5 jaar vakantaseren
winactie

5 jaar vakantaseren: doe gratis mee aan mijn lustrumactie en maak kans op leuke verrassingsreis

Deze maand bestaat Vakantaseren alweer 5 jaar. Dat ga ik vieren. Met een originele lustrumactie. We gaan samen een experiment doen. De uitkomst daarvan is bepalend voor de omvang van de verrassing. Misschien win jij wel die verrassingsreis? Meer weten, lees dan snel verder.

Een mijlpaal: 5 jaar vakantaseren

Op 29 december 2012 lanceer ik samen met Bas Hoogland, destijds directeur van Landal GreenParks, het concept Vakantaseren. Via een speciale actie waarbij je een weekend bij Landal Hoog Vaals kunt winnen, proberen we op twitter #vakantaseren trending topic te krijgen. Het wordt een groot succes, #vakantaseren haalt de top 3 die dag en een paar dagen later begin ik op twitter met het account @vakantaseren.

Deze maand vier ik het eerste lustrum van Vakantaseren. Ik wil er een paar keer extra aandacht aan besteden met een terugblik en ik zoek een aantal mensen en plekken op die in de afgelopen 5 jaar belangrijk zijn geweest voor mij.

Ik had me aanvankelijk voorgenomen om geen prijs te gaan verloten maar gisteren bedacht ik een leuk en origineel idee.  Daar heb ik jullie hulp bij nodig. Doe je mee?

“Dit artikel bevat affiliate links…”

Ik weet niet of het je wel eens is opgevallen maar in veel artikelen schrijf ik op het eind vaak: “dit artikel bevat affiliate links. Als jij via zo’n link iets boekt of koopt, krijg ik daarvan een kleine provisie. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt.”

Dit artikel bevat affiliate links…

Ik vind het wel zo netjes naar de lezer om dit altijd te melden in mijn verhalen. Toen ik 3 jaar terug besloot om van Vakantaseren een bedrijfje te maken, was dit 1 van de manieren waarmee ik dacht inkomsten te kunnen verdienen. 3 jaar later, concludeer ik dat dit niet helemaal is gelukt. Per jaar levert dit me weliswaar wat op maar het weegt niet op tegen alle inspanningen.

Hopelijk gaat dat nu veranderen. En daar heb ik jouw hulp bij nodig. Het glas bovenaan dit artikel is nog leeg, maar dat gaan we samen vullen.

5 jaar vakantaseren

Lustrumactie: boek via mijn links en loot gratis mee voor verrassing

Het lijkt me leuk om samen een experiment te starten. Affiliate marketing is een veel gebruikt middel voor websites om inkomsten te genereren. Het idee is heel simpel: op je website plaats je gecodeerde links naar andere websites. Als mensen op zo’n link klikken, komen ze op die andere website. Stel, dit is de site van Bol.com. Vervolgens koop je bij Bol.com een boek. Het is dan niet meer dan terecht dat er een kleine beloning gaat naar diegene die jou naar de site van bol.com heeft gestuurd. Dit wordt betaald door Bol.com, niet door diegene die het boek heeft gekost. Het kost jou dus helemaal niks.

Een voorbeeld: via mijn recente artikel over 5 inspirerende boeken om te vakantaseren (zie 5 inspirerende boeken om te vakantaseren of als cadeau te geven) bestelt iemand het prachtige boek “Koud” van Marleen Brekelmans. Dat levert mij in dit geval een beloning van ongeveer € 0,50 op. Kun je het nog volgen?

vakantaseren, bijzonder plekje, marleen brekelmans, koud, inspirerende boeken

Het zijn vaak kleine bedragen maar alles bij elkaar opgeteld kan het interessant worden als veel mensen besluiten via jouw links te boeken. Voel je hem aankomen?

Dat is de kern van mijn experiment. De komende maand wil ik je vragen om aankopen of boekingen via de links in dit artikel te doen. Als je zo’n aankoop of boeking hebt gedaan, geef je mij een seintje. Ik kan checken of er inderdaad een nieuwe aanschaf of boeking is geweest, want ik krijg daarvan automatisch een melding.

Als het klopt, krijg jij een uniek lotnummer. Op het eind van de maand, kijk ik naar het totale bedrag dat ik via dit experiment heb verdiend. Op basis daarvan bepaal ik de waarde van de verrassing. Het kost jou dus helemaal niets. Een echte win-win loting! Jij maakt kans op een leuke verrassing en ik verdien wat extra inkomsten.

