Weert, Vakantaseren Tiener Test
Vakantaseren Tiener Test

Een weekendje in Midden-Limburg: de Vakantaseren Tiener Test van Weert (deel 2)

In de meivakantie breng ik samen met mijn gezin een weekend door in Midden-Limburg. We spreken af dat wij om de beurt de inhoud mogen invullen: de kinderen een dag en wij een dag. De kinderen testen een aantal leuke activiteiten in Weert. Slaagt deze groene gemeente voor de Vakantaseren Tiener Test?

Geen tijd om te lezen, kijk dan naar de trailer!

Hoog in de bomen van de IJzeren Man

In de meivakantie breng ik samen met mijn gezin een weekend door in Midden-Limburg. We spreken af dat we om de beurt de inhoud van een dag mogen bepalen. Wij kiezen voor een bezoek aan Nationaal Park de Meinweg bij Roermond (zie ook deel 1: I did it Meinweg). De kinderen kiezen voor een aantal sportieve activiteiten in Weert en omgeving.

We staan op tijd op. De zon schijnt en het belooft een prima dag te worden. Dat is mooi want we hebben vandaag veel buitenactiviteiten op het programma staan. Het grootste deel van de dag zullen we doorbrengen in een recreatiegebied aan de rand van Weert, de IJzeren Man.

Klimbos Weert, Vakantaseren Tiener Test, weert

Stipt om 10 uur arriveren we bij het klimbos in de IJzeren Man. Daar is in de bomen een aantal klimroutes uitgezet. Instructeurs Ralf en Bas geven uitleg.

Klimbos Weert, Vakantaseren Tiener Test

We hebben wel eens een dergelijk klimparcours afgelegd maar hier werken de materialen weer net wat anders. Even opletten geblazen dus.

Vakantaseren Tiener Test, weert, Limburg, Klimbos Weert

 

Lekker tokkelen tussen de bomen

Na de uitleg en de laatste controles gaan de Vakantaseren Tieners voorop. Ervaring leert dat ze 2x zo snel gaan als wij. Er zijn in het Klimbos van Weert 4 verschillende parcoursen, oplopend in moeilijkheidsgraad. We beginnen bij route nr. 1. Het is lekker weer en op dit tijdstip zijn we nog de enige klimmers. Onderweg is er veel afwisseling, ik loop over touwen, kruip door tonnen en wiebel over houten paaltjes. Je bent de hele tijd gezekerd aan een stalen kabel dus je loopt geen risico om echt te vallen. Het leukste vind ik de stukken waar je kunt tokkelen tussen de bomen. Tokkelen is het afdalen aan een lijn, een soort kabelbaan waar je met een lekkere snelheid naar beneden suist.

Vakantaseren Tiener Test, Klimbos Weert, Limburg

Na de tweede route, stap ik eruit om foto’s te maken van de rest. De Vakantaseren Tieners zijn al veel verder. Uiteindelijk leggen ze in ca. anderhalf uur alle 4 routes af.

Vakantaseren Tiener Test, Limburg, klimbos Weert

Conclusie Vakantaseren Tiener Test: vet leuk

Vakantaseren Tiener Test, Klimbos Weert, Limburg

Waterknieën bij de IJzeren Man

De volgende activiteit op ons programma is kneeboarden. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Kneeboarden is een vorm van waterskiën maar dan op je knieën. Ik zou het dan waterknieën genoemd hebben…

Voordat het zover is, gaan we eerst lunchen bij de Beach Club in het zwembad van de IJzeren Man. Voor deze inspannende sport hebben we nieuwe energie nodig!

We lopen richting de plaats waar het zich allemaal afspeelt. De kinderen krijgen speciale wetsuits en kleden zich om. Ik heb bedacht dat ik dit vanaf de kant ga bekijken. Ik zie dit mezelf niet doen en iemand moet toch foto’s maken. Tegelijk met ons komt een groep jongeren die het ook eens gaan proberen.

