Springtij, vakantaseren, Terschelling
Landal

7 redenen waarom een verblijf bij Landal West Terschelling een goed idee is

Tijdens het Spring event op Terschelling overnacht ik in een appartement bij Landal West Terschelling. Dat bevalt me prima. Daarom deel ik in dit artikel 7 redenen waarom een verblijf bij Landal West Terschelling een goed idee is.

Landal West Terschelling ideaal voor deelname Springtij

Landal GreenParks, West Terschelling

Eind september reis ik af naar Terschellling. Ik ga er een verhaal maken over een bijzonder duurzaamheidsevent, Springtij. Dat artikel staat op mijn site, zie Springtij 2018: Dromen doe je alleen, dromen waarmaken doe je samen.

Met de organisatoren van Springtij heb ik afgesproken dat ik mijn eigen accommodatie regel. Ik ontdek dat er niet ver van het Springtij terrein een Landal vakantiepark ligt: West Terschelling. De keuze is snel gemaakt en ik krijg er geen spijt van. In dit artikel geef ik je 7 redenen waarom een verblijf bij Landal West Terschelling een goed idee is.

1) Ideale locatie Landal West Terschelling

Landal GreenParks, West Terschelling

Landal West Terschelling ligt op een ideale locatie voor mijn deelname aan Springtij. Binnen een paar minuten ben ik bij het terrein in de haven van West-Terschelling waar een groot deel van dit duurzaamheidsevent zich afspeelt. Het appartementencomplex ligt aan een bosrand bij het dorp en er is niet zoveel verkeer waardoor het hier rustig is. Ook bekende Terschellinger landmarks zoals de Brandaris, het Groene strand en de Noordsvaarder zijn binnen 5 minuten aan te fietsen.

Landal GreenParks, West Terschelling

2) Duurzaamheid hoog in het vaandel

Landal GreenParks, West Terschelling

Bij aankomst zie ik naast de vlaggen van Landal GreenParks een Green Key vaandel wapperen. Ook bij de ingang hangt een Green Key plakkaat naast de deur. Landal West Terschelling is de trotse eigenaar van een Gouden Green Key. Dat betekent dat dit vakantiepark voldoet aan een groot aantal eisen op het gebied van duurzaamheid. Als ik deelneem aan een duurzaamheidsevent, is het natuurlijk wel belangrijk om daar bij mijn verblijf ook aandacht aan te besteden. Bij Landal GreenParks zit dat wel goed. Dat heb ik al eerder ontdekt tijdens mijn ontmoeting met de sustainability manager Tanja Roeleveld. Zie ook  Van WakaWaka tot Bora Bora via Hof van Saksen, een duurzame tussenstop.

Landal GreenParks, West Terschelling

Net voor ik af reis naar Springtij lees ik dat je bij Twenhaarsveld, een van mijn favoriete Landal parken in Overijssel, een woning kunt uittesten die een groene make-over heeft gehad. Zo kun je in 1 van deze 2 groene bungalows bijv. uittesten hoe het is om een warmtepomp te hebben. Iets voor jou? Check dan hier de groene bungalows op Twenhaarsveld.

3) Mooie accommodatie

Landal GreenParks, West Terschelling

Belangrijk is natuurlijk ook hoe het appartement er van binnen uit ziet. Ik zit in nummer 9, een tweepersoonsappartement op de begane grond.

Landal GreenParks, West Terschelling

Ik heb een eigen terras en een schuifdeur om de frisse nazomer binnen te kunnen laten. Het is een prima appartement met alles er op en er in.

Landal GreenParks, West Terschelling

Stijlvol ingericht, lekkere bedden en een prima keuken.

Landal GreenParks, West Terschelling

Kortom, een mooie accommodatie.  Omdat ik veel weg ben naar Springtij, breng ik er minder tijd door dan normaal. Maar het voelt al snel een beetje als thuiskomen als ik na deze drukke dagen de deur van mijn appartement nummer 9 opendoe.

 

4) Prima service leidt tot hoge klantwaardering

Mijn appartement is ook ingericht op mensen die hier een week of langer doorbrengen. Er is bijv. een wasmachine aanwezig.

