Landal,  vakantiepark,  Veluwe

Ontmoet de mensen achter @landalnl

Sinds half maart heeft het twitteraccount van Landal GreenParks 25.000 volgers. Wie zijn de mensen achter het account die het tot zo’n groot succes hebben gemaakt? Afgelopen week ging ik langs met een feestelijke taart.  Bij wijze van uitzondering mocht ik een kijkje nemen in de keuken bij het webcare team van Landal!

Taart bij 25.000 volgers

Zoals een aantal van mijn lezers weet, delen Vakantaseren en Landal GreenParks een gezamenlijke geschiedenis. Ruim 3 jaar geleden lanceerde ik samen met Bas Hoogland, toenmalig directeur van Landal, het woord “vakantaseren”. Niet veel later startte ik met een eigen twitteraccount.

Een half jaar terug zag ik dat @Landalnl richting 25.000 volgers ging en beloofde hen dat ik op taart zou trakteren als deze mijlpaal werd gehaald. Vorige week was het zover en kon ik mijn belofte inlossen.

Op bezoek bij het webcare team

Ik maakte een afspraak om de taart te komen afleveren. Bij wijze van uitzondering mocht ik een keer achter de schermen komen kijken. Ik zag hierin een mooie aanleiding om ook de mensen van de webcare afdeling beter te leren kennen.  Op een zonnige Goede Vrijdag vertrok ik richting Leidschendam waar het hoofdkantoor van Landal GreenParks staat. Terwijl ik bij de receptie zat te wachten op MX, keek ik eventjes goed om me heen. Wat me meteen opviel, was de kleur groen. Ik kreeg echt een beetje het gevoel alsof ik me midden in de natuur bevond. Opvallend waren ook de vele prijzen en awards die in diverse vitrinekasten stonden te stralen. 25.000 volgers krijg je niet zomaar natuurlijk.

En daar kwam MX aangelopen, Mark in het echte leven. Veel  volgers van @landalnl kennen hem inmiddels vanwege zijn snelle, persoonlijke en klantgerichte tweets. Leuk om hem nu in het echt te ontmoeten. Mark leidt me rond op het contactcenter. Erg interessant om eens achter de schermen van dit bedrijf te kijken. Tientallen mensen zitten met klanten te bellen of te mailen.  Na de rondleiding laat collega Wouter (WR) me achter zijn computer zien hoe de webcare in zijn werk gaat.  Daar komt nog meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Na deze rondleiding en uitleg is het de hoogste tijd van taart.

Maak kennis met MX, WR, KA, MF, LM en JH

Het is de hoogste tijd geworden om nader kennis te maken met de mensen achter deze afkortingen. Ik had voor deze speciale gelegenheid een feestelijke taart laten maken. Tijdens het verdelen van de taart, snijd ik ook de vragen aan die ik hen graag voor wil leggen.

 

DSC_1495[1]

Aan de hand van de reacties op een vijftal vragen introduceert het webcare team zich aan mij. En ik deel die antwoorden weer graag met jullie in dit artikel. Maak kennis met het webcare team van @landalnl!

Van links naar rechts: Mark, Jill, Kayleigh, Wouter, Lennard en Mirjam
Van links naar rechts: Mark, Jill, Kayleigh, Wouter, Lennard en Mirjam

Alle webcare collega’s gaan in op dezelfde vragen:

  1. Wat is je naam en leeftijd?
  2. Hoe lang werk je al bij Landal en wat vind je het leukste aan dit werk?
  3. Wat is je favoriete Landal park?
  4. Wat is het vreemdste/gekste dat je ooit hebt meegemaakt bij de webcare?
  5. Waarover vakantaseer jij zelf dit moment?

LM = Lennard

Lennard (LM) is de collega die het laatst is toegetreden tot het webcare team. Hij is 25 jaar en werkt sinds 2,5 jaar bij Landal GreenParks. Werken bij Landal vindt hij leuk omdat je met mensen te maken hebt die zin hebben in hun vakantie. Jij draagt er aan bij dat zij het naar hun zin krijgen. Zijn favoriete park is Hoog Vaals, vooral vanwege de prachtige omgeving. Lennard heeft nog niet echt iets geks meegemaakt. Wat hij vooral als leuk ervaart, is dat mensen het erg waarderen dat hij n.a.v. een tweet zelf direct contact opneemt. Dit maakt het contact erg persoonlijk. Lennard vakantaseert over het nieuwe park in België, Mooi Zutendaal. Daarnaast zou hij ook heel graag eens naar Orlando in Florida willen. Of bedoelt hij Orlandal vraag ik hem. Oh nee, dat is mijn eigen afwijking…

MF = Mirjam

Mirjam (MF) is 44 jaar en werkt ook ongeveer 2,5 jaar bij Landal. Mirjam vindt de afwisseling in haar werk heel erg leuk. Ook het directe contact met klanten geeft haar veel voldoening. Coldenhove is haar favoriete park. Voor Mirjam straalt dit park het echte Landal gevoel uit door de bungalows en de ligging in het bos. Als we bij de vraag aankomen, wat het vreemdste is dat ze ooit meemaakte, begint de groep te lachen. Mirjam vertelt dat haar ooit is gevraagd of het ook mogelijk was om een Escort te laten langs komen op Hof van Saksen. Ze heeft de man laten weten dat Landal daar niet aan mee kan werken. Mirjam vakantaseert zelf over een rondreis door Griekenland.

