escape room, Mysterium, Van WakaWaka tot Bora Bora
escape room,  van WakaWaka tot Bora Bora

Van WakaWaka tot Bora Bora, wil jij ontsnappen uit escape room Mysterium? (3)

Met “Van WakaWaka tot Bora Bora” probeer ik door voorwerpen of diensten te ruilen uit te komen bij een droomreis a la Bora Bora. De volgende ruil is gelukt. Wat heb ik gekregen in ruil voor de wandelschoenen?

Van WakaWaka tot Bora Bora slaat aan

Het is nu ongeveer een maand geleden dat ik ben begonnen met mijn project “Van WakaWaka tot Bora Bora”. Zie ook Van WakaWaka tot Bora Bora (deel 1).

Inmiddels ben ik een paar stappen verder. Ik ben blij verrast met alle leuke en positieve reacties op dit initiatief. Ik merk dat mensen heel nieuwsgierig zijn. “Wat heb je nu weer geruild?” krijg ik vaak te horen, zeker rondom een ruilmoment.

Al binnen 5 minuten nadat ik Van WakaWaka tot Bora Bora (deel 2) online heb gezet, krijg ik een heel erg leuk aanbod van Anna-Maria. Ik hoef niet lang na te denken en maak snel een afspraak om de schoenen om te ruilen.

Op de dag van de afspraak stap ik na mijn werkdag in de trein op weg naar Utrecht. Ik heb een afspraak bij de Oudegracht. Ik heb de wandelschoenen van de vorige ruil mee.

Van WakaWaka tot Bora Bora, wandelschoenen

Vanaf het station in Utrecht is het nog een kwartiertje lopen. Een mooi tochtje door de binnenstad. Niet verkeerd om hier je kantoor te hebben. Ik heb een afspraak bij Puur Events, het bedrijf van Anna-Maria. Met Puur Events organiseert ze events, bedrijfsuitjes, personeelsfeesten etc. Met vestigingen in Amsterdam en Utrecht.

Ik stap naar binnen en kijk rond of ik Anna-Maria zie. Ik kijk nog eens rond maar zie haar niet zitten. Gelukkig zitten er medewerkers die me kunnen helpen. Ze blijkt op weg naar Amsterdam, waar ik net vandaan kom! Door een misverstand lopen we elkaar helaas mis. We bellen haar en ze vraagt een van haar medewerkers om mij alvast  te helpen. Ik spreek af dat ik haar later nog zal terugbellen om een paar vraagjes te stellen.

Mysterium, spannendste Escape Room in Utrecht

Anna-Maria runt naast haar bedrijf Puur Events, ook Mysterium, een escape room in Utrecht. Een escape room is een interactief spel waarbij een groep mensen in een ruimte wordt opgesloten. De deelnemers moeten door het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen en door het oplossen van puzzels of raadsels de ruimte binnen een bepaalde tijd hebben verlaten (bron Wikipedia).

Mysterium, van WakaWaka tot Bora Bora, escape room, Utrecht

Het Mysterium is een escape room in een middeleeuwse werfkelder aan de Oudegracht. Volgens kenners is het een van de leukste escape rooms van Nederland met een uniek thema en spannend verhaal.  Volgens de site zijn er inmiddels 673 geslaagde ontsnappingen geweest. De snelste ontsnapping is 39 minuten en 11 seconden (meer info zie website Mysterium).

Van WakaWaka tot Bora Bora, Mysterium, escape room

Wie is Anna-Maria van Puur?

Als je haar twitterbio leest, weet je het meteen: Anna-Maria Giannattasio (op twitter beter bekend als @puur) is een ondernemende vrouw.  Ze is Radio DJ, ondernemer van Puur Events met vestigingen in Amsterdam en Utrecht. En dan heeft ze ook nog een Escape Room in Utrecht.

Als ik haar vraag naar haar favoriete motto,  zegt ze: “a little magic can take you a long way”. Toeval of niet? Weer komt die “lange weg” op mijn pad, net als vorige keer met Te Araroa!

