van WakaWaka tot Bora Bora
van WakaWaka tot Bora Bora

Van WakaWaka tot Bora Bora, benieuwd naar mijn eerste ruil? (2)

“Van WakaWaka tot Bora Bora” is een nieuw project waarbij ik door voorwerpen of diensten te ruilen probeer uit te komen bij een droomreis a la Bora Bora. De eerste ruil heeft plaatsgevonden! Wat heb ik gekregen in ruil voor de WakaWaka Light?

Van WakaWaka to Bora Bora met succes gelanceerd

Twee weken terug lanceer ik een nieuw initiatief: Van WakaWaka tot Bora Bora. Zie Van WakaWaka tot Bora Bora (deel 1)

Van wakawaka tot Bora Bora

Met dit project wil ik al ruilend uiteindelijk uitkomen bij een droomreis. Het is de bedoeling dat ik met iedere ruil iets van meer waarde terugkrijg.  Ik begin met een WakaWaka Light die is gesponsord door WakaWaka.

Nadat ik het artikel online hebt gezet, krijg ik al letterlijk binnen 1 minuut het eerste aanbod! Ook in de dagen die volgen, krijg ik heel veel enthousiaste reacties op mijn project en ook tal van aanbiedingen. Het project slaat aan!

Na een week hak ik de knoop door en uit de 5 aanbiedingen kies ik het voorwerp dat Antonette uit Arnhem me heeft voorgesteld. Ik maak een afspraak met haar en op vrijdagmiddag na mijn werk neem ik de trein richting het oosten. Mijn WakaWaka Light heb ik bij.

Van WakaWaka tot Bora Bora

 

Rond half 7 kom ik aan op station Arnhem en in de Starbucks ontmoet ik Antonette. Ik herken haar van een bloggersevent en als ik koffie heb gehaald, gaan we ergens zitten. Een man die naast ons zit, kijkt nieuwsgierig toe hoe ik de WakaWaka tussen de bekers zet om een leuke foto te maken.

 

Van WakaWaka tot Bora Bora

Ik leg hem mijn project uit. Hij is zeer geïnteresseerd en vertelt dat hij thuis een Leolux bank te koop heeft genaamd “Bora Bora”! Wat een toeval! Ik geef hem mijn visitekaartje en hij belooft dat hij dit project gaat volgen. Ik weet alleen nog niet of ik wel bij deze Bora Bora wil uitkomen.

Maak kennis met Antonette, outdoor blogster met een missie

Ik maak verder kennis met Antonette. Ze is product manager bij Askja Reizen en daarnaast ook een bekende outdoor blogster. Op haar blog We12travel schrijft ze over allerlei onderwerpen die met outdoor lifestyle en reizen te maken hebben. Ze is een fervent hiker en ze komt op de mooiste plekjes over de hele wereld. Haar portfolio klinkt als mijn bucket list!

Kort na onze afspraak moet ze bijv. voor haar werk naar IJsland. Ik maak van de gelegenheid gebruik om haar wat beter te leren kennen. Antonette blogt niet alleen omdat ze het leuk vindt, ze heeft ook een persoonlijke missie. Het mooie van hiken is dat het overal kan. Ze wil via haar verhalen bereiken dat hiken en outdoor een hipper imago krijgen bij jongeren. Als ik haar site later bekijk, denk ik dat ze hier zeker in slaagt.

Ik wil graag dat outdoor en hiken een hipper imago krijgen bij jongeren

Ik vraag haar wat ze gaat doen met de WakaWaka Light. Antonette geeft aan dat ze veel onderweg is en kampeert. Dan is zo’n lamp die je via de zon kunt opladen ideaal.

Te Araroa: de droomreis van Antonette

In de trein op weg naar Arnhem heb ik nog 2 vragen bedacht die ik aan alle mensen die meedoen, ga stellen. Ik leg ze ook aan Antonette voor. Waar vakantaseer jij zelf over? En welke droomreis zou jij mij adviseren op basis van je eigen ervaringen.