Vakantaseren Tiener Test, Weert, Limburg

Na het omkleden, volgt een korte uitleg. Mijn dochter gaat op haar knieën op een soort kleine surfplank zitten en krijgt een stok in haar hand dat weer vastzit aan een touw. Dat touw wordt voortgetrokken door een systeem. Als het licht op groen springt, schiet ze het water in om er 5 meter verder in onder te duiken.

Vakantaseren Tiener Test, Limburg, Weert

Een paar keer oefenen

Bij mijn oudste zoon verloopt het de eerste keer niet anders. Maar na paar keer lukt het beiden om te blijven zitten en racen ze over het water. Het ziet er stoer uit! Het is nog niet makkelijk om de bocht te maken en bij de laatste bocht voor het einde slaan ze om. Het gaat daarna iedere keer beter. Ze vermaken zich uitstekend, ondanks het koude water.

Vakantaseren Tiener Test, Weert, Limburg

Na een paar rondjes op hun knieën, willen ze ook wel eens proberen te waterskiën. Dit gaat eigenlijk op dezelfde manier.

Als je aan de andere kant van de plas valt, moet je als helemaal terug lopen en zwemmen.

Vakantaseren Tiener Test, Weert, Limburg

Eerst een paar keer plonsen maar na een paar  keer oefenen blijven ze staan en skiën over het water.

Vakantaseren Tiener Test, weert, Limburg

Het lukt ze zelfs om een paar rondjes overeind te blijven. Petje af.

Weert, Vakantaseren Tiener Test

Oordeel Vakantaseren Tiener Test: “f*cking vet”

Zwemmen bij de IJzeren man

Als we klaar zijn bij het waterskiën, willen de kinderen even opwarmen. Het water buiten is in deze tijd van het jaar nog behoorlijk koud. We bevinden ons al bij het zwembad van de IJzeren Man en gaan daarom nog even naar het binnenbad. Het bad sluit om 17.00 uur dus we hebben nog een klein uurtje. Er is een leuke glijbaan die ik zelf ook graag even wil uittesten. Je kunt aan het begin een keuze maken uit de lichteffecten. Daarna glij je in een soort disco naar beneden en plons je op het eind in het zwembad. Grappig.

De kinderen zijn in no time opgewarmd en vermaken zich uitstekend in het golfslagbad, stroomversnelling en de glijbaan.

Conclusie Vakantaseren Tiener Test: prima zwembad

Beste ijs van Nederland bij Huupkens

 

Na deze leuke en actieve dag hebben we wel iets lekkers verdiend. Dat komt goed uit want ik heb begrepen dat in Weert een van de lekkerste ijssalons van Nederland zit: Huupkens IJs. Al 76 jaar lang maken ze hier ijs op ambachtelijke wijze.Ze hebben een geheime receptuur. Een tipje van de sluier wil Gerty Koppen, de eigenares van Huupkens, ons wel verklappen. “We gebruiken verantwoord geproduceerde ijsgrondstoffen voegen zo min mogelijk suikers toe”.

Huupkens, Vakantaseren Tiener Test, Weert

De kinderen kiezen na lang dubben voor de Crazy Shake. Mijn vrouw en ik laten ons graag verrassen door Gerty, we krijgen een proeverij van verschillende soorten ijs.

Ik kijk vol bewondering toe hoe ze met veel concentratie de Crazy Shakes maakt.

Vakantaseren Tiener Test, weert, Huupkens

Het lijkt wel een kunstwerk. De ogen van de kinderen worden ook steeds groter.

Vakantaseren Tiener Test, Huupkens, Weert

Als ze klaar zijn, wil ik eerst een foto maken maar ik doe er blijkbaar iets te lang over. “Ben je klaar papa, we willen gaan eten”.

Vakantaseren Tiener Test, Weert, Huupkens

Proeverij van ijs

Daarna wordt het stil en smullen ze. Wij krijgen onze eerste proeverij. Dit is echt een hele leuke manier om verschillende soorten ijs te kunnen proeven. En ik snap wel waarom Huupkens in 2015 is verkozen als beste ijssalon van Nederland!

Huupkens, Weert, Vakantaseren Tiener Test

Man, wat is dit lekker. Na de derde proeverij komen we tot de conclusie: zo’n proeverij is de perfecte manier om met veel meer aandacht te genieten van ijs.

