netflix, vakantaseren
netflix series

6 x vakantaseren dankzij Netflix

Ja, ik beken. Ik ben ook iemand die steeds vaker naar series op Netflix kijkt.De afgelopen tijd heb ik een aantal series gezien die ik echt de moeite waard vind. Spannend series waar je ook van gaat vakantaseren door de adembenemende landschappen en magnifieke natuur. Zit er iets voor jou bij? 6 x vakantaseren dankzij Netflix.

1) Woeste Schotse landschappen in Outlander

Eén van de eerste series die ik heb gekeken, is “Outlander”. Hoofdpersoon is Claire die op een onverklaarbare manier vanuit 1945 terug in de tijd gaat naar het Schotland van 1743. Ze komt daar een Engelse voorvader van haar echtgenoot tegen met wie ze de nodige aanvaringen krijgt. Gelukkig zijn er sympathieke Schotten die het voor haar opnemen. Onder meer Jamie Fraser met wie ze een relatie krijgt. Klinkt allemaal een beetje bouquetreeks-achtig maar de Schotse landschappen in deze serie zijn echt magnifiek. Na het zien van deze Netflix-serie wil jij meteen naar Schotland!

netflix, vakantaseren

2) Midnight Sun in Zweeds Lapland

“Midnight Sun” vond ik eén van de mooiste series die ik de afgelopen jaren heb gezien. Het verhaal speelt zich af in Zweeds Lapland. Het begint meteen erg heftig met een moord die op een bizarre manier is uitgevoerd. Het slachtoffer is Frans. Een Franse rechercheur en een Zweedse Sami officier van justitie werken samen om deze en nog vele moorden die volgen, op te lossen. Er zit veel meer achter dan op het eerste gezicht lijkt. De achterstelling van de Sami (oorspronkelijke Lapse bevolking) loopt als een rode draad door de serie heen.

Naast spannend, zijn de beelden ook adembenemend. Het barre landschap van Lapland spreekt erg tot de verbeelding. En donker wordt het niet want in de zomer gaat de zon niet onder. Een topper onder de Scandinavische thrillers

vakantaseren, netflix

3) Acquitted in Noorwegen

Een andere Scandinavische dramaserie die ik erg mooi vind, is Acquitted. Een Noorse zakenman  keert terug naar zijn geboortedorp voor een zakendeal. Ooit was hij daar verdacht van moord op zijn vriendin maar hij werd vrijgesproken. Bij terugkeer blijkt dat iedereen hem nog steeds verdenkt. Hij gaat zelf op zoek naar de ware toedracht. Er zijn twee series van 8 afleveringen. De eerste serie speelt zich in de zomer af. De tweede in de winter. In beide series speelt de Noorse natuur de hoofdrol. Er zijn veel aerial shots (met drones) die laten zien waarom Noorwegen een van de mooiste landen van de wereld is. Hoe het verhaal afloopt? Kijk zelf maar op Netflix.

netflix, vakantaseren

4) Broadchurch aan de Engelse kust

Ik ben gek op Engelse detectives. “Broadchurch” past prachtig in die Engelse traditie. Een elfjarig jongetje wordt dood gevonden op het strand. Wie is de moordenaar? Een lokale rechercheur gaat samen met haar nieuwe collega van buiten het kustplaatjes Broadchurch op onderzoek. De moord heeft zijn weerslag op het hele dorp. Wat “Broadchurch” voor mij bijzonder maakt, zijn de prachtige beelden van de kust van Dorset. De hoge kliffen, de mooie kust, het prachtige Engelse Landschap en het spannende verhaal maken van deze serie een juweeltje om naar te kijken.

vakantaseren, netflix

5) To boldly go where no man has gone before: Star Trek Discovery

Het ultieme vakantaseren is natuurlijk fantaseren over een tijd- en ruimtereis. Ik heb vroeger genoten van de vele Star Trek series. Op dit moment kijk ik met mijn oudste zoon naar de nieuwste Star Trek serie: Discovery.  De Discovery is een nieuwe ruimteschip uit de Star Fleet (de vloot van de Federation, zeg maar de opvolgers van de Verenigde Planeten van de toekomst). Het is een onderzoeksschip dat een nieuwe manier van aandrijving ontdekt, met behulp van de zogenaamde sporenmotor. Ze belanden in een ander parallel universum. Ja dat kan allemaal in Star Trek. Hoe het afloopt, weet ik ook niet want de serie loopt nog op dit moment. Iedere week kijk ik uit naar een nieuwe aflevering.  Maar de beelden zijn gaaf en de verhalen intrigerend. Vakantaseren is ook een beetje “to boldly go where no man has gone before”.

netflix, vakantaseren

6) Amerikaanse maffiabaas in Noorwegen: Lilyhammer

Mijn meest recente ontdekking op Netflix is “Lilyhammer”. Een Amerikaanse maffiabaas verraadt een andere maffiabaas in ruil voor bescherming. Hij verhuist naar Lillehammer in Noorwegen en bouwt onder een alias een nieuw bestaan op. Giovanni Henriksen wordt gespeeld door Steven van Zandt, die misschien bekend is als Little Steven van de E Street Band van Bruce Springsteen. “Lilyhammer” is een erg grappige serie die ook de kneuterigheid en regelzucht van Noorwegen aan de kaak stelt. Maar het is tegelijkertijd een serie die de prachtige Noorse natuur in de winter laat zien. Het herinnert me aan 1 van de mooiste vakanties die ik ooit in Noorwegen doorbracht. Ik zit er nu nog midden in maar wat mij betreft is “Lilyhammer” nu al éen van de leukste series van de afgelopen jaren.

netflix, vakantaseren

Ken je deze series op Netflix al? Welke lijkt jou het leukste?

Fotoverantwoording
De foto’s heb ik als beeldcitaat gebruikt en zijn afkomstig van Netflix.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.