedaan, heb ik 4 speciale redenen gevonden die voor mij dit hotel zo uniek maken dat ik het graag eens zou willen bezoeken. Uiteraard maak ik er dan een mooi  blog van zodat jullie er ook over kunnen #vakantaseren en een keertje bezoeken!

Bijzonder ontbijt
Een dag in een hotel en vreemde stad kan niet zonder een goed ontbijt. Het Ibsens Hotel heeft een nieuw ontbijt geïntroduceerd gebaseerd op het zogenaamde New Nordic Cuisine concept. Bijna alle producten zijn biologisch en komen uit Denemarken.  Chef-kok en gastronomisch adviseur Rasmus Bredahl heeft het hotel geadviseerd over de samenstelling van dit unieke ontbijt. Een goed ontbijt is het halve werk! Ik kan niet wachten om daar op te staan….

Kunst als betaalmiddel
Het Ibsens hotel accepteert kunst als betaalmiddel, zogenaamd “Artmoney”. Artmoney bestaat uit kunstwerken die door speciale kunstenaars zijn gemaakt. Gasten kunnen (tot max. de helft van) hun rekening in Artmoney betalen. Je kunt in het hotel ook zelf Artmoney kopen. Uiteraard worden de betalingen in Artmoney gebruikt voor de aankleding van het hotel. Deze unieke betaalwijze ben ik nog nergens tegengekomen. Dat “kunstgeld” zou ik graag eens met eigen ogen willen zien!

 
Duurzaamheid hoog in het vaandel
Het Ibsens Hotel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Naast de keuze voor biologische streekproducten voor het ontbijt, is het ook CO2-neutraal wat betreft het energieverbruik. Het maakt deel uit van ’s werelds eerste CO2 neutrale hotelketen (Arthur Hotels). Deze duurzame aanpak spreekt me zeer aan. (bron booking.com)

Perfecte ligging in de gelukkigste hoofdstad van de wereld
De ligging van het hotel is perfect. Het ligt midden in het centrum van Kopenhagen, vlakbij een metrostation en op 5 minuten lopen van de populaire overdekte markthallen “Torvehallerne”, vergelijkbaar met de Markthal in Rotterdam.

Kopenhagen lijkt me een geweldig leuke citytrip. Het is immers de hoofdstad van het gelukkigste land ter wereld volgens een onderzoek in 2014. Dat maakt Kopenhagen logischerwijs de gelukkigste hoofdstad! Dit hotel is dan een perfecte uitvalsbasis om deze stad verder te verkennen.

Meer dan genoeg redenen voor mij om een keer naar Kopenhagen af te reizen en in dit bijzondere hotel te verblijven.

Vakantaseren over #ibsensblog
Maar wat is is nu precies die uitdaging waar ik eerder in dit blog over sprak? Visit Denmark is benieuwd hoeveel lezers ik kan laten #vakantaseren over dit unieke hotel en deze levendige stad.

Daarom zou ik je het volgende willen vragen: om Visit Denmark te laten zien dat je door dit blog bent gaan vakantaseren over het Ibsens Hotel en Kopenhagen, zou het leuk zijn als je via twitter, facebook of instagram een bericht zou willen plaatsen waar in ieder geval de woorden “Vakantaseren” en “#ibsensblog” voorkomen. (die laatste met een hashtag # vanwege de vindbaarheid)

Reisgids Kopenhagen
Om jullie hierbij aan te moedigen, verloot ik, als ik de uitdaging van Visit Denmark mocht winnen, een handige reisgids over Kopenhagen of andere reisgids onder alle inzenders die “Vakantaseren” én “#ibsensblog” hebben gebruikt in een van hun social media berichten in de komende weken. Deze actie loopt tot 10 juli 2015! (Deze actie is verlopen)

Ik heb in ieder geval lekker zitten vakantaseren over het Ibsens Hotel in Kopenhagen tijdens het maken van dit blog, ik hoop jullie ook?

Fotoverantwoording: de foto’s in dit artikel zijn afkomstig van internet. De foto van Ibsens Hotel is afkomstig van www.arthurhotels.dk/ibsens-hotel. De foto van Esonstad is van mezelf

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.