Landal Greenparks, West Terschelling

Er zijn buiten speeltoestellen voor kinderen en voor de oudere kinderen is er een speciale ruimte met een pooltafel. Bij het appartementcomplex is ook Brasserie De Bonte Piet, waar je kunt uit kunt eten als je geen zin meer hebt om na een stranddag te gaan koken.

Landal GreenParks, West Terschelling

Erg praktisch vind ik de ontbijtservice. ’s Avonds geef je door wat je wil hebben en de volgende ochtend vanaf 8.00 uur kun je jouw ontbijtje ophalen. In mijn geval ideaal omdat ik door Springtij geen tijd heb om naar de winkel te gaan.

Landal GreenParks, West Terschelling

Landal GreenParks, West Terschelling

Deze goede service, de mooie ligging en prettige accommodaties leiden tot een hoge klantwaardering. Landal West Terschelling krijgt van de klanten op Zoover maar liefst een 9,2!

5) Met de e-bike op Terschelling

Landal GreenParks, West Terschelling

Als je naar West Terschelling komt, kun je je auto achterlaten in Harlingen. Je kunt je bagage in de haven afgeven bij de fietsverhuurder, je stapt op een huurfiets en je rijdt meteen het eiland rond! Ook bij vertrek kun je je bagage laten ophalen en afleveren in de haven. Terschelling is een prachtige plek om te fietsen. Tijdens Springtij doe ik alles met de fiets en 1 middag mag ik zelfs op een e-bike rondkarren. Dat is perfect, het lijkt wel of je altijd wind mee hebt.

Springtij, vakantaseren, Terschelling

Via Landal West Terschelling kun je ook een fiets of e-bike huren.  In de overdekte stelling zijn veel laadstations voor e-bikes. De elektrische fiets is hier de normaalste zaak van de wereld. Misschien een goed idee om die e-bike eens uit te testen en als je thuis bent ook te gaan gebruiken voor je woon-werk verkeer. Beter voor je gezondheid en het milieu!

Springtij, vakantaseren, Terschelling

6) Appartement versus hotel

Landal GreenParks, West Terschelling

Zelf vind ik het prettig om in een appartement of bungalow te zitten in plaats van in een hotel. Met een appartement heb je de vrijheid om zelf te bepalen hoe laat je wilt ontbijten, of je gaat uit eten of zelf wil koken. Je hebt vaak ook veel meer ruimte dan in een hotel kamer. Ik had in mijn accommodatie bijv. een lekkere zithoek. En prijstechnisch is het met meerdere mensen ook zeker prijsgunstiger.

7) Leuke uitstapjes, zelf of via VVV Terschelling

Via de receptie van Landal West Terschelling kun je diverse excursies reserveren bij VVV Terschelling. Van alles is mogelijk. Wandelen met de boswachter, blokarten, naar het Drenkelingenhuisje etc. VVV Terschelling heeft een heuse bucket list gemaakt met leuke activiteiten die je op Terschelling gedaan moet hebben. Zie Bucket List Terschelling.

Springtij, vakantaseren, Terschelling

Ik kan er al een paar doorstrepen maar zal nog een keer moeten terugkomen om de rest te doen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf op pad, er is genoeg te zien. Ik ben gek op wandelen en maak onder meer een wandeling met een echte boswachter over de Noordsvaarder.

Landal GreenParks, West Terschelling

Ter afsluiting van mijn weekend op Terschelling ga ik nog een keer terug en wandel naar het meest westelijke puntje van het eiland. Daar kijk ik terug op een prachtig weekend dankzij Springtij en een mooi verblijf bij Landal West Terschelling

Landal GreenParks, West Terschelling

Praktisch

Landal West Terschelling is een prima keuze voor een verblijf op Terschelling. Voor meer informatie, beschikbare data en prijzen ga je naar de website van Landal West Terschelling.

Springtij, vakantaseren, Terschelling

Verantwoording
Dit artikel is gebaseerd op een samenwerking met Landal GreenParks. Het copyright van alles foto’s in dit artikel berust bij mij. In dit artikel staat een affiliate link. Als jij via die link een verblijf bij Landal GreenParks boekt, krijg ik daarvan een kleine provisie. Dat kost jou niks meer. Dit geld investeer ik weer in Vakantaseren.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.