specials

Van dagelijks vakantaseren leef je lang en gelukkiger

Het is nu ook wetenschappelijk onderbouwd. Nieuw onderzoek van de Rijksuniversiteit Leiden heeft aangetoond dat je van regelmatig vakantaseren langer en gelukkiger leeft. Onderzoeker Willem Luitjes: “we hebben de afgelopen 2 jaar een tweetal groepen mensen gevolgd. Iedere week hebben we de bloeddruk gemeten en het cholesterolgehalte bepaald. Bij een groep die dagelijks vakantaseert en een groep die dat niet of nauwelijks doet. Wat blijkt nu? De groep die dagelijks vakantaseert scoort significant beter op bloeddruk en cholesterol. Dit zijn belangrijke graadmeters voor de gezondheid van mensen.”

Vakantaseren draagt bij aan lang en gelukkiger leven

Ook blijkt uit hersenscans van mensen die dagelijks vakantaseren dat een gebiedje in de hersenen dat men in de neurologie verbindt met geluk beter ontwikkeld is dan bij mensen die dat niet doen. Onderzoeker Luitjes geeft aan dat het om voorlopige resultaten gaat maar durft al wel de stelling aan dat een dagelijkse portie vakantaseren bijdraagt aan een langer en gelukkiger leven.

1-4-2016

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.