Antonette hoeft niet lang na te denken. Ze zou ooit nog eens een hele beroemde trail in Nieuw-Zeeland willen hiken. Deze lange afstandswandeling is 3000 km en loopt helemaal van het Noorden in het Noordereiland tot het Zuidelijke puntje van het Zuidereiland.  De trail heeft een prachtige Maori-naam: Te Araroa. Dat betekent letterlijk: de lange weg.

Van WakaWaka tot Bora Bora, Te Araroa

Dit doet me denken aan mijn eigen project “van WakaWaka tot Bora Bora”: ik heb ook nog een lange weg af te leggen voordat ik mijn droombestemming vind. Te Araora! Dit ga ik onthouden.

Haar advies voor mijn droomreis :  Ga naar Nieuw-Zeeland. Je hebt er alles, je kunt er perfect wandelen, het is veilig en er is prachtige natuur. Antonette is er zelf al 2x geweest. Ik zie meteen plaatjes van Lord of the Rings voorbij komen. Nieuw-Zeeland klinkt zeker goed als eindbestemming van mijn droomreis.

Van WakaWaka tot Bora Bora, Nieuw Zeeland

These boots are made for walking

Ik zou het bijna vergeten maar ik ben hier gekomen om iets te ruilen. Antonette heeft een paar mooie wandelschoenen voor me meegenomen. Het zijn rode schoenen van het merk Keen en het type heet Wanderer WP Hiking shoes, maat 39. Ze heeft ze zelf uitgetest en er een blog over geschreven op haar site. Haar conclusie: een fijne, degelijke wandelschoen die met name voor de beginnende wandelaar een perfecte en prijsbewuste aankoop is.

van WakaWaka tot Bora Bora, Keen, Wandelschoenen

Een fijne, degelijke wandelschoen die met name voor de beginnende wandelaar een perfecte en prijsbewuste aankoop is.

De schoenen kosten nieuw rond de € 150,-. Antonette heeft er 1 of 2 keer mee gelopen. Ze zien er nog als nieuw uit. Het profiel is nog perfect. Samen bepalen we de waarde op een bedrag tussen de € 80,- en € 100,-

Ik neem de wandelschoenen over in ruil voor de WakaWaka Light. Daarna vertrek ik naar huis. Ik heb het gevoel dat ik deze schoenen weer makkelijk ga inruilen voor iets nieuws van meer waarde.

van WakaWaka tot Bora Bora

 

Wie de schoen past, trekke hem aan

Ben ik aanbeland bij de slotvraag:

Wie heeft er een mooi aanbod in ruil voor de rode Keen wandelschoenen, maat 39? Mail je voorwerp of dienst naar vakantaseren@gmail.com. Of stuur een direct message via twitter of facebook. Ik reageer wellicht niet meteen wat niet betekent dat ik geen interesse heb!

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Wil je de volgende updates van “van WakaWaka tot Bora Bora” niet missen, laat dan je mailadres achter bij “VOLG BLOG VIA E-MAIL”  (rechtsboven op mijn website). Je weet dan zeker dat je alle stappen van mijn project kunt meemaken.

Ruiloverzicht

  1. WakaWaka Light, waarde € 29,-
  2. Keen wandelschoenen, waarde € 80,- tot € 100,-
Verantwoording
Het project “Van WakaWaka tot Bora Bora” doe ik op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid. De WakaWaka light waar ik mee ben begonnen, is gesponsord door WakaWaka, waarvoor ik hen erg dankbaar ben. Ik hoop dat dit project ook bijdraagt aan meer bekendheid voor het werk van WakaWaka en hun mooie duurzame producten. De foto van de WakaWaka Light is afkomstig van de website van WakaWaka Nederland. De foto van Bora Bora is gemaakt door Didierlefort – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27017625. Dit is via www.creativecommons.nl. De foto’s  van Nieuw-Zeeland en Te Araroa heb ik ook via www.creativecommons.nl. De foto waarop wij staan, is gemaakt door Antonette van @we12travel en heb ik met haar toestemming gebruikt.

12 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.