Mount Hood, creative commons, wie is de mol, vakantaseren, Oregon
wie is de mol

Vakantaseren over Oregon; de mooiste locaties uit Wie is de Mol

Het nieuwe seizoen van het populaire tv-programma Wie is de Mol vindt plaats in Oregon. Ik ben meer dan aangenaam verrast door de prachtige natuur en indrukwekkende landschappen in deze niet zo bekende Amerikaanse staat. Het is dankzij de Mol heerlijk vakantaseren over Oregon.

Wie is de Mol speelt zich dit keer af in Oregon

Ik ben al een fan van het populaire tv-programma Wie is de Mol vanaf de eerste reeks. Ik herinner me nog goed hoe het bij de eerste serie nog echt mogelijk was de mol te vinden door logisch te redeneren. Die eerste keer speelde zich in Australië af. Ook alle series daarna gingen naar allerlei prachtige  plekken op de wereld. Een slimme manier om jouw regio of land op de kaart te zetten, is door mee te werken aan dit immens populaire programma. Dat noem ik nog eens destination marketing!

Dat geldt ook zeker voor het nieuwste seizoen. Wie is de Mol is opgenomen in Oregon, een staat in het Noordwesten van Amerika. Ik ben meer dan aangenaam verrast door de mooie locaties waar de mol probeert de kandidaten een loer te draaien.

Daarom beschrijf ik in dit artikel de mooiste locaties die Wie is de Mol aandoet. Regelmatig werk ik het stuk bij als er weer een paar afleveringen zijn geweest.

Ik zou zeggen, leun achterover en begin te vakantaseren over Oregon!

Trillium lake en Mount Hood

De eerste aflevering van Wie is de Mol begint meteen goed met een opdracht bij Trillium Lake. Vlakbij dit prachtige meer ligt Mount Hood. Vulkaan Mount Hood is met een hoogte van 3429 meter de hoogste piek van de staat Oregon. De vulkaan ligt op ca. 70 km ten oosten van Portland, de hoofdstad van Oregon

Mount Hood, creative commons, wie is de mol, vakantaseren, Oregon

Portland

Een aantal afleveringen speelt zich af in de hoofdstad van Oregon, Portland. We leren de stad kennen als een veelzijdige en aangename stad. Een plek waar oud en nieuw goed samen lijken te gaan.

Portland, wie is de mol, Oregon, vakantaseren

Battle mountain en de Oregon Trail

Een van mijn favoriete afleveringen van dit seizoen speelt zich af op het platteland van Oregon. De groep vertrekt vanaf Battle Mountain en volgt een dag en nacht de route van de Oregon Trail. Het is een route van meer dan 3400 km die werd gebruikt door de “pioniers” die in het “wilde westen” een nieuw bestaan wilden opbouwen. Wat een prachtige uitzichten onderweg.

Battle Mountain, Oregon trail, creative commons, wie is de mol, vakantaseren, Oregon

Oregon Trail, wie is de mol, vakantaseren

 

McKenzie pas in de Cascade Range

Tijdens een chaotische opdracht met portofoons (“etherdiscipline”) in aflevering 7 bevinden de deelnemers zich in een mysterieus lava gesteente landschap bij de McKenzie pas in de Cascade Range. Deze opdracht speelt zich af op en rondom de Dee Wright Observatory.

mckenzie pas, oregon, wie is de mol, vakantaseren

Painted Hills

In aflevering 8 gaan de deelnemers naar de Painted Hills. Deze staan bekend als een van de 7 wonderen van Oregon. De heuvels zijn vernoemd naar de verschillende gekleurde lagen die zijn ontstaan in verschillende geologische tijdvakken. Het is onderdeel van het John Day Fossil Beds National Monument en ligt ca. 14 km van Mitchell.

painted hills, creative commons, wie is de mol, oregon, vakantaseren

Fort Rock

In de laatste aflevering voor de finale spant het erom. Welke 3 kandidaten gaan naar de finale? In de buurt van Fort Rock is er een groene vrijstelling te verdienen. Jochem slaagt er in zijn zenuwen het best te bedwingen en wint op deze prachtige plek. Fort Rock is het restant van vulkanische activiteiten en ligt in Central Oregon’s Great Bassin.

Fort Rock, Creative commons, Wie is de Mol, vakantaseren, Oregon

Vakantaseren over Oregon dankzij Wie is de Mol

Door deze serie van Wie is de Mol heb ik Oregon leren kennen als een veelzijdige en prachtige staat die me de moeite van het bezoeken meer dan waard lijkt. Ik ga lekker vakantaseren over een trip naar Oregon dankzij Wie is de Mol!

Wat is jouw favoriete locatie uit deze reeks van Wie is de Mol? En wie denk jij eigenlijk dat de mol is?

 

Verantwoording
Dit artikel heb ik op eigen initiatief gemaakt. Alle foto’s uit dit artikel zijn gemaakt door fotografen die hun foto hebben aangemeld bij www.creativecommons.nl

 

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.