Geen categorie

Vakantaseren in 2018: 10 plannen en goede voornemens

In december heb ik teruggeblikt op 2017. Januari is een goed moment om vooruit te kijken. Wat zijn mijn plannen voor 2018? In dit artikel deel ik 10 plannen en goede voornemens met jou.

1. Kortere blogs maken

Mijn blogs zijn gemiddeld best lang, meestal meer dan 1000 woorden. Mijn uitdaging is om in 2018 te proberen vaker kortere blogs te schrijven. Dit artikel is daar hopelijk een goed voorbeeld van.

2. Duurzaam vakantaseren

Ik heb er afgelopen jaren al regelmatig aandacht aan besteed maar dit jaar ben ik van plan vaker aandacht te  besteden aan het onderwerp duurzaamheid. Uiteraard in relatie tot vakanties en uitstapjes. Met mijn artikelen over duurzaam vakantaseren hoop ik je soms op een andere gedachte te kunnen brengen bij de keuzes die je maakt. Ga je bijv. naar Parijs,  Londen of Berlijn, neem dan eens de trein i.p.v. het vliegtuig. Ik beloof je dat ik er zelf ook meer op zal letten.

Landal, De Reeuwijkse Plassen

 

3. Tiny houses

Het onderwerp tiny houses is erg populair bij jullie heb ik gemerkt. Mijn verblijf in het tiny house in Bad Hoophuizen in augustus 2017 bleef niet onopgemerkt. Ik zal ook het komende jaar een paar tiny houses uittesten en het onderwerp op andere manieren agenderen, bijv. via een boekreview.

tiny house

4. Vaker dronebeelden

Ja het is echt waar, ik heb sinds een paar weken een drone in mijn bezit. Ik moet er nog mee leren vliegen maar als ik dat eenmaal onder de knie hebt, zul je vaker mooie dronebeelden terug zien in mijn verhalen. Ook passeren onderwerpen zoals welke drone koop je, hoe zit het met de verzekeringen, waar mag je wel of niet vliegen, de revue.

5) Vakantaseren Tiener Test

In 2017 ben ik begonnen met de Vakantaseren Tiener Test van accommodaties, bestemmingen of vakantieparken. Ik heb gemerkt dat hier een behoefte ligt bij zowel lezers als opdrachtgevers. Via de ogen en oren van mijn tieners kijk ik hoe een bepaalde bestemming scoort bij deze specifieke doelgroep. Tieners stellen nu eenmaal andere eisen dan kleinere kinderen.

6) Van WakaWaka tot Bora Bora

Ik ben nu een jaar bezig met mijn bijzondere ruilproject “Van WakaWaka tot Bora Bora”. Ik hoop dit jaar een flink end te komen. De waarde is inmiddels best wel hoog dus het tempo van ruilen ligt wel wat lager. Op facebook ben ik begonnen met een besloten groep. In deze groep kunnen mensen met me meedenken en vraag ik ook regelmatig om feedback. Interesse? Geef even een gil, dan voeg ik je toe. Als je in deze groep zit, hoor je als eerste als er nieuws is.

Van wakawaka tot Bora Bora

7) Het verdienmodel onder de loep

Een website als www.vakantaseren.nl onderhouden kost geld. Voor de verhalen op mijn site moet ik investeringen doen, zoals bijv. een camera, drone, laptop, hosting etc. In 2018 wil ik onderzoeken of ik meer inkomsten kan halen uit affiliate links in mijn verhalen om daarmee hopelijk wat terug te verdienen. Als jij via zo’n link een vakantie boekt of boek koopt bijv. krijg ik daarvan een kleine provisie. En het kost jou niks meer. Ik wil dit slimmer gaan inzetten zonder dat het al te commercieel wordt.

8) Inspirerende boeken

Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat mijn verhalen over bijzondere boeken het erg goed doen bij jullie. In 2017 is mijn artikel over mijn ontmoeting met de auteur van “het Paulus Labyrint” het best gelezen artikel! Op de planning staan in ieder geval op korte termijn een review van een boek over “Tiny houses” maar er komen er zeker nog meer.

9) Vakantaseren over bijzondere bestemmingen

Natuurlijk blijf ik in 2018 weer vakantaseren over bijzondere bestemmingen. Op mijn wensenlijst staan uiteraard het Noorderlicht zien, de North Coast 500 rijden in Schotland maar ook wadlopen bij de Wadden. Ook fantaseer ik over een reis met mijn gezin naar een verre bestemming maar daar zijn we nog niet helemaal uit. En die wandelreis in Zuidwest-Amerika lonkt ook al een paar jaar. Aan het eind van het jaar zullen we zien of het bij vakantaseren is gebleven.

Noorderlicht, creative commons

10) Leuke samenwerkingen en inspirerende verhalen

Het leuke van Vakantaseren is dat ik als blogger in contact kom met hele leuke mensen en bedrijven. Dat is vooraf allemaal niet te in te plannen. Ik kijk dit jaar uit naar een aantal leuke samenwerkingen. En last but not least hoop ik dat dit allemaal zal leiden tot inspirerende verhalen. Verhalen die jullie graag lezen en laten vakantaseren want daar doe ik dit uiteindelijk voor.

 

Tot slot

Ben benieuwd wat jij van mijn plannen en voornemens vindt. Misschien mis je iets of ben je juist nieuwsgierig naar iets anders? Laat het me gerust weten.

1 goed voornemen is al gelukt, kortere blogs schrijven. Dit artikel telt nog geen 750 woorden ….

 

Fotoverantwoording
Alle foto’s zijn van mezelf behalve de foto’s van het Noorderlicht. Die heb ik met toestemming van Pharos Reizen gebruikt.

 

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.