Van wakawaka tot Bora Bora
vakantaseren,  van WakaWaka tot Bora Bora

Van WakaWaka tot Bora Bora (1)

Vandaag begin ik met iets nieuws. Geïnspireerd door een documentaire die ik laatst zag, ga ik onderzoeken of het mogelijk is om via ruilen een reisdroom om te zetten in een droomreis. Dat is mijn goede voornemen voor 2017: Van WakaWaka tot Bora Bora.

Van konijn tot fortuin

Een paar weken terug zit ik op een avond te zappen en beland in een documentaire die me erg aanspreekt. Het is het verhaal van 2 mannen die zich afvragen of het mogelijk is om van niets een fortuin te maken door steeds te ruilen. Ze beginnen met een konijn dat ze gratis kunnen ophalen en eindigen met…? Bekijk de docu en ontdek zelf hoe het afloopt: Van Konijn tot Fortuin

Dit brengt me op een idee. Met vakantaseren kom je overal, roep ik altijd. Maar dat bedoel ik meer spreekwoordelijk dan letterlijk. Zou het mogelijk zijn om via ruilen van iets kleins een droomreis te maken? Ik besluit om dit in 2017 op te pakken als een project en te kijken hoe ver ik kan komen.

Een paar regels

Net als de makers van de documentaire, bedenk ik een paar regels voor dit project.

  1. Er moet daadwerkelijk iets geruild worden.
  2. Een ruil kan pas doorgaan als de tegenwaarde van het nieuwe product, object of dienst hoger is dan wat ik inruil.
  3. Er moet een relatie te leggen zijn met het onderwerp vakantie of reizen. Uiteraard in brede zin. Wees creatief!
  4. Ik vraag mensen, bedrijven of organisaties die mee willen doen aan een ruil om mee te werken aan verhalen, foto’s en filmpjes die ik op deze site zal publiceren. Dat geldt uiteraard twee kanten op, dus het is ook mogelijk een ruilactie te gebruiken voor eigen publicitaire doeleinden.
  5. Het einddoel is een nader te bepalen droomreis voor mij en mijn gezin.
  6. Ik kan de regels aanscherpen/aanpassen tijdens dit project als ik denk dat nodig is.
  7. Als het project slaagt en we die droomreis daadwerkelijk kunnen maken, doneer ik een mooie gift aan de WakaWaka Foundation.

Ook jij kunt meedoen

Tijdens dit project wil ik ook heel graag jullie als lezers en volgers actief betrekken. Wellicht heb je zelf iets om te ruilen? Of heb je tips voor me waar ik het zou kunnen proberen? Ook zal ik je af en toe vragen om mee te beslissen of ik akkoord moet gaan met een ruil of dat ik nog even moet wachten op een beter aanbod. Doe je mee?

Van WakaWaka tot Bora Bora

Als werktitel voor mijn project heb ik gekozen voor: Van WakaWaka tot Bora Bora. Dat heeft natuurlijk een reden. In de eerste plaats klinkt het gewoon goed. Daarnaast heb ik WakaWaka gevraagd of zij het eerste ruilobject willen sponsoren. Het goede nieuws is dat ze dat graag doen. Het eerste ruilobject is een WakaWaka Light. Dat is een lamp die je kunt opladen via zonne-energie. Voor iedere WakaWaka die je hier koopt, doneren ze er ook 1 aan een gezin in een ontwikkelingsland.

WakaWaka maakt producten die niet alleen ontzettend handig zijn onderweg of op vakantie maar vooral ook in ontwikkelingslanden. Voor mensen die geen toegang hebben tot elektriciteit. Meer info over WakaWaka, hun missie en hun producten vind je op: Website WakaWaka

Bora Bora staat natuurlijk symbool voor de droomreis waar ik wil uitkomen. Als ik aan Bora Bora denk, zie ik mezelf in een hangmat liggen tussen de palmbomen. Uitkijkend op een prachtige azuurblauwe zee en lekker genieten op een tropisch eiland.

1024px-borabora-lemeridien-aerial2-hd

Ik ben niet de enige die er zover denkt. Laatst hield ik op twitter een kleine poll en veel mensen vakantaseren over plekken als Bora Bora, de Malediven of de Seychellen.

Moet de droomreis eindigen in Bora Bora? Wellicht maar dat is ook iets waar ik jullie als lezers graag bij wil betrekken. Welke droomreis zou jij graag maken? Laat het me weten via een reactie op dit blog of mail me via vakantaseren@gmail.com

Wie wil er iets ruilen voor een WakaWaka Light?

Dit verhaal is het eerste uit een serie. Ik ben van plan de komende tijd regelmatig updates te schrijven over het project “Van WakaWaka tot Bora Bora”. Ik heb mezelf nu nog geen eindtermijn gesteld.

En dan eindig ik uiteraard met de vraag: wie heeft er een mooi aanbod in ruil voor de WakaWaka Light (winkelwaarde 29 Euro)?

Stuur me een mail met je voorstel via vakantaseren@gmail.com. Wees niet verbaasd als ik niet meteen op je voorstel inga of reageer.

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Wil je de volgende updates van “van WakaWaka tot Bora Bora” niet missen, laat dan je mailadres achter bij “VOLG BLOG VIA E-MAIL”  (rechtsboven op mijn website). Je weet dan zeker dat je alle stappen van mijn project kunt meemaken.

Overzicht

  1. WakaWaka Light, waarde 29 euro
  2. ?
Verantwoording
Het project “Van WakaWaka tot Bora Bora” doe ik op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid. De WakaWaka light waar ik mee begin, wordt gesponsord door WakaWaka, waarvoor ik hen erg dankbaar ben. Ik hoop dat dit project ook bijdraagt aan meer bekendheid voor het werk van WakaWaka en hun mooie duurzame producten. De foto van de WakaWaka Light is afkomstig van de website van WakaWaka Nederland. De foto van Bora Bora is gemaakt door Didierlefort – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27017625. Dit is via www.creativecommons.nl.

 

19 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.