Vakantaseren, minilease
minilease

Mijn ervaringen met een maand minilease: een terugblik

Ik heb het beloofd. Na een maand minilease testen, zou ik mijn ervaringen delen met jullie. In dit artikel een korte terugblik.

5 goede redenen om te kiezen voor een minilease

Iets meer dan een maand geleden laat ik jullie kennis maken met de minilease. In het artikel 5 goede redenen om te kiezen voor een minilease leg ik uit waarom ik heb gekozen voor deze bijzondere vorm van autohuur. In dit artikel blik ik terug op mijn ervaringen met een maand minilease.

De belangrijkste reden dat ik heb gekozen  voor een minilease is omdat ik binnen 1 maand een aantal blogopdrachten kort achter elkaar heb. Aangezien ik geen eigen auto heb, lijkt een minilease voor deze periode ideaal. In 5 goede redenen om te kiezen voor een minilease beschrijf ik 5 argumenten om te kiezen voor deze constructie. Ze zijn ook voor mij allemaal van toepassing. Een logische keuze dus.

En Vakantaseren Mini ontdekt al snel dat minilease niet over hem gaat….

Vakantaseren, minilease

 

Een terugblik op een maand minilease

De maand is voorbij gevlogen. Tegelijkertijd heb ik ontzettend veel kunnen doen omdat ik de beschikking had over deze auto.  Dankzij de Skoda Octavia van de minilease hebben we mooie plekjes gezien. Het is een fijne, ruime auto met veel bagageruimte.

Hertz, minilease, vakantaseren

Hij rijdt lekker en we passen er met zijn vijven makkelijk in. We reizen er mee naar Laag Holland, Europa-Park in Zuid-Duitsland, Mooi Zutendaal in België en Midden-Limburg voor diverse blogopdrachten. Jullie hebben de afgelopen weken daar al verschillende artikelen van langs zien komen. Nadat ik het verhaal over Mooi Zutendaal publiceer, krijg ik een reactie van een lezeres. Ze heeft deze auto gezien. Ze bleek tijdens ons bezoek aan dit vakantiepark in de bungalow naast ons te zitten! Wat een grappig toeval.

vakantaseren, mooi zutendaal

Ook maak ik er handig gebruik van voor kleine ritjes in mijn directe woonomgeving. Zo breng ik bijv. mijn dochter om 5 uur ’s morgen weg voor een schoolreis naar Engeland, ga ik met vrienden wandelen in de duinen en geniet ik met mijn gezin van een mooie zonsondergang aan zee.

Hertz, Minilease, vakantaseren

 

Hangbrug bij Geierley

Er zijn in deze periode naast de locaties van mijn blogopdrachten, twee andere bijzondere bestemmingen waar ik heen ga.

vakantaseren, hangbrug, Geierley

De eerste locatie is de hangbrug bij Geierley. We maken hier een tussenstop op weg naar attractiepark Europa-Park. Op het moment dat we hier overheen lopen, is dit nog net de langste hangbrug van Duitsland. Een paar weken later wordt er 1 geopend die nog veel langer is. Het is een indrukwekkende ervaring om over deze brug van ruim 340 meter te wandelen en diep onder je het dal te zien liggen.

Op safari bij de Oostvaardersplassen

De volgende bijzondere bestemming staat ook al lang op mijn verlanglijstje. Graag wil ik een wandeling maken in de Oostvaardersplassen. Op de laatste dag voordat de minilease afloopt, hak ik de knoop door. Ik bel naar het bezoekerscentrum of ik nog mee kan met een wandelexcursie. Ik heb geluk, er is plaats en ik rijd erheen. Ik denk terug aan mijn laatste poging om dit gebied te bezoeken. Ik had een uitnodiging ontvangen voor een bronstexcursie. Ik had destijds geen auto tot mijn beschikking. Vol goede moed huurde ik in het najaar van 2016 een ov-fiets bij Station Lelystad om vervolgens gigantisch te verdwalen. Als dan ook mijn telefoon in 1 keer leegloopt, moet ik het opgeven en fiets ik zwaar teleurgesteld terug richting het station. Van burlende herten zal ik voorlopig alleen nog kunnen dromen.

Dit keer gaat het goed en rijd ik 1 keer met de auto naar de juiste bestemming. Ik ben ruim op tijd en kijk rond in het mooie bezoekerscentrum. Vrijwilliger Eric van Staatsbosbeheer vertelt ons eerst iets over het gebied en na deze korte introductie, gaan we op pad. In de Oostvaardersplassen is slechts een klein gebied toegankelijk. Daar is overigens al meer dan genoeg te zien. Na een minuut of 10 lopen, zien we een paar edelherten, verscholen in het riet.

Oostvaardersplassen, minilease

Even verderop zien we een paar Konik-paarden.

Oostvaardersplassen, vakantaseren

Prachtig panorama-uitzicht bij de Zee-arend

Na een tijdje komen we uit bij een grote uitkijkhut, de Zee-arend. In deze hut heb je een prachtig uitzicht op de rest van de Oostvaardersplassen.

Oostvaardersplassen, vakantaseren

We zien veel vogels en in de verte staan diverse kuddes heckrunderen en edelherten. Dit gebied doet me denken aan de savannes van Kenia waar ik ooit ben geweest. Ik geniet van deze omgeving. We lopen verder en komen nog een paar keer kleine kuddes konik-paarden tegen.

vakantaseren, Oostvaardersplassen

Deze wandelexcursie in de Oostvaardersplassen is een waardige afsluiting van deze actieve maand. Niet in de laatste plaats door het enthousiasme van Eric van Staatsbosbeheer.

Dankzij de minilease heb ik kunnen genieten van mooie natuur, leuke activiteiten en een gevoel van vrijheid.  Wat mij betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar!

Terug in mijn woonplaats, rijd ik nog even door de wasstraat. De dag erna lever ik de Skoda weer blinkend schoon in bij Hertz. De minilease zit er voor nu op.

minilease, vakantaseren

Praktisch

Alle informatie over Private Minilease (particulieren) en Minilease XL (zakelijk) is na te lezen op de speciale en zeer overzichtelijke website van Hertz: Hertz minilease. Daarop staan ook de tarieven en verschillende modellen waaruit je kunt kiezen.

Verantwoording
Dit artikel en het vorige artikel zijn tot stand gekomen naar aanleiding van een samenwerking tussen mij en Hertz Benelux. Ik ben zelf uiteraard verantwoordelijk voor de inhoud. Het artikel is gebaseerd op een eigen ervaring met dit concept van de minilease. Akke foto’s in dit artikel zijn van mezelf. Gebruik is alleen toegestaan na mijn uitdrukkelijke toestemming.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.