Novasol, Denemarken, vakantiehuis
vakantiehuis

5 x vakantaseren over een bijzonder vakantiehuis in Denemarken

Vakantaseren is fantaseren over reizen en wegdromen bij bijzondere vakantiehuizen. Dankzij het internet kun je thuis op de bank op zoek naar een bijzonder vakantiehuis in Denemarken. Met vakantaseren kom je overal!

Op zoek naar een vakantiehuis in Denemarken

Dankzij internet wordt vakantaseren steeds makkelijker. Waar je vroeger nog allerlei reisbureaus afliep, kun je tegenwoordig vanaf je eigen bank op zoek naar je favoriete bestemming.

1 van de ideeën die ik heb voor de komende zomervakantie is een reis naar Denemarken. Ik ben er al een paar keer geweest op doorreis naar Noorwegen maar dit keer lijkt het me leuk om meer van het land zelf te zien.

Kamperen vind ik gezien het wisselvallige weer riskant terwijl ik het wel heerlijk vind om in de natuur te verblijven. Daarom ga ik op zoek naar een bijzonder vakantiehuis in de natuur.

Vakantiehuis aan zee

Tijdens mijn zoektocht kom ik terecht op de site van NOVASOL. Wat me erg aanspreekt op deze site is dat ze diverse vakantiethema’s hebben die het zoeken vergemakkelijken. Thema’s als “drijvende vakantiehuizen”, “vakantiehuis aan zee”, of “vakantie op een eiland” bieden je een helpende hand bij het selectieproces. Je kunt ook bij het land zelf inzoomen op gebieden waar je heen wil. Alle vakantiehuizen staan op een kaart aangegeven. Als je erop klikt, krijg je meer informatie.

Daarom ga ik verder op zoek via de landenpagina van Denemarken bij NOVASOL Vakantiehuizen.

Mijn selectie van 5 bijzondere vakantiehuizen in Denemarken

Het aanbod is erg ruim. Er zijn maar liefst 9.640 vakantiehuizen in Denemarken beschikbaar. Ik formuleer voor mezelf een aantal criteria om uit te komen bij een top 5. Het is voor ons natuurlijk belangrijk dat we er met zijn allen inpassen. Graag wil ik vrij uitzicht hebben, bij voorkeur op zee. Een vrije ligging midden in de natuur zou ik ook erg prettig vinden. Natuurlijk is wifi voor onze tieners van levensbelang. Met die criteria in het achterhoofd zoom ik verder in op een paar regio’s waar ik graag heen zou willen. Dit leidt uiteindelijk tot een selectie van 5 bijzondere vakantiehuizen in Denemarken

1) Vakantiehuis – Handrup Bakker

Novasol, Denemarken, vakantiehuis

In de regio Djursland (Oost-Jutland) vind ik dit vakantiehuis: Handrup Bakker (huiscode D18499). Dit voldoet zeker aan al mijn eisen. Het is geschikt voor 6 personen. Erg rustig gelegen. Het is bovendien een architectonisch juweeltje op een groot perceel. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval en vanuit het vakantiehuis en vanaf het terras heb je een prachtig panoramisch uitzicht op de baai van Ebeltof Vig. Wat een beauty is dit!

Novasol, Denemarken, vakantiehuis

2) Vakantiehuis – Blåvand 1

Novasol, Denemarken, vakantiehuis

In de regio West Jutland bij Blåvand ligt het volgende vakantiehuis (huiscode P32037). Vlakbij zee in een beschermd gebied met prachtig uitzicht op zee staat dit rietgedekte huis. Het huis is eenvoudig en modern ingericht. Vanuit de woonkamer heb je uitzicht op zee en de duinen. Bijzonder aan dit vakantiehuis is het zwembad met ook een whirlpool en sauna. De woning is geschikt voor 10 personen, ideaal voor 2 gezinnen. Ik weet zeker dat mijn kinderen hier graag heen zouden gaan. Geen gek idee om met andere mensen samen te gaan want het is wel een stuk duurder dan de andere vakantiehuizen uit mijn top 5.

Novasol, Denemarken, vakantiehuis

3) Vakantiehuis – Blåvand 2

Novasol, Denemarken, vakantiehuis

In hetzelfde gebied in West Jutland ligt het volgende vakantiehuis, ook bij Blåvand (huiscode P32637). Dit huis ziet er gezellig uit met een prachtige ligging in de duinen, vlakbij de Noordzee. Er zijn twee verdiepingen. Op de begane grond zit een haard en in de woonkamer op de eerste verdieping heb je tussen de duinen door zicht op zee. Niet ver van het vakantiehuis staat de vuurtoren, een van de bezienswaardigheden in Blåvand. Het strand is ook vlakbij. Een mooie keuze.

Novasol, Denemarken, vakantiehuis

4) Vakantiehuis – Sommerodde

Novasol, Denemarken, vakantiehuis

Dit huis (huiscode I51700) ligt in Bornholm en is een modern en luxe vakantiehuis op de 1e rij van een bosreservaat bij het zandstrand. Er is veel licht en het beschikt over 2 mooie badkamers met vloerverwarming en een sauna. Vanuit het huis heb je een prachtig uitzicht op de natuur van Bornholm. De locatie op het grote natuurterrein spreekt me erg aan. Lekker op 1 van de twee terrassen genieten van de rust. De combinatie van het hoge comfort en de moderne faciliteiten maken deze woning tot een aantrekkelijke keuze.

Novasol, Denemarken, vakantiehuis

5) Vakantiehuis – Gjeller Odde

Novasol, Denemarken, vakantiehuis

Last but not least selecteer ik dit bijzondere vakantiehuis in West-Jutland, Gjeller Odde (huiscode C79324). Dit “vissershuis” biedt een geweldig uitzicht over de Limfjord. Stel je de zonsondergang hier voor, lekker aan het water zittend met een drankje op je terras! Het huis zelf is zeer licht en mooi ingericht en vanuit de hele woning heb je prachtig uitzicht op het water. Van de 5 geselecteerde vakantiehuizen is dit de goedkoopste.

Novasol, Denemarken, vakantiehuis

Welk vakantiehuis kies jij?

Nu ik een selectie heb gemaakt van 5 bijzondere vakantiehuizen in Denemarken zal ik tot een keuze moeten komen. Die hangt uiteraard ook af van de beschikbaarheid in de periode dat wij zouden willen reizen. Ik vind het nog geen gemakkelijke keuze. Ieder vakantiehuis heeft iets bijzonders dat me erg aanspreekt. Welk vakantiehuis zou jij kiezen?

Novasol, Denemarken, vakantiehuis
Samenwerking

Dit artikel is gebaseerd op een samenwerking met NOVASOL. De foto’s zijn afkomstig van hun website en heb ik met hun toestemming gebruikt voor dit artikel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.