canon eos m50
fotografie

5 redenen waarom ik de Canon EOS M50 zou kopen

In mei word ik door Kamera Express uitgenodigd voor een Canon Citywalk in Den Haag. Onder begeleiding van een professionele fotograaf mag ik een systeemcamera uit gaan testen: de Canon EOS M50. Ik eindig dit artikel met 5 redenen waarom ik deze EOS M50 wel zou willen kopen.

canon EOS m50

Canon Citywalk met de EOS M5O

In mei mag ik op uitnodiging van Kamera Express mee met een Canon Citywalk in Den Haag. Onder begeleiding van Ivo Kayser gaan we op stap in de Hofstad. Ik heb mijn eigen camera meegenomen maar van Kamera Express mogen we een camera uittesten: de systeemcamera Canon EOS M50.

Aangezien ik nog niet eerder met een systeemcamera heb gewerkt, neem ik dit aanbod graag aan. In dit artikel vertel ik hoe de camera me bevallen is. Verwacht geen technische uitleg of wetenschappelijke vergelijkingen van mij. Ik ben vooral benieuwd hoe de EOS M50 in de praktijk werkt en wat de fotoresultaten zijn.

Wat is een systeemcamera?

Heel simpel gezegd is een systeemcamera een camera waarvan je de lenzen kunt wisselen. Vaak gaat het om camera’s die geen spiegelsysteem hebben. Ten opzichte van spiegelreflexcamera’s zijn systeemcamera’s vaak een stuk lichter maar bereiken ze toch hele goede kwaliteit.

Op pad met de Canon EOS M50

CAnon eos m50

Nadat we allemaal uitgerust zijn met de Canon EOS M50, gaan we op stap. Ivo Kayser en een medewerker van Kamera Express nemen ons mee Den Haag in. Het is leuk om een stad waar je vaak komt eens door de zoeker van een camera te bekijken. Ineens vallen andere dingen je op.

We krijgen geen uitleg. Ivo vindt dat we dat zelf maar moeten uitvinden. Als we vragen hebben, kunnen we altijd bij hem of de andere begeleider terecht. Deze methode werkt, ook omdat de camera helemaal voor zich spreekt. Nu moet ik erbij zeggen dat ik al veel met een Canon G7x werk dus ook gewend ben aan de functies. Maar ook bij anderen zie ik dat ze met hetzelfde gemak intuïtief aan de slag gaan.

Canon eos m50

Verschillende mogelijkheden van de camera

Naast fotograferen kun je met deze camera ook filmen in 4k. Ideaal voor hoge kwaliteit materiaal. Net als bij spiegelreflexcamera’s kun je de sluitertijd en diafragma handmatig instellen. Er zit een hoge kwaliteit sensor in waardoor je ook bij minder licht nog goed kan fotograferen

canon eos m50
Panning

Daarnaast bevat de de camera in het menu allerlei preset instellingen. Vandaag ga ik daarmee aan de slag. Ik probeer van alles uit, van “panning” (meebewegen met een bewegend voorwerp) tot de “Madurodam”-stand. Een Citywalk van 2 uur is te kort om alles uit te proberen maar ik ben erg enthousiast over de resultaten van de EOS M50.

canon eos m50
“Madurodam”-stand

5 redenen waarom ik de EOS M50 zou aanschaffen

Ik fotografeer veel voor mijn blogs. Vroeger deed ik dat allemaal met een spiegelreflexcamera, een NIKON D70 maar sinds een paar jaar neem ik steeds vaker een kleinere camera mee, de Canon G7X. Toch zie ik veel voordelen in deze systeemcamera. Ik geef je 5 redenen waarom ik nu zou overwegen de EOS M50 aan te schaffen.

canon eos m50

1) Met een systeemcamera kun je lenzen wisselen

Een groot voordeel van de systeemcamera t.o.v. een compactcamera is dat je lenzen kunt wisselen. De standaardkit lens voldoet in aantal situaties prima, maar soms wil je juist verder kunnen gaan. Met meer groothoek of door juist goed in te kunnen zoomen met een telelens.

2) Deze systeemcamera is een stuk lichter

Ten opzichte van mijn spiegelreflexcamera is deze Canon EOS M50 een stuk lichter en daardoor makkelijker mee te nemen als ik op een blogtrip ga. Het is echt minder gesjouw!

3) Deze Canon EOS M50 is betaalbaar

De Canon EOS M50 is voor de kwaliteit foto’s die je ervoor krijgt een betaalbare camera ten opzichte van een spiegelreflex van goede kwaliteit.

4) De EOS M50 is zeer gebruikersvriendelijk en ideaal voor bloggers

Tijdens mijn Citywalk heb ik zelf kunnen ervaren dat de EOS M50 erg gebruikersvriendelijk is en zeer intuïtief werkt. Eigenlijk kun je zonder uitleg meteen aan de slag met deze camera. Voor bloggers is dit ook een ideaal toestel. Je kunt er mee filmen, mooie foto’s maken en je foto’s direct per WIFI versturen naar je telefoon om ze te delen.

canon eos m50

5) Met deze camera maak je mooie foto’s

Last but not least, met deze camera maak je erg mooie foto’s. Ik ben zelf aangenaam verrast over de resultaten van de Citywalk. Op Instagram heb ik er een #9picturestory van gemaakt, 9 foto’s die het verhaal van de Citywalk laten zien.

canon eos m50

Canon EOS M50 aanrader

Als ik nu een nieuwe camera ga kopen, weet ik het wel. Dan kies ik voor deze camera vanwege de 5 voordelen die ik hierboven beschrijf.

Deze camera is te koop bij Bol.com.

Verantwoording

Dit artikel heb ik op eigen initiatief geschreven n.a.v. de Canon City Walk. Daarvoor was ik uitgenodigd door Kamera Express. In dit artikel staat een paar affiliate links. Als jij via die links iets bestelt, krijg ik daarover een kleine vergoeding. Dat gaat NIET ten koste van de prijs die jij betaalt. Alle foto’s in dit artikel heb ik gemaakt met de Canon EOS M50, het copyright berust bij mij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.