De prijs? Een verrassing op basis van de inkomsten

Het totaalbedrag dat ik via dit experiment in de maand december verdien, vormt de basis voor de berekening van de waarde van de verrassing. Wat het wordt weet ik nu nog niet, dat hangt natuurlijk af van wat ik verdien. Het is wellicht goed om te melden dat ik dat bedrag ook niet meteen uitgekeerd krijg. Soms duurt het maanden voordat ik het geld op mijn rekening krijg.

In principe wil ik de helft van het bedrag als uitgangspunt nemen. Misschien wordt het een treinkaartje van €2,50, een mooi boek van €15,- of zelfs een leuke verrassingsreis via reisorganisatie Srprs.me.

Ik neem in dit artikel bij de start een beperkt aantal links op van bedrijven die ik vind passen bij Vakantaseren. Heb jij suggesties voor andere bedrijven, laat het me weten. Als die bedrijven ook met dit soort affiliate marketing programma’s werken, kan ik ze toe voegen in dit artikel en kun jij ook via die link meedoen aan de actie.

De spelregels op een rijtje

Ik zet nog even de spelregels voor deze speciale lustrumactie op een rijtje.

  1. Jij koopt of boekt iets via de links in dit artikel.
  2. Je meldt bij mij dat je iets hebt geboekt of aangeschaft. Ik hoef uiteraard niet te weten wat. Ik wil alleen weten bij welke aanbieder het was om het te kunnen controleren. Vanwege de privacy kan ik uiteraard niet zien wie er gekocht heeft (kan via vakantaseren@gmail.com of een direct message op twitter/facebook).
  3. Als ik jouw boeking of aankoop bevestigd heb, krijg je een uniek lotnummer.
  4. Iedere aankoop die tot een transactie leidt, is goed voor een apart lotnummer.
  5. Aankopen of boekingen die worden geannuleerd tijdens de duur van het experiment, leiden ook tot het intrekken van het lotnummer. Ik krijg hier ook een melding van.
  6. Aan het eind van de maand december, kijk ik naar het totale bedrag
  7. Op basis van het totaalbedrag bedenk ik een leuke toepasselijke prijs. Hoe meer inkomsten, hoe groter de verrassing!
  8. Via een filmpje zal ik het winnende lotnummer bekend maken en online zetten.

Doe je mee? Het kost je helemaal niets en misschien win je wel een leuke verrassingsreis!

Als het experiment slaagt, ga ik het zeker herhalen. Ook dat is win-win. Voor mij brengt het extra inkomsten in het laatje en jij maakt vaker kans op een leuke verrassing. Met die extra inkomsten kan ik weer investeren om Vakantaseren nog leuker te maken.

Eigenlijk mag je niet klikken maar nu wel

Hieronder staan de links waarom het gaat. Je klikt op een van de blauwe teksten en je wordt direct doorgeleid naar de sites van de genoemde bedrijven. Als je dan vervolgens een boeking maakt of een product aanschaft, laat het me dan weten. Ik kan vervolgens checken of het hier is doorgekomen en daarna krijg je na bevestiging je unieke lotnummer. Let wel, ik zie natuurlijk niet wie er koopt, alleen dat er iemand iets gekocht heeft. Succes!

Vakantaseren is ooit begonnen in samenwerking met Landal GreenParks. Logisch dat ik die links als eerste noem.

Voor je vluchten, hotel en anders reis gelateerde zaken kun je Skycanner gebruiken

Een paar reisorganisaties die ik goed bij Vakantaseren vind passen, zijn SNP Natuurreizen, Pharos Reizen, Sawadee en Riksja Travel.

Hotels boek ik vaak via

Andere handige sites

Crowdfunding in duurzame projecten in Afrika en Azië doe ik via:

Als jij hier bedrijven mist, laat het me weten. Ik zal dit artikel deze maand verder aanvullen op basis van jullie input.

Klikken mag eigenlijk niet, maar deze maand zie ik het door de vingers. Doe je mee?

Verantwoording
Dit artikel bevat affiliate links (;-). Als je via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik daarvan een kleine provisie. Dat gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt.

6 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.