Vakantaseren tiener test, Huupkens, Weert

Ook de crazy shakes vallen erg in de smaak bij de Vakantaseren Tieners.

Conclusie Vakantaseren Tiener Test: lekkerste ijsje ooit.

Vakantaseren Tiener Test, Weert, Huupkens

Eindconclusie: Weert slaagt met glans voor de Vakantaseren Tiener Test

Na het heerlijke ijs bij Huupkens, blik ik samen met de kinderen terug op deze dag. Het is  een meer dan geslaagde dag geworden met leuke en afwisselende activiteiten. De super lekkere Crazy Shakes zijn een perfecte afsluiting van onze Tiener Test.

Weert slaagt, wat onze kinderen betreft, met glans voor de Vakantaseren Tiener Test!

Ben jij wel eens in Weert geweest en zo ja kende je deze activiteiten?

Praktisch

 

Het klimparcours dat we doen wordt uitgevoerd door “Klimbos Weert”. Het ligt in het recreatiegebied “De IJzeren Man”. Je parkeert je auto op de grote parkeerplaats en dan is het nog ca. 5 minuten lopen. Het staat goed aangegeven. Het is aan te raden om vooraf te reserveren. Meer informatie over prijzen, reserveren en openingstijden vind je op de website van Klimbos Weert.

Vakantaseren Tiener Test, klimbos, Weert

De Waterskibaan van Weert ligt ook in “de IJzeren Man”. De ingang bevindt zich bij het zwembad. Ook hier geldt dat vooraf reserveren aan te raden is. Meer informatie over prijzen, reserveren en openingstijden vind je op de website van Waterskibaan Weert.

Vakantaseren Tiener TEst, Weert, Limburg

Meer informatie over het zwembad (openingstijden, prijzen) vind je op de website Zwembad Weert.

Huupkens IJs heeft 2 vestigingen in Weert. Wij gingen naar de “originele” salon aan de Biest 44 in Weert. De andere vestiging zit in het centrum op de Beekstraat 3. Meer informatie over openingstijden etc. is te vinden op de website van Huupkens.

Huupkens, Weert, Vakantaseren Tiener Test

Slapen bij ‘t Vosseven

Vosseven, Limburg, Belvilla, Stramproy

Tijdens ons weekend in Midden-Limburg verblijven we op Vakantiepark ‘t Vosseven. Onze bungalow is te huur via Belvilla  (Bungalows op Vosseven bij Belvilla). Meer informatie over het park vind je ook op de Website van ‘t Vosseven.

‘t Vosseven is een vakantiepark met verschillende soorten woningen. Wij zaten in een prachtige 6 persoonsbungalow die pas net anderhalf jaar oud is.

Vosseven, Limburg, Stramproy

Er zijn tevens 4 persoonsbungalows met sauna. Daarnaast zijn er ook woningen die wat ouder zijn. Dit is echt een park voor rustzoekers. Verwacht geen zwembaden en grootschalige parkvoorzieningen.

Vosseven, Limburg, Stramproy. Belvilla

Het ligt prachtig in een bosrijke omgeving aan een ven en is een perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Er is een restaurant dat tegen het park ligt. Bij de receptie kun je broodjes bestellen. Vanaf het park kun je direct in de omgeving mooie wandelingen maken. Wij waren aangenaam verrast door dit groene park dat we nog niet kenden.

Verantwoording
Dit artikel is het tweede deel van tweedelige serie over een weekendje in Midden-Limburg. Dit weekend is gebaseerd op een samenwerking van Vakantaseren met VVV Midden-Limburg. Dit artikel is een weerslag van onze eigen ervaringen. Het programma werd grotendeels verzorgd en aangeboden door VVV Midden-Limburg en de diverse ondernemers Klimbos Weert, Zwembad Weert en Huupkens IJs. Ik dank graag alle ondernemers voor deze samenwerking. Alle verantwoordelijkheid voor wat er dit artikel staat berust bij mij. Het copyright van de foto’s berust ook bij mij en gebruik is alleen toegestaan na toestemming.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.