Hof van Saksen, Vakantaseren tiener Test, glijbanen
Hof van Saksen

De Vakantaseren Tiener Test van Hof van Saksen: een top 5 van en voor tieners!

In het tweede weekend van september is de officiële opening van 3 nieuwe spectaculaire waterglijbanen op Resort Hof van Saksen. De familie Vakantaseren is ook van de partij. Een perfecte aanleiding om Hof van Saksen te onderwerpen aan de Vakantaseren Tiener Test.  Wat vinden onze tieners van dit resort?

hof van Saksen, Vakantaseren Tiener Test

Waarom een Vakantaseren Tiener Test?

Tieners zijn een lastige doelgroep in vakantieland. Veel vakantieparken hebben tal van voorzieningen en activiteiten voor kleinere kinderen maar weten niet goed raad met kinderen die al wat ouder zijn. Aangezien mijn eigen kinderen ook de tienerleeftijd hebben bereikt,  heb ik bedacht dat het handig is om vakantieparken en bestemmingen ook via de ogen van mijn kinderen te bekijken: zo is begin dit jaar de Vakantaseren Tiener Test ontstaan.

Als ik een uitnodiging krijg voor de officiële opening van de nieuwe waterglijbanen op Hof van Saksen, is dit een perfecte aanleiding om dit resort de Vakantaseren Tiener Test te laten ondergaan. Ik vraag mijn kinderen gedurende het weekend regelmatig naar hun mening en aan het eind laat ik ze samen een top 5 maken.

De Vakantaseren Tiener Test van Hof van Saksen

Ik ken Hof van Saksen inmiddels wat beter via de Vakantaseren Award. Het resort won deze award al 2 keer in 2015 en 2016. Op Parkvakanties vind je méér foto’s en informatie over Resort Hof van Saksen.

De laatste keer wijd ik er een speciaal artikel aan: Het geheim van Hof van Saksen. Daarin beschrijf ik wat het geheim is dat Hof van Saksen zo’n aantrekkelijk vakantiepark maakt. Maar gaat dit ook op voor tieners?

Vakantaseren Tiener Test, Hof van Saksen

De Vakantaseren Tieners testen het vakantiepark op 5 onderdelen.

1) Wifi: onmisbaar voor tieners

Mijn kinderen zullen het niet van een vreemde hebben. Voor hen is wifi onmisbaar, zowel thuis als op vakantie. In veel vakantieparken moet je extra betalen voor wifi of werkt het nauwelijks. In de boerderij waar wij zitten (nr. 919) is de wifi van prima kwaliteit. Er is geen wachtwoord nodig en ze kunnen er hun favoriete Netflix series en youtube filmpjes bekijken of gewoon appen met hun vrienden.

Over de wifi bij Hof van Saksen kunnen we kort zijn: in orde.

2) De spectaculaire glijbanen Bombo, Intenso en Presto

De aanleiding voor dit weekend is de officiële opening van de nieuwe glijbanen bij het zwembad. Het is de grootste indoorwaterglijbaan ter wereld. We zijn vereerd dat hierbij mogen zijn.

Hof van Saksen, Vakantaseren tiener Test, glijbanen

De eerste die we testen is Intenso. Bij deze glijbanen ga je samen op een tweepersoonsband zitten en zoef je door een tunnel naar beneden. Je kunt zelf een lichtinstelling kiezen. Hoe zwaarder de combinatie, des te harder ga je naar beneden. Ik mag opvallend vaak met 1 van de kinderen mee. Vinden ze het leuk met mij of zijn het de extra kilo’s die ik meebreng? Als het buiten donker is, wordt de beleving nog intenser.

Vakantaseren Tiener test, glijbanen, Hof van saksen

Na Intenso is Bombo aan de beurt. Dit is van buitenaf de meest spectaculaire glijbaan. Hoe ziet er dat van binnen uit?

glijbanen, Hof van Saksen, Vakantaseren Tiener Test

Bombo, de Italiaanse muziekterm voor trillen

Tot mijn eigen verrassing ga ik samen met mijn oudste zoon naar boven. We pakken een 4-persoonsband en beklimmen de trap. Als ik eenmaal boven sta, bekruipen me de twijfels. Durf ik dit wel? Omdat ik de zwaarste ben, moet ik achteruit zitten. Even later vertrekken we. De eerste meters gaan lekker maar dan komen we ineens in een vrije val van 10 meter. Daarna stuiteren we de trechter in en zoeven door een magnifieke ruimte naar beneden.

