Europapark, attractiepark
attractiepark,  Europa-Park

Afslag Europa-Park, het attractiepark voor alle leeftijden

Iedere keer als we door Duitsland naar het Zuiden rijden, zien we net voor de stad Freiburg in de verte een attractiepark met enorme achtbanen. Deze meivakantie nemen we de afslag naar Europa-Park. Het blijkt een fantastisch attractiepark, geschikt voor alle leeftijden.

Vakantiepark, Europapark

Afslag 57b naar Europa-Park

De afgelopen paar jaar zijn we in Italië op zomervakantie geweest. Op de heenweg zien we iedere keer net voor Freiburg in de verte enorm hoge achtbanen die onze kinderen triggeren. “Daar willen we een keer heen” roepen ze in koor. In de meivakantie gaan we er naar toe en nemen afslag 57b naar Europa-Park.

Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland en de nr. 2 van Europa. Het ligt bij het plaatsje Rust (spreek uit roest ;-)) in Zuid-Duitsland. Het is ooit begonnen als een plek om de achtbanen te testen van het bedrijf Mack dat deze produceert. In 1921 werd de eerste houten achtbaan in gebruik genomen.

Attractiepark, Europapark

Is Europa-Park ideaal voor alle leeftijden?

Vanaf 1975 is het een echt attractiepark. Naast spectaculaire achtbanen zijn er vele andere attracties, ruim 100. Als je alle achtbanen doet, heb je in totaal 8,3 km afgelegd!

Neem hier vast een kijkje bij de vele achtbaan attracties! Alle achtbaan attracties van Europa-Park

Er is ook heel veel entertainment. Het park is echt een familiepark, geschikt voor alle leeftijden. Het heet Europa-Park omdat het park is opgedeeld in 15 Europese themagebieden. Nederland is uiteraard ook vertegenwoordigd met een vaartocht langs de piraten van Batavia en draaiende theekopjes.

Mijn kinderen kijken hun ogen uit als we er doorheen lopen. Mijn jongste vraagt 5 minuten nadat we voor het eerst binnen zijn: “Kunnen we hier terugkomen?”

Kunnen we hier terugkomen?

De thematische landen indeling zet zelfs aan tot vakantaseren. In Griekenland zegt mijn dochter bijv: “Griekenland is echt leuk, kunnen we daar een keer op vakantie?”

Europapark, attractiepark

We besluiten om het eens zelf uit te gaan testen; heeft Europa-Park inderdaad voor alle leeftijden een aantrekkelijk aanbod?

Ik vraag al mijn gezinsleden om tijdens ons verblijf te onthouden welke attracties in hun top 3 thuishoren.  Onze profielen:

 • mevrouw vakantaseren: vindt spannende attracties leuk, tot op een bepaalde hoogte
 • dochter van 16: is gek op achtbanen en alles wat snel en hard gaat.
 • zoon van 13: is net als zijn zus gek op achtbanen. Vindt het ook tegelijkertijd wel beetje spannend
 • zoon van 10: vindt sommige attracties nog te spannend, is dol op attracties met een verhaal
 • ikzelf: geen held. Ik laat achtbanen en andere snelle attracties graag aan me voorbij gaan. Hou van attracties op en met water.

Vakantiepark, Europapark

Zoals je ziet, een gevarieerd gezin met verschillende wensen. Heeft Europa-Park voor ons allemaal wat te bieden? Onze top 3 na afloop.

Top 3 van mevrouw Vakantaseren

Attractiepark, Europapark

 1. Arthur en de Minimoys: je kunt deze attractie een beetje vergelijken met de Droomvlucht van de Efteling. In  hangstoeltjes zweef je door het verhaal van Arthur en de Minimoys, vernoemd naar de gelijknamige film.  Soms rustig, soms heel snel. “Lekker zweven door de lucht. Had nog veel langer mogen duren!” (n.b. foto’s maken is in deze attractie niet toegestaan).
 2. Eurosat: deze achtbaan is verstopt in een soort ruimtevaart bol. “Ik vond het heerlijk om te razen door het donker”.
 3. Op de derde plek staat niet zozeer een attractie maar het genieten van de opwinding op het gezicht van de kinderen. Gaan we deze echt doen? En dan de blijdschap en trots als ze die hoogste achtbaan hebben aangedurfd en gewoon heel erg leuk blijkt te zijn. Mogen we nog een keer?