A little magic can take you a long way

Vervolgens leg ik Anna-Maria de vraag voor wat ze met de wandelschoenen gaat doen. Ze is van plan ze als kado aan haar schoonmoeder te geven. Die heeft kleine voetjes en is erg lief en actief. Een mooie bestemming lijkt me.

Een week lang slow leven

Aan alle mensen die ik tijdens mijn lange weg naar Bora Bora tegenkom, stel ik 2 vragen. Wat is jouw droomreis en welke droomreis raad je aan mij aan?

Anna-Maria droomt ervan om gewoon eens een hele dag thuis te zijn, lekker uitslapen en alles te voet te doen in plaatsen van te rennen en vliegen met allerlei soorten vervoersmiddelen. Een week lang “slow” leven op loopafstand van haar huis. Klinkt wellicht raar want ze is verslaafd aan veel doen, snelheid en adrenaline. Toch lijkt het haar heel puur en reinigend.

Voor mij heeft ze ook een welgemeend advies: zoek het in de buurt. Soms zit geluk in de mensen om je heen en niet op een ver eiland.

Zoek het in de buurt. Soms zit geluk in de mensen om je heen en niet op een ver eiland.

Ik dank Anna-Maria voor haar eerlijke openhartigheid. Haar advies aan mij is er wel eentje om eens goed over na te denken.

De ruil: wandelschoenen in ruil voor 2 escape room cadeaubonnen

Wat heb ik nu gekregen in ruil voor de wandelschoenen? Een hele gaaf aanbod vind ik zelf. Anna-Maria geeft me 2 cadeaubonnen voor een bezoek aan haar escape room. Per cadeaubon kunnen 2 tot 10 mensen naar het Mysterium bij de Oude Gracht in Utrecht om te proberen binnen een uur uit de middeleeuwse werfkelder te ontsnappen. Beide bonnen zijn zowel doordeweeks als in het weekend te gebruiken. De cadeaubonnen zijn € 129,- per stuk waard. Dat is opgeteld 3x de waarde van de schoenen, een mooie deal!

escape room, Mysterium, Van WakaWaka tot Bora Bora

 

Een van de medewerkers van Puur Events overhandigt me de cadeaubonnen. Ik laat de wandelschoenen achter voor Anna-Maria. Hopelijk passen ze haar.

Van WakaWaka tot Bora Bora, escape room, utrecht, Mysterium

Dit is natuurlijk een perfecte ruil voor een bedrijf of organisatie die een leuke teambuilding activiteit wil doen of een personeelsuitje. Of wat denk je ervan om dit met je vrienden te doen en daarna lekker uit eten in de binnenstad van Utrecht?

Te ruil aangeboden: 2 cadeaubonnen voor deze unieke Escape Room ervaring

Ben ik aanbeland bij de slotvraag:

Wie heeft er een mooi aanbod in ruil voor de 2 Escape Room cadeaubonnen voor een unieke ervaring in Mysterium? Mail je voorwerp of dienst naar vakantaseren@gmail.com. Of stuur een direct message via twitter of facebook. Ik reageer wellicht niet meteen wat niet betekent dat ik geen interesse heb!

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Wil je de volgende updates van “van WakaWaka tot Bora Bora” niet missen, laat dan je mailadres achter bij “VOLG BLOG VIA E-MAIL”  (rechtsboven op mijn website op computer, onderaan op mobiel). Je weet dan zeker dat je alle stappen van mijn project kunt meemaken.

Ruiloverzicht

  1. WakaWaka Light, waarde € 29,-
  2. Keen wandelschoenen, waarde € 80,- tot € 100,-
  3. Escape Room Cadeaubonnen, 2 stuks met een waarde van € 258,-
Verantwoording
Het project “Van WakaWaka tot Bora Bora” doe ik op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid. De WakaWaka light waar ik mee ben begonnen, is gesponsord door WakaWaka, waarvoor ik hen erg dankbaar ben. Ik hoop dat dit project ook bijdraagt aan meer bekendheid voor het werk van WakaWaka en hun mooie duurzame producten. Alle foto’s in dit artikel heb ik zelf gemaakt. Alleen de foto van Anna-Maria heb ik met toestemming van haar gebruikt.

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.