hof van Saksen, Vakantaseren Tiener Test
van WakaWaka tot Bora Bora

Waarom ik toch nee zei tegen een prachtig ruilaanbod “van WakaWaka tot Bora Bora” (6)

In januari ben ik begonnen met mijn ruilavontuur “van WakaWaka tot Bora Bora”. De laatste ruil dateert al weer van voor de zomer. Hoogste tijd voor een update. Onder meer over een fantastisch ruilaanbod waar ik uiteindelijk toch nee tegen heb gezegd.

Van WakaWaka tot Bora Bora, een tussenstand

Aan het begin van dit jaar ben ik gestart met een nieuw project: van WakaWaka tot Bora Bora. Al ruilend probeer ik van een WakaWaka lamp uit te komen op een droombestemming a la Bora Bora. In het begin gaat het snel maar naarmate de ruilwaarde groter wordt, zit er meer tijd tussen nieuwe stappen.

De laatste ruil dateert inmiddels van juni. Ik krijg van Tanja Roeleveld van Landal GreenParks een weekend/midweek Hof van Saksen inclusief een weekend gebruik van een Tesla. Zie ook van Waka tot Bora Bora, een duurzame tussenstop bij Hof van Saksen.

vakantaseren, Van WakaWaka tot bora Bora

Dat dit aanbod een erg aantrekkelijke ruil is, ervaar ik zelf tijdens het openingsweekend van de nieuwe spectaculaire water glijbanen waar ik voor uitgenodigd ben. Als het aan mijn kinderen ligt, stopt “Van WakaWaka tot Bora Bora” hier en gaan we gewoon nog een keer terug naar Bombo, Intenso en Presto. In De vakantaseren tiener test van Hof van Saksen beschrijf ik waarom  Hof van Saksen 1 van hun favoriete vakantieparken is.

Maar ik ga uiteraard door. Ik ben begonnen aan dit bijzondere avontuur en wil echt zien hoe ver ik kan komen.

WakaWaka als social venture, een bedrijf met een sociale missie

Dit intermezzo is een mooie aanleiding om iets meer te vertellen over WakaWaka. Veel mensen kennen WakaWaka van de handige lampjes die je in de zon kunt opladen en die je ook als een powerbank kunt gebruiken. Het is 1 van mijn favoriete 5 gadgets voor onderweg (zie ook Mijn 5 favoriete 5 gadgets voor onderweg).

Van WakaWaka tot Bora Bora

WakaWaka is een zogenaamde social venture. Dat houdt in dat het een bedrijf is met ook een sociale missie. WakaWaka wil mensen overal ter wereld toegang tot duurzame (zonne) energie geven. Wist je bijvoorbeeld dat WakaWaka ook in aantal ontwikkelingslanden projecten heeft om mensen die geen toegang tot stroom hebben te ondersteunen? Neem bijv. Rwanda. Jongeren worden daar opgeleid om mensen te informeren over de voordelen van solar energy en de nadelen en gevaren van kerosine lampen. De WakaWaka’s zijn daar te koop via een slim afbetaalsysteem. Een win-win situatie want de jongeren hebben hierdoor werk en de gezinnen die de lamp kopen zijn niet meer afhankelijk van kerosine. Met de opladers is het zelfs mogelijk om af en toe wat te verdienen door bijv. tegen betaling een telefoon op te laten laden.

WakaWaka als middel tegen kinderarbeid

Ik ben zelf via mijn werk ook betrokken bij een ander project in Mali. Dat is op dit moment nog in voorbereiding. Het idee is dat we de WakaWaka lampen gaan verspreiden via scholen op het platteland. Kinderen kunnen dan met behulp van de lampen ’s avonds hun huiswerk maken. Daarmee kunnen ze hun schoolprestaties verbeteren en werken ze aan een betere toekomst. Veel gezonder en veiliger want ze hoeven nu geen kerosinelampen meer te gebruiken.

Het is onze droom dat kinderen hun school af kunnen maken en niet voortijdig uitvallen om als kindarbeider te gaan werken. Het is mijn bedoeling om op deze manier 900 WakaWaka’s te distribueren. Na een tijd meten we of de schoolprestaties er echt op vooruit gaan. Dat is mogelijk omdat we samenwerken met de leerkrachten op de scholen. Dit project staat nu nog in de steigers maar ik hoop hier volgend jaar een keer wat meer tussentijdse resultaten over te kunnen delen.

WakaWaka financiert dit soort activiteiten uit een percentage van de winst. Dus als jij zo’n lamp koopt, wordt een deel van dit geld gebruikt voor dit soort waardevolle projecten.  Als mijn expeditie slaagt, wil ik een mooie gift doen aan de WakaWaka Foundation die dit soort projecten mogelijk maakt.

Over de ruil waar ik uiteindelijk toch nee tegen heb gezegd

De laatste ruil dateert al weer van juni. Dat betekent niet dat er niets is gebeurd. Ik heb in de afgelopen periode 2 serieuze ruilaanbiedingen gekregen.

