Actief,  Gezinsvakantie,  Hema,  Landal,  vakantaseren,  vakantiepark,  wandelen

Met de Hema naar Landal Twenhaarsveld

“Ben je dat nu niet eens beu, altijd weer die weekendjes naar zo’n bungalowpark?” vragen mijn collega’s en vrienden regelmatig als ik aankondig dat ik weer op pad ga aankomend weekend.

Het eerlijke antwoord luidt: nee! Ik heb er altijd weer zin in en geniet er ook met volle teugen van.

 

Met een HEMA voucher naar Twenhaarsveld

Ik ben daarom altijd blij als HEMA weer aankondigt dat er nieuwe Landal vouchers te koop zijn. Voor liefhebbers van de Landal GreenParks is dit een perfectie actie. Voor een mooi bedrag kun je een midweek of weekend boeken.

Meer info over de HEMA actie vind je terug op de site van de HEMA.

Wij gingen een paar maanden terug dankzij deze actie weer terug naar Landal Twenhaarsveld. Ik zal jullie eerlijk bekennen, dit is een van mijn lievelingsparken. Het zijn de oorspronkelijke Landal bungalows ( inmiddels gerenoveerd).

twen 1

Op Twenhaarsveld heb je de ruimte. Er is een flinke tuin om de bungalow en alles is vrijstaand. Niet ver van het park ligt de Sallandse Heuvelrug, een van de mooiste natuurgebieden in Nederland wat mij betreft. Op het park zelf zijn ook alle voorzieningen aanwezig: speeltuin, zwembad, restaurant en parkshop.

twen 2

twen 6

Speciale kinderactiviteit: Jouw TechniekFabriek

Het weekend dat we er zijn, hebben we extra geluk. Speciaal uit Eindhoven is de Jouw Techniek Fabriek gekomen. In de bistro van het park, laat de Techniek Fabriek kinderen op een speelse manier kennis maken met techniek. Je kunt DJ spelen, een toren maken, dingen in of uit elkaar halen en als klap op de vuurpijl: een eigen kettingreactie bouwen! Als ik even zit te praten met de man van de Techniek Fabriek, blijkt dat we allebei op dezelfde camping, Klein Vink in Arcen, hebben gewerkt. Wat een toeval! Ondertussen vermaakt mijn jongste zoon zich met het construeren van een speciale toren. Op het eind bouwen alle kinderen samen een prachtige kettingreactie. Een leuke manier om met techniek aan de slag te gaan.

twen 5

Wandelen op de Sallandse Heuvelrug

Het lukt ons dit weekend zelfs om de kinderen mee te krijgen voor een wandeling op de Sallandse Heuvelrug. Vorig jaar heb ik een leuke wandeling ontdekt en we gaan met zijn allen op pad om deze nog eens uit te proberen. Het is mooi weer en we genieten van de heide en slingerende paadjes. Onderweg ontmoeten we een echte schaapsherder. Zijn hond slaagt er in de kudde bij elkaar te houden. We kijken vol bewondering toe hoe de hond dit voor elkaar krijgt, aangestuurd door fluitjes en geluidjes van de herder. Halverwege de wandeling rusten we uit bij een uitzichtpunt. Wat een prachtig panorama. Ik weet weer helemaal waarom ik dit soort weekendjes nog steeds leuk vind.

twen 3

 

Klimmen in Enschede

Mijn dochter is in dit weekend jarig en wil graag met ons gaan wandklimmen. In Enschede, op ongeveer een half uurtje rijden, is een klimhal. Zondag brengen we een aangename middag door in deze hal en mijn dochter weet zeker dat dit haar nieuwe sport moet worden.

 

Heerlijk weekendje weg

Na het klimmen gaan we terug naar het park om daar het zwembad nog even onveilig te maken.  Helaas nadert het eind van dit weekendje weg weer. Waarom vind ik dit nu altijd zo heerlijk? Het is een combinatie van een aantal dingen. Ik geniet er als stadsbewoner van om in de natuur te zijn. Het park ligt in de natuur, in de omgeving kun je lekker naar buiten. Wat ik ook ontdekte, is dat het ook voordelen heeft als er geen wifi is. Ik koos er bewust voor geen wifi bij te kopen. Als gezin doen we dan namelijk weer van alles samen en we kijken bijv. samen op zaterdagavond naar een TV programma i.p.v. dat iedereen op zijn eigen apparaatje zit te turen. Ik geef toe ik ben net zo erg als mijn kinderen. Ook kom ik er achter dat ik altijd perfect slaap op dit soort plekken. Zou het toch echt zo zijn dat je beter slaapt als je de hele dag buiten bent geweest, als je meer “ruimte” om je heen hebt? Ik geloof er na dit weekend heilig in.

twen 4

Dus als je mij vraagt of ik dit soort weekenden beu ben, dan is mijn reactie: Nooit! Dus ik zou zeggen, laat de volgende HEMA Landal weken maar beginnen! Echt LANDAL!

Praktische info

Een tip: wacht niet te lang met reserveren als je de voucher hebt aangeschaft. De 6 persoons bungalows waren de laatste keer erg snel uitverkocht.

 

Wat vind jij het fijnste aan een weekendje weg?

 

 

 

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.