Hof van Saksen, Landal Greenparks

Wat een geweldige ervaring. Mijn zoon vindt het ook fantastisch en wil meteen weer. Het kan hem niet hard genoeg gaan. Aangezien ik niet zo’n held ben, voel ik me trots dat ik het gedaan heb. Wat een kick. Ik wil ook nog een keer! Bombo, is de Italiaanse muziekterm voor trillen. Ik snap waarom.

Hof van Saksen, glijbanen, Landal GreenParks

Er is ook een derde glijbaan: Presto. Presto is een Italiaanse muzieknaam voor snel. Deze laat ik graag aan mijn kinderen over. Het is de snelste glijbaan van alle drie. Je gaat op je rug liggen, handen over je borst en knallen maar.

hof van saksen, glijbanen, Vakantaseren Tiener Test

Als ik de blikken zie van mijn tieners, weet ik genoeg. Deze glijbanen zijn echt een fantastische ervaring. Van “bucket list” kaliber. Ik merk het ook aan mezelf: het kind in mij komt weer naar boven en ik race en schreeuw net zo uitgelaten als ik weer van Bombo of Intenso af glij. Blij dat ik glij!

Intenso, de Italiaanse muziekterm voor intens en volledige overgave

Oordeel: Bombo, Intenso en Presto zijn ronduit spectaculair!

3) Het zwembad met de wildwaterbaan

Naast de spectaculaire glijbanen, heeft Hof van Saksen ook een aantal zwembaden en een wildwaterbaan. Naast een bad om baantjes te trekken, is er een gedeelte voor meer speels zwemplezier. (Er is natuurlijk ook een babybadje). De temperatuur van en in het zwembad is aangenaam. Favoriet onderdeel van mijn tieners in dit deel is de wildwaterbaan. Je beklimt een trap, zwemt naar buiten en daar kan de pret beginnen. Laat je meevoeren door het stromende water, achteruit, vooruit, op je buik, op je rug. En ben je aan het eind dan ren je de trap weer op en begin je weer opnieuw. Zoals mijn oudste zoon het treffend verwoordt: “dit is gewoon een dik zwembad!”

Vakantaseren Tiener test, hof van saksen

Wat onze kinderen erg leuk zou lijken, is om met een band de wildwaterbaan af te gaan. Ik sluit me daarbij graag aan. Misschien op gezette tijden een kwartier lang met banden?

Dit is gewoon een dik zwembad!

Kortom, onze tieners vinden het zwembad en de wildwaterbaan “dik”.

4) Een gat in de lucht springen bij Bounz

In een ander deel van Hof van Saksen, de Brink, bevinden zich ook tal van activiteiten. Naast de Harrewar en de verschillende Academies die zich meer richten op de jongere kinderen, kun je er ook bowlen en Bounzen. Bounzen is lekker rennen en springen op een groot aantal trampolines. Eerst haal je bij de ingang een bandje zodat het aantal springers gereguleerd kan worden. Iedere springbeurt duurt 20 minuten. Onze tienerdochter heeft jarenlang geturnd en kan hier haar hart ophalen. Ook onze zonen gaan flink uit hun dak. Als de 20 minuten voorbij zijn, halen ze snel een nieuw bandje. 20 minuten lijkt misschien kort, maar na 2 series van 20 minuten zijn ze behoorlijk uitgeput.

Hof van saksen, Vakantaseren Tiener Test

Bounzen is leuk voor alle leeftijden, maar zeker ook voor tieners.

5) Een dinerbuffet bij Al Fresco

Last but not least, eten. Het is ongelooflijk wat tieners kunnen wegwerken als ze honger hebben. We overleggen met onze kinderen en kiezen voor Al Fresco, een van de 5 restaurants in de Havezathe. Al Fresco is een self-service restaurant waar je je eigen maaltijden kunt samenstellen uit een uitgebreid buffetassortiment.

Vakantaseren Tiener Test, Hof van Saksen

Na een hele middag in het zwembad, hebben de kinderen geen zin om lang te wachten op eten dus is dit een ideale plek om te dineren. Zelf ben ik normaliter niet zo’n fan van buffetten maar ik moet eerlijk toegeven dat ik hier heerlijk heb gegeten. Het eten wordt vers bereid, er is erg veel keuze en het smaakt uitstekend. En dat vonden onze tieners ook. Ze hebben enorm zitten smullen!