Het eerste aanbod komt via Facebook. Een Nederlandse vrouw die in New York woont, heeft mijn artikel gelezen. Ze biedt me haar appartement aan in New York, gedurende 2 weken in de Kerstvakantie. Een geweldig aanbod dat ik zo weer kan door ruilen. Maar dan bedenk ik me dat het verblijf in Hof van Saksen niet in de vakanties geldig is. Deze ruil kan helaas niet doorgaan.

De tweede aanbieder komt via LinkedIn. Nadat ik daar mijn verhaal daar heb gedeeld, neemt Corin Kemp contact met me op. Ze heeft interesse in mijn aanbod en zet daar een coachreis naar Marokko tegenover. Ik ken Corin omdat ik bij haar een keer mee heb gedaan met een talentenworkshop. Ik heb vorig jaar al een keer een artikel geschreven over deze coachreis. Het is een prachtig aanbod waar ik echt even goed over na moet denken.

marokko, Merzouga, SNP Natuurreizen, avontuur

Aan de slag met je talenten in Marokko

De coachreis is bedoeld voor mensen die hun talenten willen ontdekken en versterken. Het helpt mensen bij het maken van belangrijke keuzes, bijvoorbeeld over hun loopbaan. De reis speelt zich grotendeels af in Marokko (de stad Marrakech en in een woestijn). Deze nieuwe reis is gepland voor oktober en heeft een tegenwaarde van maar liefst € 2.400,-. Dat is niet mis!

Meer info over deze coachreis kun je lezen op Aan de slag met je talenten in Marrakech.

Ik moet hier echt goed over nadenken. Het lijkt me zelf ook erg interessant hieraan deel te nemen maar dan zou “Van WakaWaka tot Bora Bora” in Marrakech eindigen. Ik denk ook na over de mogelijkheden om dit door te kunnen ruilen. Alles afwegende besluit ik toch niet in te gaan op dit aanbod. Het zal op zich niet zo moeilijk zijn om iemand te vinden die met deze coachreis mee wil, maar waarschijnlijk wel om iemand te vinden die mij weer een stap verder kan helpen met een nieuw aanbod met meer tegenwaarde dan € 2.400,-.

Ik bedank Corin oprecht voor haar aanbod en vraag of ze het goed vind dat ik haar aanbod in een artikel vermeld. Corin gaat hiermee akkoord. Wellicht brengt mijn artikelen anderen nog op een idee.

Mocht je interesse hebben in deze trip van oktober of een volgende coachreis in 2018, neem dan contact op via Sententia Coachreizen. Op het moment van schrijven zijn er nog 2 plaatsen beschikbaar voor oktober. De startbijeenkomst voor die coachreis is op 6 oktober.

Wederom te ruil aangeboden: een weekend/midweek Hof van Saksen incl. Tesla rijden

Van WakaWaka tot Bora Bora

Kortom, ik heb nog steeds het volgende prachtige ruilaanbod beschikbaar! En met die spectaculaire waterglijbanen is dit aanbod er alleen maar beter op geworden.

Wie heeft er een mooi aanbod in ruil voor het weekend/midweek Hof van Saksen incl. weekend Tesla rijden, een unieke duurzame en luxe  ervaring. Mail je voorstel naar vakantaseren@gmail.com. Mag ook per direct message via twitter of facebook. Ik reageer wellicht niet meteen maar dat betekent niet dat ik geen interesse heb.

Ik kijk uit naar jullie reacties.

Voorwaarden van de cadeaucheque Hof van Saksen:
  • geldig t/m 21-12-2018
  • geldig voor een standaard/comfort 4 -of 6 pers. bungalow
  • inclusief bedlinnen
  • niet geldig tijdens schoolvakanties en feestdagenperioden en afwijkende aankomstdagen
  • overige voorwaarden zie cheque

vakantaseren, Van WakaWaka tot Bora Bora

N.b. de Tesla is op te halen bij 1 van de 4 locaties (Groningen, Heerlen, Eindhoven of Leiden). In overleg en tegen een kleine meerprijs kan hij ook op andere afgiftelocaties worden opgehaald. Voor de ruiler zijn uiteraard de algemene voorwaarden van EC-Rent van toepassing (zoals inclusief 500 km, eigen risico en een borgsom)
Wil je de volgende updates “van WakaWaka tot Bora Bora” niet missen, laat dan je mailadres achter bij “VOLG BLOG VIA E-MAIL” rechtsboven op mijn website op computer, onderaan op mobiel). Je weet dan zeker dat je alle stappen van mijn project kunt meemaken.

Ruiloverzicht

  1. WakaWaka light, waarde € 29,-
  2. Keen wandelschoenen, waarde € 80,- tot € 100,-
  3. Escape Room cadeaubonnen, 2 stuks met een waarde van € 258,-
  4. Weekend Tesla rijden incl. 500 km, waarde € 525,-
  5. Weekend/midweek Hof van Saksen incl. weekend Tesla, waarde € 1.125,-

Lees hier de eerdere verhalen

Verantwoording
Het project “Van WakaWaka tot Bora Bora” doe ik op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid. De WakaWaka light waar ik mee ben begonnen, is gesponsord door WakaWaka, waarvoor ik hen dankbaar ben. Alle foto’s in dit artikel heb ik zelf gemaakt.

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.