KA= Kayleigh

Kayleigh (KA) is net als Lennard 25 jaar en werkt inmiddels 4 jaar bij Landal. Ook Kayleigh waardeert de afwisseling in haar werk en vindt het persoonlijke contact met klanten waardevol. Het is erg leuk om terug te horen als mensen reageren dat ze blij zijn. Het favoriete park van Kayleigh is Hoog Vaals vanwege de mooie omgeving. Het gekste wat Kayleigh ooit op twitter meemaakte, speelt zich af tijdens een Valentijnsactie op twitter. Ze krijgt een nogal vreemd gedicht dat wat schunnig eindigt. Ik zal het hier maar niet herhalen anders blokkeert Google me wellicht. Een vreemde Valentijn dat wel. Kayleigh vakantaseert over een reis naar Curaçao.

WR=Wouter

Wouter (WR) is ondanks zijn jeugdige 25 jaar, een van de oudgedienden in het webcare team. Hij werkt al 7 jaar bij Landal en heeft de groei van social media vanaf het begin meegemaakt. Wouter vindt de variatie aan vragen waar hij mee te maken krijgt een erg leuk onderdeel van zijn werk. Zowel vooraf aan een boeking, tijdens een verblijf (mensen helpen met problemen) als achteraf. Ook bij Wouter geeft de dankbaarheid van klanten veel voldoening. Zijn favoriete park is Twenhaarsveld, niet in de laatste plaats omdat hij daar zijn partner heeft ontmoet! Als ik hem vraag, wat het vreemdste is dat hij heeft meegemaakt, geeft Wouter aan dat hij vooral af en toe opkijkt van bepaalde foto’s die mensen meesturen als ze een klacht hebben. Ook deze foto’s zal ik hier niet plaatsen.

Wouter vakantaseert over een roadtrip door Europa met een oldtimer

JH = Jill

Speciaal voor deze aanleiding komt Jill (JH) ook nog even langs. Ze nam een paar maanden terug afscheid van het webcare team en werkt nu bij een andere afdeling. Ik vind het erg leuk om haar ook in het echt te ontmoeten.

Jill is 30 jaar en werkt al 9 jaar bij Landal. Ook Jill vond de afwisseling in het werk erg leuk. Daarnaast was het werken in dit kleine team supergezellig!  Jill’s favoriete park is de Miggelenberg op de Veluwe. Midden in de bossen, lekker wandelen, heerlijk! Een klant tevreden stellen daar gaat het om. Al kan je daar niet altijd aan mee werken, zoals bijv. die keer dat iemand vroeg of er ook massages geregeld konden worden.

Jill vakantaseert over een cruise in the Carribbean.

MX= Mark

Mark (28) is supervisor van het webcare team en werkt inmiddels al 10 jaar bij Landal. Mark haalt er veel werkplezier uit als hij er in slaagt om een negatieve ervaring of opvatting van een klant om te buigen naar een positieve. Als volger van @landalnl zie ik dat hij hier regelmatig in slaagt! Zijn favoriete park is de Sluftervallei op Texel, vanwege de rust en de prachtige nieuwe bungalows. Vreemdste verzoek dat Mark ooit kreeg: Is er ruimte voor een paard bij de bungalow?

Mark zou nog graag met zijn opa een treinreis maken met de Transsiberie Express.

Tot slot

Ik vind het erg leuk om de mensen achter de webcare van Landal in levende lijve te ontmoeten. Eindelijk zie ik er nu een gezicht bij als ik weer eens contact heb met KA of MX. Ik ontmoette een jong, enthousiast en gemotiveerd team dat graag persoonlijk contact heeft met klanten. Medewerkers die er trots op zijn als ze er in slagen om mensen te helpen. Ik denk dat veel bedrijven kunnen (bij)leren van de wijze waarop Landal zijn webcare heeft ingericht. En daar mogen Lennard, Mirjam, Kayleigh, Wouter, Jill en Mark apetrots op zijn!

Zou jij 25.000 volgers op twitter willen en zo ja waarom?

 

Dit artikel heb ik geschreven op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid. Ook de foto’s zijn van mezelf.

 

 

 

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.