4 jaar vakantaseren
vakantaseren,  winactie

4 jaar vakantaseren! Vier mee en win een fles champagne

Het is vandaag precies 4 jaar geleden dat Bas Hoogland en ik het concept “Vakantaseren” voor het eerst introduceerden op twitter. Een mooie aanleiding voor een feestje en een leuke winactie met Champagne!

Voorgeschiedenis van vakantaseren

Ruim 4 jaar geleden is Bas Hoogland nog directeur van Landal GreenParks. Ik ben een actieve tweep die met hem in contact komt via 1 van zijn leukste acties; de eerste Landal Fotoshoot. Bas Hoogland zoekt via twitter 10 fotografen om tijdens een weekend mooie foto’s te maken van een van de Landal vakantieparken. Een win-win situatie: Landal mooie foto’s en de fotograaf een leuk weekend. Ik ga naar Esonstad en maak een mooie serie van het park, het Lauwersmeer en de Waddenkust.

Ik blijf met Bas in contact en op een dag ziet hij mij het woord Vakantaseren op twitter gebruiken. Hij benadert me en vraagt of we daar niet eens een leuke twitteractie van kunnen maken.

29-12-2012: Vakantaseren wordt gelanceerd

In de Kerstvakantie van 2012 plannen we het in. Op 29 december, 2012 is het zover. Mensen die meedoen met de actie, kunnen een weekend naar Hoog Vaals winnen. Het lukt ons die dag om van #vakantaseren een trending topic te maken. Ik kan je zeggen dat dit best wel kicken is!

We voelen beiden aan dat er meer in zit dan een eenmalige actie. Daarom besluit ik het twitteraccount @vakantaseren aan te maken. Tijdens de vakantiebeurs in januari 2013 gaat mijn eerste tweet vanuit dit nieuwe account online.

image

Samen met Bas Hoogland doe ik een aantal leuke acties waarmee @vakantaseren in een paar maanden een paar honderd volgers verzamelt. Rond november 2013 zit ik rond de 555 volgers. Veel van die volgers van het eerste uur volgen me nog steeds. Misschien ben jij er wel 1 daarvan!

De eerste 2 jaar beperk ik me tot twitter. Aangezien veel van de oorspronkelijke volgers een “Landal GreenParks” interesse hebben, is dit een onderwerp dat regelmatig terug komt.

Bas Hoogland start een B&B en vakantaseren gaat bloggen

Iets meer dan 2 jaar geleden maakt Bas Hoogland bekend dat hij gaat stoppen als commercieel directeur bij Landal GreenParks. Hij gooit het roer helemaal om en begint samen met zijn vrouw een B&B in Vijlen, Zuid-Limburg, het Toscane van Nederland. Het lijkt wel op een aflevering uit “Ik vertrek” maar dan zonder alle bijbehorende ellende. Bas en zijn vrouw slagen er in om in korte tijd een goedlopend bedrijf te maken van De Heerlijkheid Vijlen. Zo succesvol dat nu al veel weekenden voor 2017 bezet zijn. Boek tijdig als je zeker wilt zijn van een plekje!

vijlen-2

De stap van Bas Hoogland zet mij ook aan het denken. Ik besluit om Vakantaseren breder in de markt te gaan zetten. Vakantaseren kun je over allerlei bestemmingen en accommodaties, in binnen -en buitenland.  Ik begin voorzichtig met bloggen en krijg een paar kleine opdrachten om bestemmingen op de kaart te zetten. Men kent mij in die tijd vooral via twitter. In januari 2015 besluit ik om serieuzer werk te maken van Vakantaseren en schrijf ik me bij de Kamer van Koophandel in als kleine ondernemer.

Vakantaseren 4 jaar later

Als ik nu terugkijk naar de afgelopen 4 jaar, vind ik dat ik Vakantaseren aardig op de kaart heb gezet. In het begin ook dankzij de hulp van Bas Hoogland waarvoor ik hem zeer dankbaar ben en daarna verder op eigen kracht. Ik heb de afgelopen 2 jaar erg leuke opdrachten mogen uitvoeren in binnen- en buitenland. En daar ga ik in 2017 mee door.

In de afgelopen 4 jaar is Vakantaseren ook flink gegroeid. Op twitter heb ik nu ca. 3800 volgers. Ook op andere social media kanalen ben ik actief. Op Instagram heb ik nu bijna 1300 volgers. Op facebook groei ik en mijn artikelen op deze site worden maandelijks door duizenden mensen gelezen.

