Landal,  vakantiepark,  Veluwe

Vakantaseren over de Miggelenberg, Veluwe

Oktober is wat mij betreft een heerlijke maand. De herfst begint. ‘s Morgens is het al lekker fris maar overdag kan het ook nog aangenaam weer worden. De bossen voeren een prachtige modeshow op. Kortom, de ideale maand om naar de Veluwe te gaan.

Op weg naar Miggelenberg

In zo’n mooi weekend begin oktober vertrokken we richting Landal Miggelenberg bij Hoenderloo. We waren er al eens geweest toen onze jongste zoon nog een baby was. De nieuwe bungalows vormden een perfecte aanleiding om na 8 jaar weer eens terug te keren.

Het was al donker toen we vrijdagavond aankwamen. Ik vind het altijd weer een bijzonder moment als je voor het eerst een nieuwe vakantiebungalow binnenkomt die je nog niet kent. Even alles verkennen, alle kamers bekijken, wie mag waar liggen. Bij deze bungalow hadden we een erg goede eerste indruk! Erg ruim ingericht, veel glas, mooie keuken. Ook de slaapkamers zagen er perfect uit met prachtige uitvergrote natuurfoto’s  op de wanden. De sauna werd meteen aangezet en al snel had iedereen zijn plekje gevonden.

Vakantaseren over de boomhutbungalow

De volgende ochtend vertrokken we na het ontbijt met onze jongste zoon naar de speeltuin. De oudste twee kinderen moeten allebei eerst hun huiswerk maken. In Landal Miggelenberg is een mooie buitenspeeltuin aangelegd, vlakbij het parkcentrum. Inmiddels was het een prachtig zonnige herfstdag geworden en genoten wij van een kop koffie terwijl onze zoon lekker aan het spelen was. In het Bollo clubhuis hoorde ik dat er vergevorderde plannen waren om een echte boomhutbungalow te bouwen op de plaats waar nu het palenbos staat. De gemeente was al akkoord. Ik vakantaseer al jaren over een overnachting in een echte boomhutbungalow dus als er straks getest moet worden, meld ik me als eerste aan.

Vroeg op pad

We hadden ons voorgenomen om de volgende dag extra vroeg op te staan om te proberen burlende herten in bos te spotten. Rond 7 uur ging de wekker en na een snelle kop koffie ging ik samen met mijn vrouw op pad, mijn fotocamera in de aanslag. Wat een prachtig moment van de dag. In het bos naast het park hingen mistflarden en langzaam werd het wat lichter.

We kwamen bijna niemand tegen. Ook geen hert trouwens. Na 2 uur wandelen en genieten arriveerden we bij een wildscherm. Er stonden een paar mensen te kijken. Na 10 minuten wachten liep er ineens een edelhert over het open terrein. Ik hield mijn adem in. Zou het gaan beginnen? Binnen 10 seconden was het hert weer in het bos verdwenen, zonder ook maar een keer te burlen. We bleven nog een tijdje staan kijken maar er gebeurde niets meer. We keerden weer terug naar het park. Onderweg spraken we 2 andere mensen die er ook hadden gestaan. Ze hadden de dag ervoor 2 burlende herten tekeer zien gaan, een half uur lang. We waren een dag te laat!! Snel gingen we nog even terug, maar tevergeefs. We hadden volop genoten van deze ochtendwandeling, met of zonder burlende herten. Terug op het park liepen we nog eens langs de buitenspeeltuin en maakte ik een paar bijzonder spookachtige foto’s. Er hing nog steeds een nevel over het park die het een extra “misterieuze” dimensie gaf.

Mountainbiken op de Veluwe

Bij een eerder verblijf op een Landal park in Overijssel hadden we de kinderen beloofd om bij Miggelenberg een mountainbike tocht te maken. Deze belofte gingen we vandaag inlossen. De dag ervoor hadden we via de receptie fietsen gehuurd. Helaas bleek de kinderfiets nog iets te groot voor onze jongste zoon en moest hij op een gewone kinderfiets mee. Gewapend met een kaart van het gebied gingen we op pad. Het werd een prachtige tocht. In dit gebied van de Veluwe zijn diverse MTB-routes uitgezet.We kozen er eentje die ons leuk leek. Lekker crossen door de bossen en langs de heidevelden. Na een paar uur fietsen waren we terug op het park. Heerlijk om met elkaar zo actief bezig te zijn. Voor herhaling vatbaar.

Helaas zat het weekend er alweer bijna op. De kinderen moesten op maandag weer naar school op en ik weer aan het werk. Maar we mochten niet weg van mijn jongste zoon voordat we het zwembad hadden uitgeprobeerd. De rest van het gezin bleef in de bungalow en samen gingen we erheen. Daar aangekomen bleek dat we het rijk voor onszelf hadden. Er was helemaal niemand! Een bijzondere ervaring. Ik voelde me als een miljonair in mijn eigen zwembad.

Nu al heimwee naar dit weekend

Al voor ons vertrek naar huis hadden we heimwee naar dit weekend. Alles klopte, een prachtig park midden in het bos, perfect weer en een luxe bungalow van alle gemakken voorzien. 1 ding ontbrak slechts, de burlende herten. Als troost wierpen nog een laatste blik op het prachtige edelhert in de slaapkamer van de bungalow. Ik weet 1 ding zeker, we komen terug en tot die tijd blijf ik vakantaseren over burlende herten….

Aanbod Last Minutes Landal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.