Vakantaseren tiener test, hof van saksen

Vers gebakken zalm, biefstuk, pasta, waar laten ze het allemaal? Natuurlijk moeten ook de toetjes van het dessertbuffet worden getest. Die versgebakken wafels of aardbeien met chocolade van de fontein kun je toch ook niet laten liggen?

Vakantaseren tiener Test, Hof van Saksen

De tieners vinden Al Fresco een toprestaurant. Mijn dochter die vegetariër is, laat nog wel een tip achter voor de koks. Misschien ook nog iets meer vegetarische hoofdgerechten, zoals bijv. een vegetarische curry naast de kip curry. Maar ook zij heeft heerlijk gegeten.

Extra: een speciaal tienerprogramma

Tijdens ons weekend hebben we het niet meegemaakt, maar in de vakanties en in speciale weekenden is er een speciaal tienerprogramma. Op vrijdagavond vangt een speciale tienerhost alle tieners vanaf 12 jaar op bij de incheck. Samen met hen wordt een speciaal programma opgesteld dat aansluit bij hun ideeën en wensen. Er is ook een speciale hang-out in de Brink. Wat voor soort activiteiten? Denk bijv. na sluitingstijd van het zwembad in het donker zwemmen, trefbal op de Bounz, bowlen, een voetbaltoernooi of een kampvuur maken. Het leuke hiervan is dat tieners het met elkaar bedenken en op die manier nieuwe vrienden kunnen maken.

hof van saksen, vakantaseren tiener test

 

Conclusie: Hof van Saksen slaagt cum laude voor de Vakantaseren Tiener Test

Het zal je niet verbazen dat onze tieners erg enthousiast zijn over Hof van Saksen. Het is een vakantiepark waar ze erg graag terugkomen vanwege het uitgebreide aanbod voor hun leeftijd. Naast de genoemde activiteiten is er ook altijd een uitgebreid edutainment-programma voor jong en oud.

Vakantaseren Tiener Test, Hof van Saksen

Het eindoordeel van onze kinderen: Hof van Saksen slaagt Cum Laude voor de Vakantaseren Tiener Test!

Praktisch

Vakantaseren tiener test, Hof van Saksen

Resort Hof van Saksen is een vakantiepark in Nooitgedacht, Drenthe, en onderdeel van Landal GreenParks. Heb je na dit verhaal zin om dit zelf eens te gaan testen met jouw tieners, kijk dan hier voor de aanbiedingen: Aanbiedingen voor Hof van Saksen. Je mag er natuurlijk ook even kijken als je geen tieners of kinderen hebt….

Ik heb ook een mooie deal voor je: als je mij een goed ruilaanbod doe, heb ik voor jou een weekend/midweek Hof van Sasken inclusief een weekend gebruik van een Tesla ter plaatse. Hoe vind je dat? Interesse, lees meer over het hoe en wat op: Van WakaWaka tot Bora Bora, een duurzame tussenstop in Hof van Saksen

Wil je meer weten over de spectaculaire glijbanen, kijk dan op de Waterwereld van Hof van Saksen.

Vakantaseren Tiener Test, Hof van Saksen

 

Ik heb al eerder artikelen over Hof van Saksen geschreven. Lees ze hier nog eens na.

Van WakaWaka tot Bora Bora, een duurzame tussenstop in Hof van Saksen

Het geheim van Hof van Saksen

“We gaan dromen realiseren”

 

Vaker dit soort leuke verhalen lezen? Abonneer je op mijn nieuwsbrief

* indicates required 

Verantwoording
Ik was door Landal GreenParks uitgenodigd voor de officiële opening van de nieuwe glijbanen. Dit artikel heb ik geschreven op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid. Bijna alle foto’s in dit artikel heb ik zelf gemaakt en het copyright berust bij mij. Alleen de foto in de trechter van Bombo en aan het eind zijn afkomstig van de beeldbank van Landal GreenParks. In dit artikel staan affiliate marketing links. Als je via deze link een boeking maakt, krijg ik daarvan een kleine provisie. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt.

 

 

 

 

 

 

2 reacties

    • vakantaseren

      De bungalow is inclusief wifi. We waren met 5 en konden volgens mij allemaal tegelijk op onze apparaten. Ik moet erbij zeggen dat we veel tijd in het zwembad door hebben gebracht. Ook daar is wifi vrij. Prijzen van de bungalows kun je op de site vinden. Is afhankelijk van datum en duur verblijf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.