hotel vakantaseren, tieners, pubers, omdenken
omdenken

Welkom in Hotel Vakantaseren, there is no place like home

“Het is hier geen hotel!” Hoe vaak heb ik dat niet in wanhoop uitgeroepen als ik voor de zoveelste keer een natte handdoek van de grond raap, een lege etensverpakking in de kast aantref of in een ware veldslag beland in de keuken na een dag werken. Ouders met tieners weten precies waar ik het over heb. Maar misschien zit daar ook wel de kiem voor een oplossing? Welkom in Hotel Vakantaseren!

“Het is hier geen hotel!”

Ouders met tieners horen het zichzelf regelmatig zeggen of denken: “Het is hier geen hotel!”. Toch lijken onze 3 kinderen hier in huis dat gevoel regelmatig te hebben. Ze ruimen meestal hun rotzooi niet op, laten de handdoeken na het douchen achter zich op de grond vallen of creëren een enorme bende in de keuken tijdens het bakken van een eitje. Ik zal eerlijk bekennen dat ik daar af en toe best chagrijnig van word. Het lukt me nog niet om hier laconiek mee om te gaan dus ik zoek naar een manier om dit beter te kunnen handlen. Ik weet dat mijn kinderen hier absoluut niet uniek in zijn en ik vind ze ook hartstikke lief. Behalve… behalve als ze ons huis als een soort hotel en mij als hun butler beschouwen.

hotel vakantaseren, tieners, pubers

Een paar weken terug zie ik op bij Omdenken een lotgenoot die een originele aanpak heeft bedacht. Met chagrijnen bereik je niks, met ironie en humor misschien wel, dacht deze dame.

hotel Gerstakker, Michal Janssen, Omdenken

Welkom in Hotel Vakantaseren

Hier moet ik erg om lachen en het brengt me op een lumineus idee. Ik ga mijn eigen variant maken op Hotel Gerstakker: Welkom in Hotel Vakantaseren!

Ik leg contact met Michal Janssen, de bedenkster van dit idee. Is het niet leuk om dit format online te zetten zodat andere ouders hun eigen variant kunnen maken en er hun voordeel mee kunnen doen? Door het bijv. op een kaart te printen en cadeau te doen aan hun eigen tieners? Mijn suggestie sluit perfect aan bij een idee dat al in ontwikkeling is.

hotel vakantaseren, tieners, pubers, omdenken

Ik ga er voor mezelf ook mee aan de slag en in no-time is de prijslijst van Hotel Vakantaseren geboren.

If you can’t beat them, laugh with them

vakantaseren, puber, tieners, omdenken

Nadat ik dit idee bedacht heb, loop ik me dagen te verkneukelen over de blik van mijn kinderen als ik ze dit laat zien. Ik neem me voor om het op te hangen op onze voordeur op de dag dat ik dit verhaal online zet. En ik wil eigenlijk nog een stapje verder gaan. Ik ga de week erna eens bijhouden van welke extra services in Hotel Vakantaseren ze gebruik hebben gemaakt. Die kosten zal ik via een factuur achteraf in rekening brengen.

Ik heb geleerd dat mopperen en chagrijnen echt niet helpt. If you can’t beat them, laugh with them. Hopelijk leidt deze originele aanpak tot zelfinzicht en kunnen we er daarna afspraken over maken die wel werken. Wens me succes. Hopelijk kun jij er ook je voordeel mee doen.

Welkom in Hotel Vakantaseren, there is no place like home!

Vind je Omdenken inspirerend, bestel dan de nieuwe Omdenken Scheurkalender voor 2023

Maak kennis met een nieuwe visie op Omdenken

Kopje koffie

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kopje koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van inspirerende content.

 

In de toekomst meer van dit soort leuke artikelen? Abonneer je op de Vakantaseren Nieuwsbrief

* indicates required

 

 


Verantwoording

Dit artikel is geïnspireerd op het idee van “Hotel Gerstakker” dat ik op Omdenken voorbij zag komen. Het copyright voor alle foto’s berust bij mij.

10 reacties

 • Denise

  Haha, grappig!
  Op de voordeur, haha. Hoe liep het af?
  Zeker herkenbaar, zelfs met een 11-jarige al. Hier zou met stip op de lijst van de extra kosten moeten komen te staan: ‘eten pakken’. Want nee, als ze honger of dorst hebben (wat ze áltijd hebben, vooral honger) gaan ze natuurlijk niet zélf iets pakken, dat moet mama doen. En mama is zo gek dat vaak nog te pakken ook.
  En ik kan ook flink verdienen als ik zou chargen voor alle extra keren dat ik na een vriendelijk verzoek of ze zich aan willen kleden ‘s ochtends nóg 6x ‘Aankleden!’ of ‘schoenen aan!’ moet roepen. Maar dat geldt niet alleen voor pubers.

 • Christine

  Oh……zo herkenbaar!! Ik heb gelijk onze eigen familie-variant gemaakt. We worden slapend rijk!!!??? en mee eens, we lachen er naar ‘na mee!

 • Denise

  Heel herkenbaar hoor! Als ik hier zou chargen voor elk keer dat ik iets moet pakken voor ze wat ze zelf ook kunnen pakken (als ze honger hebben, wat ze áltijd hebben) dan was ik inmiddels rijk. En voor elke extra keer dat ik ‘s ochtends ‘aankleden’ moet zeggen ook. 😉

 • Ine

  Hou moed…het komt uiteindelijk goed ook zonder “tarieven”….
  Elke ochtend werd ik zenuwlijer om mijn 2 zonen decent en gevoed op tijd de deur uit te krijgen…
  Oudste was 1 x te laat op school…Daarna nooit meer!
  Jongste bleef de “randjes” opzoeken. Presteerde ‘t om 08:15 aan te gaan kleden enz. en moest dan nog ontbijten. Op een moment begin middelbaar dat losgelaten….en “meneer” is altijd precies op tijd in de klas aangekomen…
  Ook 2 slaapkamers waar je als ouder na de schoonmaak niet 1 nacht erna zou willen doorbrengen. … Nu heeft de oudste ervoor gezorgd dat hij een bijna maniakale schoonmaak’ vriendin heeft 😉 en de ander heeft sinds hij een eigen stek heeft een “fobie” voor alles wat maar overbodig en beetje stoffig aanwezig is….;-) ….
  Dus…hou moed…komt allemaal goed!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.