Voor 2017 heb ik al weer een aantal leuke vooruitzichten. Ik ga onder meer naar Griekenland, de Vakantaseren Award 2017 staat voor de deur en ik heb een heel leuk idee bedacht voor een nieuwe blogserie. Wat dat precies is, hou ik nog geheim maar 1 tipje van de sluier wil ik wel geven, het heeft met een sprookje te maken….

 

We vieren 4 jaar vakantaseren met champagne; een winactie!

Popping Champagne Cork(update 30-12: de winactie is voorbij en een winnares is geloot)

Het vierjarig jubileum van Vakantaseren is een mooie aanleiding voor een leuke  winactie. Wat gaan we doen?

Vandaag op 29 december is het precies 4 jaar geleden dat #vakantaseren door Bas Hoogland en mij wordt gelanceerd. Het wordt een trending topic en haalt de top 5 van Twimmer op die dag.

We gaan dit proberen te herhalen! Als het ons lukt om #4jaarvakantaseren in de top 5 van trending topics (bron Twimmer) te krijgen, trakteer ik op champagne! Ik verloot dan ad random een fles bubbels onder alle mensen die de hashtag #4jaarvakantaseren hebben gebruikt. Mocht het onverhoopt niet lukken, dan drink ik de fles samen met Bas en zijn vrouw binnenkort een keer op.

Een paar regeltjes: het is de bedoeling dat je #4jaarvakantaseren in je tweet gebruikt in verband met de vindbaarheid en vanwege het loten. Je mag uiteraard zelf weten wat je tweet, bijv. waarover je zit te vakantaseren, een leuke herinnering aan ons of een originele felicitatie. Zolang je #4jaarvakantaseren maar gebruikt.

Daarnaast wil ik je vragen om de actietweet te retweeten zodat we samen de kans op succes vergroten en een laatste voorwaarde is dat je zowel @Bashoogland en @vakantaseren volgt op twitter.

Samengevat:

 1. Retweet op 29-12 de actietweet van @vakantaseren of @bashoogland
 2. Plaats een tweet op twitter waarin je in ieder geval #4jaarvakantaseren gebruikt
 3. Zorg ervoor dat je @bashoogland en @vakantaseren volgt.

Ik hou gedurende de dag Twimmer in de gaten. Als jij ziet dat #vakantaseren trending topic is, zou ik het waarderen als je me dat laat weten, bijv. met een screenshot.

Succes, alvast een fijne jaarwisseling, een vakantastisch 2017 en wie weet proost!

Mario

image

Verantwoording
Dit artikel en winactie zijn op mijn eigen initiatief en onder mijn verantwoordelijkheid tot stand gekomen. De rechten van de foto van de poppende champagnefles berusten bij Champagne Ardenne Toerisme en heb ik op aanraden van Marcel Baltus gebruikt. Hartelijk dank voor de tip!  De foto van het Hans en Grietje huisje van de Heerlijkheid Vijlen is afkomstig van de website van Bas Hoogland. De foto van de bubbels bij het zwembad is afkomstig van Co van Op reis met Co

 

6 reacties

 • ivonne

  Mooi stukje geschiedenis! Leuk om het nu eens van a tot z te kunnen volgen. Ik miste altijd een deel vanwege de latere instap. Ineens kwam toen #vakantaseren bij mij in beeld ? Veel succes meg het verder vakantaseren, maar dat gaat helemaal goedkomen!

 • Hans Goossen

  Ik heb het begin meegemaakt was een trouwe volger van Bas . Ik heb in het begin ook even gedacht dat het van Bas afkwam en dat jij het over genomen had ben blij met dit verhaal
  Voor mijn gevoel is het nog geen vier jaar geleden namat zo hard gaat de tijd
  Wel mooi om te zien hoe zoiets begint en je dat uitgebouwd hebt
  Succes het komende jaar Mario

  • vakantaseren

   Hoi Hans er waren inderdaad een paar mensen die dachten ik het van Bas “geleend”had. Overigens was er in die tijd wel iemand die de website domeinnaam had gekaapt. Ik heb er lang over gedaan om die terug te krijgen. Met Bas heb ik altijd een prettige samenwerking gehad rondom het concept

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.