Europapark, Attractiepark

Ik vond het heerlijk om te razen door het donker

Top 3 van dochter (16 jaar)

attractiepark, europapark

 

 1. Blue Fire Megacoaster: “Een achtbaan als deze heb ik nog nooit meegemaakt. Hij is heel anders dan die we in Nederland hebben, omdat hij in het begin versnelt wat een heel leuk gevoel is”.
 2. Silver Star: “Van tevoren vond ik het heel spannend maar uiteindelijk vond ik hem helemaal niet eng. Het was juist een heel leuk gevoel. Telkens als je een heuvel opgaat en weer naar beneden, kom je echt los uit je stoel”.
 3. Atlantica SuperSplash: “het is een hele korte rit, maar het wachten zeker waard! Je gaat een stukje achteruit en dan steil naar beneden. Ik was zelf nog nooit achteruit gegaan in een achtbaan of zoiets dus dit was ook een hele nieuwe ervaring”.

attractiepark, Europapark

Top 3 van vakantaseren junior (10 jaar)

Attractiepark, Europapark

 1. Arthur en de Minimoys: “dit is een superleuke attractie waar ik in durfde. Het snelle stuk was zo leuk. Ik ben er wel 10 keer in geweest”.
 2. Cassandra’s Curse: dit is een attractie die je kunt vergelijken met Villa Volta van de Efteling. “Het is echt heel gek, je hebt het gevoel dat je over de kop gaat maar dat is niet zo”.
 3. Zweefmolen: “je hoeft hier niet lang te wachten. Als je er eenmaal inzet, voel je je heerlijk vrij terwijl je zweeft”.

attractiepark, Europapark

Top 3 van oudste zoon (13 jaar)

Europapark, Attractiepark

 1. Blue Fire Megacoaster: “dit is een hele snelle achtbaan die alle kanten op gaat. Het is veruit de heftigste achtbaan in Europa-Park.”
 2. Silver Star: “deze achtbaan is een van de hoogste in Europa, hij gaat lekker snel en duurt lang”.
 3. Euro-Mir: “deze achtbaan heeft een spannend begin waarbij je nog niet weet wat je kan verwachten maar als je eenmaal naar beneden gaat, is ie erg leuk”.

Europapark, attractiepark

Europapark, Attractiepark

De Bluefire Megacoaster is veruit de heftigste achtbaan!

 

Top 3 van mijnheer Vakantaseren

Attractiepark, Europapark

 1. Tiroler Boomstammen: in een uitgeholde boomstam vaar je met elkaar door een waterbaan. Twee keer ga je omhoog en glij je daarna met een enorme vaart en veel geplons naar beneden. Gegarandeerd nat.
 2. Arthur en de Minimoys: Ik vond het net als mijn jongste heerlijk om door dit sprookje heen te zweven. De snelle stukken zijn precies wat ik nog net  heel leuk vind.
 3. Fjord rafting:  in een grote band klots je door de kolkende rivier. Het is natuurlijk vooral leuk als de anderen kletsnat worden door een golf water en jij droog blijft.

Europapark, Attractiepark

Nieuwe attracties

Europa-Park besteedt veel aandacht aan vernieuwing. Een van de innovaties is bijv. dat je met een speciale Virtual Reality bril een achtbaan op hele speciale manier kunt beleven. Er is zelfs een speciale app voor ontwikkeld, Coastiality, die je op je smartphone kunt downloaden.

Europapark, Attractiepark

Een nieuwe en spectaculaire attractie (open vanaf juni) wordt Voletarium. Dit is een soort vliegend theater waarbij je over de hoogtepunten van Europa vliegt. Uit wat ik er over gelezen en gehoord heb, denk ik dat dit een heel bijzondere ervaring gaat worden. Ik wil zeker nog eens terug om dat ook zelf te beleven.

