fotoblog,  India

Vakantaseren Bottom 5: de minst gelezen verhalen van 2016

Het is bijna weer de tijd voor alle jaaroverzichten. In december wil ik graag terugblikken op mijn 10 best gelezen verhalen van 2016. Maar er zijn ook artikelen die het  niet zo goed doen. Daarom nu in november de Vakantaseren Bottom 5, de minst gelezen verhalen van 2016.

Minst gelezen verhalen zijn niet per definitie slecht.

Bloggers herkennen het denk ik wel, je doet veel moeite om een leuk verhaal met mooie foto’s te maken, je publiceert het en dan…. wordt het bijna niet gelezen. Wat je ook probeert, de lezers blijven weg. Dat geldt ook voor mij. Ik heb dit jaar een aantal artikelen geschreven die niet goed gelezen worden. Is het de titel? Zijn het de foto’s? Slaat het onderwerp niet aan?

Om deze verhalen nog een keer in het zonnetje te zetten, presenteer ik daarom deze maand de Vakantaseren Bottom 5. Een overzicht van de 5 minst gelezen verhalen van dit jaar. Het gaat om nieuwe artikelen die in de loop van het jaar zijn gepubliceerd (tot begin november). Ik ben van plan de komende dagen af te tellen van 5 naar 1 en over een paar dagen met het minst gelezen verhaal te eindigen.

Dit blog wordt deze week regelmatig bijgewerkt. De uitgelichte foto is altijd een foto van het laatste toevoegde verhaal.

Uiteraard zijn jullie feedback en reacties van harte welkom. Daar kan ik mijn voordeel mee doen voor toekomstige artikelen.

Het zou wel heel grappig zijn als een van de 5 minst gelezen verhalen dankzij deze actie weet door te stoten naar de top 10 meest gelezen verhalen! Wie weet?

1) Vakantaseren over mijn mooiste reismoment

image

Op de eerste plaats in de Vakantaseren Bottom 5 staat een artikel over een van mijn mooiste reismomenten. Dit was een van de laatste artikelen op mijn blogspot website voordat ik overging op een WordPress site. Mogelijk is het daar misgegaan.

In dit artikel doe ik onder meer verslag van een reis naar Punjab, India, in het kader van mijn werk. Het was een inzending voor een actie van een reisbureau en ik geef hierin een kijkje in een ander deel van mijn leven. Voor mijn werk als fondsenwerver voor een goed doel ga ik ook af en toe op pad om projecten te bezoeken en dat zijn vaak intense en indrukwekkende ervaringen. Zo ook deze reis naar Sikh-staat Punjab. Nadat ik onze projecten heb bezocht, word ik meegenomen naar de Wagah-ceremonie bij de grens Pakistan-India en als klap op de vuurpijl bezoek ik de Gouden Tempel in Amritsar. Ik zal deze reis nooit vergeten!

Vakantaseren over mijn mooiste reismoment

2) WakaWaka, Bora Bora en andere mooie dubbelwoorden

Op de tweede plaats in de Vakantaseren Bottom 5 eindigt een recent artikel over dubbelwoorden. Ik deel in dit artikel mijn top 7 favoriete dubbelwoorden zoals WakaWaka, tuktuk etc en vroeg jullie om aanvullingen. Ondanks dat het verhaal niet zo goed is gelezen, heb ik wel veel leuke reacties en suggesties via twitter gekregen.

Het verhaal kun je hier nalezen: Wakawaka, Bora Bora en andere mooie dubbelwoorden

wakawaka-1

3) City walk in Pisa

Keith Haring, Street Art, Pisa, Tutto Mondo, city walk

Het verhaal over onze City walk in Pisa eindigt op de derde plaats in de Vakantaseren Bottom 5. In dit artikel doe ik verslag van een leuke stadswandeling door Pisa. Naast de scheve toren, kom ik ook verrassende Street Art tegen van onder meer Keith Haring. Van dit verhaal had ik echt meer verwacht eerlijk gezegd. Maar dat kan wellicht nog komen want mensen zullen altijd naar Pisa blijven gaan. En deze city walk van @Ciaotutti is dan toch echt wel een aanrader!

Het artikel over de City Walk in Pisa

4) Krachtige vrouwen van Gujarat

Begin van dit jaar ging ik voor mijn werk op bezoek in de deelstaat Gujarat, India, en ik maakte daar veel foto’s van prachtige en krachtige mensen. Het werd het eerste fotoblog op mijn vernieuwde WordPress site dat in dit overzicht op de vierde plaats eindigt. Weinig tekst of kopjes dus niet echt goed voor de vindbaarheid. De originele titel “Gezichten van Gujarat” zei ook al niet veel dus die heb ik nu maar aangepast.

Terugkijkend is het niet helemaal onbegrijpelijk dat het fotoblog niet zoveel bekeken is. Maar ik kijk nog steeds graag naar de prachtige portretten van deze krachtige vrouwen en dappere kinderen, zoals dit meisje met de sprekende ogen!

India, Gujarat

 

Welk portret is jouw favoriet? Kijk hier naar mijn Fotoblog: Krachtige vrouwen van Gujarat

5) Het festival der gemiste kansen

image

 

Op de vijfde plaats van minst gelezen artikelen eindigt (toevallig of niet?) Het Festival der gemiste kansen 

In dit artikel dat ik in augustus schreef, deel ik een aantal voorbeelden van gemiste kansen.  Trips of reizen die niet helemaal liepen zoals ik vooraf had bedacht. Inmiddels kan ik er weer eentje aan toevoegen. In oktober was ik uitgenodigd om in de Oostvaardersplassen mee op zoek te gaan naar burlende herten. Een activiteit die al jaren op mijn wensenlijst stond. Helaas verdwaalde ik op weg naar het vertrekpunt en begaf mijn telefoon het. Ik redde het niet en ging zwaar teleurgesteld weer naar huis. Weer een gemiste kans!

Waarom dit verhaal over de gemiste kansen niet goed gelezen is? Wellicht willen mensen liever succes verhalen lezen over mooie reizen die wel gelukt zijn. Vakantaseren doe je immers liever over successen dan over mislukkingen? Ben benieuwd naar jouw feedback.

Lees hier het artikel: Het Festival der gemiste kansen

 

Verantwoording
Dit verhaal is op eigen initiatief geschreven. Het idee van de “Vakantaseren Bottom 5” is gebaseerd op een recent twittergesprek. @globegirlNL suggereerde Bottom 5 als alternatief voor Top 5. Dank voor dit leuke idee. Foto’s in dit artikel heb ik zelf gemaakt dus het copyright berust bij mij.

 

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.