gadget

Mijn 5 favoriete gadgets voor onderweg

De meeste mensen hebben hun plannen voor de zomervakantie inmiddels rond. Wat zijn handige dingen om mee te nemen? Dit zijn mijn 5 favoriete gadgets voor onderweg.

5 Favoriete gadgets voor onderweg

Uiteraard is de keuze voor je favoriete gadgets onderweg afhankelijk van het soort vakantie dat je gaat doorbrengen. Ga je kamperen, zit je in een hotel of in een vakantiebungalow?  In het eerste geval neem je natuurlijk veel meer mee dan in het laatste.

Als wij in Europa op vakantie gaan, kamperen we meestal. Dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaringen met dat soort vakanties.

Luistercd’s

Een van mijn favoriete zaken om mee te nemen zijn luistercd’s. We rijden flinke afstanden om naar Scandinavië of het zonnige zuiden te komen dus dat zijn heel wat uurtjes in de auto. Niets is dan zo vervelend als kinderen die zich niet meer kunnen vermaken. Sinds een aantal jaren hebben we altijd luisterboeken op cd mee. Nu de kinderen ouder worden, zijn de boeken ook voor ons steeds interessanter om naar te luisteren. De verhalen van Roald Dahl en Paul van Loon zijn voor iedereen leuk. Vorig jaar hebben we allemaal genoten van de spannende verhalen “Vlucht voor het vuur”, “De brief voor de koning” en “Boris”. Het komt voor dat de kinderen al weer verder willen rijden, omdat ze zo in een verhaal zitten.

Je kunt bij de bibliotheek een aantal luistercd’s lenen voor de duur van de vakantie. Haal ze uit de hoesje, stop ze in een speciale verzamel CD-hoes en je hebt vele uren luisterplezier (en rustige kinderen) onderweg!

Koffiefilter

Dit is echt een voorwerp uit het analoge tijdperk, een koffiefilter. Voor mij kan de dag pas echt beginnen na een kop koffie. Wij kamperen light dus hebben meestal geen koffiezetapparaten of stroom bij de tent. Met een koffiefilter en heet water heb je binnen een handomdraai een lekkere bak. Onmisbaar!

Waka Waka

Aangezien we meestal geen stroom vragen op een camping, moeten we een andere manier vinden om onze apparaten zoals smartphones en tablets op te laden. Sinds vorig jaar beschik ik over een Waka Waka. Dat is een zonnepaneel met daaraan vast een accu. Ik deed mee met een speciale crowdfundingscampagne en kocht voor € 89,- de Waka Waka Base 5. Ze zijn nu wel een stuk duurder. Je hebt ook de Waka Waka Power voor € 69,- . Dit is een lamp en oplader in een apparaatje. Werkt prima.

Met een volle accu van de Base 5 kun je diverse smartphones opladen. En er zitten ook een paar lampen bij!  Het mooie is daarnaast dat het bedrijf voor ieder Waka Waka die ze verkopen, er ook 1 geven voor een goed doel in een ontwikkelingsland. “Buy one, give one” heet dat principe. En het spul werkt gewoon goed!

Meteen eentje bestellen? Dat kan via deze link:

Gopro

Voor mijn verjaardag kreeg ik een GoPro Hero 4. Die gaat natuurlijk ook mee. Ik moet er nog wel mee leren werken. Met alleen een GoPro ben je er nog niet. Om goed te kunnen filmen, heb je nog diverse accessoires nodig. Ik kocht er nog een stick bij, een extra accu, een headset en een drijver. Dat laatste is erg handig als je onder water of in een boot gaat filmen. Valt je camera uit je hand, dan blijft hij nog drijven en kun je hem makkelijker terugvinden.

E-reader

Op vakantie gaan met 5 mensen die allemaal graag lezen, levert heel wat extra kilo’s aan boeken op voor onderweg. Dit jaar neem ik voor het eerst een e-reader mee. Ik herinner me van vorig jaar dat ik continu strijd had met mijn vrouw over wie de mini iPad mocht hebben waarop onze e-books stonden. Dat gaat me dit jaar niet gebeuren. Mijn keus is gevallen op de Kobo Glo HD. Deze komt in zijn prijsklasse als beste uit de test. Wil jij ook een goedkope e-reader aanschaffen? Houd dan de e-reader aanbiedingen van MediaMarkt in de gaten.

Hou je van lezen? In dat geval is de Vakantiebieb een ideale App voor jou. Je kunt vanaf 1 juni veel boeken in diverse genres downloaden, ook voor je kinderen. Gratis als je lid bent van de Openbare Bibliotheek. De App is gewoon te downloaden in de Appstore. Boeken via deze App zijn overigens alleen op tablet te lezen, niet via een e-reader. De boeken uit de reguliere e-bookscollectie zijn wel op de e-reader te lezen.

image

Dit zijn mijn favoriete gadgets voor onderweg. Welke is jouw favoriet?

gadget

Verantwoording
Dit artikel schreef ik op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid. De producten die ik noem zijn niet gesponsord en heb ik voor eigen rekening aangeschaft. De foto’s heb ik zelf gemaakt.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.