Een andere belangrijke uitbreiding is het Waterpark dat vanaf 2019 geopend zal worden.

Conclusie: In Europa-Park is voor iedereen wat te vinden

We hebben een superleuke tijd in Europa-Park. Ieder gezinslid heeft na een paar dagen een aantal favoriete attracties. We zouden wel allemaal een top 10 kunnen maken! Dit attractiepark heeft ook de tienertest van onze twee tieners met glans doorstaan. Voor hen is Europa-Park nu nummer 1!

Er is zoveel te doen dat we zelfs na 2 hele dagen nog steeds niet alles gedaan of gezien hebben. Onze conclusie: Europa-Park is een fantastisch attractiepark voor iedereen. Voor kleine kinderen, voor tieners, jongeren, volwassenen/ouders en opa’s en oma’s.

Dus neem volgende keer dat je naar het Zuiden rijdt de afslag naar Europa-Park. Ik garandeer je dat je er zeker geen spijt van zult krijgen.

Neem jij een keer de afslag naar Europa-Park?

Overnachten bij Europa-Park

Europapark, Attractiepark

 

Europa-Park ligt in Zuid-Duitsland bij afslag 57b. Ik raad je aan minimaal 2 dagen uit te trekken voor dit attractiepark. Er is ontzettend veel te doen en zien. Informatie over openingstijden, prijzen en andere praktische info is te vinden op de Nederlandstalige website van Europa-Park.

Het is mogelijk om te overnachten bij Europa -Park. Er zijn diverse hotels waar je naast slapen ook lekker kunt eten.

Europapark, attractiepark, Camp Resort

Andere overnachtingsmogelijkheden biedt het Camp Resort. Hier kun je slapen in een blokhut, huifkar of tipitent.

Camp REsort, europapark, attractiepark

Bij het Camp Resort ligt een camping.

Camp REsort, Europapark, Attractiepark

Camp Resort is een gezellige en sfeervol ingerichte plek pal naast het park. Het is een nagebouwd Wild West dorp met een heuse saloon. Hier kun je tegen betaling ontbijten. Het is een ideale plek en moment om de route voor de dag uit te stippelen.

Camp Resort, Europapark, attractiepark

‘s Avonds kun je ook dineren in de Silver Lake Saloon. Er zijn regelmatig shows.

 

europapark, Attractiepark

Wij sliepen tijdens ons verblijf in Camp Resort in een blokhut.

Europapark, Camp Resort, Attractiepark

Dit zijn prima basis onderkomens met stapelbedden. Er zijn gemeenschappelijke toiletten en douches die goed schoon gehouden werden. De blokhutten zijn wel gehorig maar de bedden liggen prima. Volgende keer gaan we de tipitent eens uittesten.

Europapark, Camp Resort, Attractiepark

Meer info over overnachten bij Europa- Park vind je hier.

Verantwoording
Ik was op uitnodiging in Europa-Park. Hiervoor ben ik met hen een samenwerking aangegaan. Mijn artikel is gebaseerd op onze eigen ervaringen tijdens een verblijf van een paar dagen. Het copyright van alle foto’s berust bij mij. Gebruik is alleen toegestaan na mijn toestemming.

 

 

6 reacties

 • Wandernan

  Oh dit heb ik even met veel plezier gelezen. Arthur is hier favoriet bij alle vier denk ik. Gewoon dat blije zweefgevoel. Love it. Met onze tweejarige Pippa was het ook súperleuk. Toen ze drie was ook. En dit jaar is ze vier en mag ze mee de Arhtur in. We verheugen ons er op. One way or another gaat dat gebeuren.
  Noor durfde netaan de Wodan aan. Als het ik het verhaal van de Silverstar lees dan denk ik: NOOIT. Haha. Ik heb YouTube filmpjes gekeken, dat vind ik al spannend genoeg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.