vakantaserenaward, hof van saksen
Hof van Saksen

7 redenen om terug te gaan naar Hof van Saksen. Welke kies jij?

In januari van dit jaar wint Hof van Saksen de allerlaatste Vakantaseren Award. Het is alweer de derde keer dat dit resort deze prijs in de wacht sleept. Naast de Vakantaseren Award zijn er nog veel meer redenen om terug te keren. In dit artikel geef ik je daarom 7 redenen om terug te keren naar Hof van Saksen. Welke kies jij?

De allerlaatste Vakantaseren Award gaat naar …. Hof van Saksen?

vakantaserenaward, hof van saksen

Begin dit jaar wint Hof van Saksen voor de derde keer de Vakantaseren Award. Ik reis op en neer naar Nooitgedacht voor de overhandiging en vraag me onderweg af wat de redenen zijn waarom jullie zo graag vakantaseren over dit resort. Wat me opvalt tijdens de verkiezing over deze allerlaatste award is dat veel mensen echt fan zijn geworden van Hof van Saksen. Waarom gaan zij keer op keer terug? Ik vind 7 redenen om terug te gaan naar Hof van Saksen. Wat is jouw reden?

vakantaserenaward, hof van saksen

1) Nieuwe trechterglijbaan Saltato die weer alle records breekt

Tijdens mijn vorige bezoek bij de opening van de spectaculaire water glijbanen heb ik zelf ervaren hoe gaaf het is om hier vanaf te racen. Tijdens de overhandiging van de award hoor ik dat er vanaf 5 juli weer een nieuwe, nog spectaculairdere, glijbaan bijkomt. Saltato wordt 195 meter en is meteen de langste trechterglijbaan ter wereld. In een band glij je met 2 personen door maar liefst 5 trechters om 195 meter verderop in het water te plonsen. Voor ons zeker een reden om weer een keer terug te keren. Saltato wordt op dit moment nog aangelegd.

vakantaserenaward, hof van saksen

2) La dolce vita in Gusto

vakantaserenaward, hof van saksen

Een andere reden om terug te keren is het vernieuwde restaurant Italiaanse restaurant Gusto. Op de plek waar vroeger het Grand Café zat, kun je nu genieten van heerlijke Italiaanse gerechten. De inrichting is bijzonder smaakvol, niet in het minst door de prachtige kunst aan de muur. En wat denk je van deze bar? Helemaal instaproof toch? Helaas heb ik nu geen tijd om hier te eten maar het is zeker een van de redenen om voor terug te komen.

vakantaserenaward, hof van saksen

3) Prachtige kunst aan de muur

vakantaserenaward, hof van saksen

Terwijl we wachten op de general manager Roland Rozenbroek voor de overhandiging, lopen we door de Havezathe, het hoofdgebouw van Hof van Saksen. Het valt me op dat er erg veel prachtige kunst aan de muur hangt. Ik overdrijf niet als ik stel dat deze collectie van diverse kunstenaars op zich al de moeite waard is om Hof van Saksen te bezoeken. Buiten staat ook een serie sculpturen tentoongesteld. Vind je een kunstwerk mooi, dan kun je het aanschaffen. Dat gebeurt regelmatig, zegt Rozenbroek later, als ik bij hem naar de kunst informeer. Begrijpelijk want het is echt kunst die de moeite waard is. Instameetwaardig!

vakantaserenaward, hof van saksen

4) Hof van Saksen is tienerproof

Hof van Saksen, Vakantaseren tiener Test, glijbanen

Hof van Saksen is 1 van de parken waar je ook zonder problemen je tieners mee naar toe kan nemen. Ook voor hen is hier genoeg te doen zoals bijv. de spectaculaire waterglijbanen. Bijzonder vind ik ook de aanpak met de tienerhost. Bij aankomstdagen worden tieners opgevangen en samen met de tienerhost worden wensen en ideeën geinventariseerd voor een leuk eigen programma. Het is niet voor niets dat resort Hof van Saksen in 2017 met vlag en wimpel is geslaagd voor de Vakantaseren Tienertest.

5) Geschikt voor alle seizoenen

vakantaserenaward, hof van saksen

In ieder seizoen kun je wel een reden vinden om naar Hof van Saksen terug te keren. In de lente geniet je van de bloesem en het Koningsvuur op het park, terwijl je in de zomer heerlijk kunt zwemmen en zonnen bij de Hofvijver. In de herfst is het lekker genieten in je boerderij bij de haard en in de winter kun je met een beetje geluk ook nog schaatsen. Ook tijdens de feestdagen zijn er tal van extra activiteiten en speciale acties die een bezoek veraangenamen.

vakantaserenaward, hof van saksen

Wij zien bijv. een gigantisch Paasei van chocola in de Havezathe. Raad uit hoeveel eieren dit ei is gemaakt en je mag het na het Paasweekend meenemen. P.s. ik weet het juiste antwoord maar ik heb plechtig beloofd niets te verklappen….

vakantaserenaward, hof van saksen

6) Check de app voor de vele activiteiten

Tijdens je verblijf is er van alles te doen voor jong en oud. Mijn zoon maakt bijv. handig gebruik van het moment van de overhandiging om even een boomhut te gaan timmeren. We horen dat er een app is waarop je alle activiteiten kunt zien die er tijdens jouw verblijf te doen zijn. Als je deze app download op je telefoon, hoef je niks leuks meer te missen. Heb je zin om te weten wat er zoal te doen is tijdens een verblijf bij Hof van Saksen, download dan de app alvast zodat je al een beetje kunt vakantaseren alsof je er bent.

7) Iedere keer weer iets nieuws

vakantaserenaward, hof van saksen

Een van de belangrijke redenen dat veel mensen terugkeren naar resort Hof van Saksen is dat er iedere keer weer iets nieuws is. Naar aanleiding van een foto op instagram die ik plaats na de overhandiging krijg ik de volgende reactie. Duidelijker dan Joel kan ik het niet zeggen: “Wij zijn momenteel te gast in Hof van Saksen. Zoveel te beleven. Nieuwe glijbaan in aanbouw alsook een minigolf. Elk jaar in de Paasvakantie beginnen we te vakantaseren wat er nieuw zal zijn. Wij Belgen kom hier graag terug.”

Dat dus.

Wat is jouw reden om terug te gaan naar Hof van Saksen?

Zelf boeken

Ik kan me goed voorstellen dat je nu ook zin hebt om meteen af te reizen of binnenkort weer terug te keren naar resort Hof van Saksen. Check deze aanbiedingen en boek zelf je verblijf.

Tot slot
vakantaserenaward, hof van saksen

Ik heb dit artikel geschreven op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid. Het copyright voor alle foto’s berust bij mij. In dit artikel staan affiliate links. Als jij nav dit artikel een verblijf boekt bij Hof van Saksen, krijg ik daarvan een kleine provisie. Dat gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Ik gebruik dat geld voor bijv. de onkosten van de award en mijn website.

3 reacties

  • Anna

    Ik ben er nog nooit geweest maar door wat ik hier zie en lees wil ik heel graag hier naar toe. Lijkt mij geschikt voor het hele gezin,ook voor de kinderen omdat er genoeg te doen is. Ik ben enthousiast!!

    • vakantaseren

      Je kunt natuurlijk altijd een boeking maken. De link staat in mijn artikel. HEt is echt een onvergetelijke ervaring, mijn kinderen hebben het er nog regelmatig over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.