boshuisje, Vlieland, waddenwee
Vlieland

5 redenen waarom een mini-sabbatical in dit boshuisje op Vlieland een goed idee is

Begin juni ga ik een paar dagen naar dit boshuisje op Vlieland. Het wordt een heerlijk verblijf op een prachtig eiland in een leuke tiny house. In dit artikel geef ik je 5 redenen waarom een mini-sabbatical in dit boshuisje een goed idee is.

boshuisje, Vlieland

Herkansing in het boshuisje op Vlieland

In mei 2018 ben ik onderweg naar Vlieland voor een actie in het kader van Waar is Vakantaseren? Lezers moeten aan de hand van hints raden waar ik heen ga. In Lelystad gaat het helaas mis. Door een stroomstoring bij het spoor kan ik niet verder. Ik besluit om te keren omdat ik de boot nooit meer ga halen en omreizen me heel veel extra tijd gaat kosten. Ik baal als een stekker.

In juni 2019 krijg ik een herkansing. Dit keer lukt het me gelukkig wel om de boot te halen, eigenlijk vooral omdat ik de avond ervoor in een B&B in de buurt van Beilen overnacht. Geloof het of niet maar het gaat weer mis op het treintraject van Zwolle naar Leeuwarden. Dit keer heb ik er gelukkig geen last van.

Als ik op de boot zit, slaak ik een zucht van verlichting. Dit keer gaat het me lukken! Het wordt een heerlijk verblijf op een prachtig eiland. In een heel tof tiny house. Ik overnacht er 3 nachten maar het voelt bijna als een soort sabbatical. Het lijkt wel of de dagen hier dubbel tellen. In dit artikel geef ik je 5 redenen waarom een mini-sabbatical in dit boshuisje op Vlieland een goed idee is.

boshuisje, Vlieland

1) Boshuisje Krasser, de ideale uitvalsbasis voor Vlieland

Als ik op internet foto’s zie van de boshuisjes bij camping Stortemelk, weet ik 1 ding zeker. Daar zou ik graag eens een paar dagen doorbrengen. Het zijn allemaal origineel ontworpen houten tiny houses in het bos naast de camping. Niet ver van zee maar wel een beetje teruggetrokken van de rest van Stortemelk. Een perfecte plek voor een mini-sabbatical. Het ligt op 10 minuten fietsen van de haven van Vlieland. Bij het VVV haal ik de sleutel op van Krasser 8. Alle boshuisjes hebben een eigen naam. Ik vind Krasser wel goed bij mij passen. Doet me denken aan Krasse Knar.

boshuisje, Vlieland

Als ik naar binnen loop, ben ik aangenaam verrast. Krasser is veel groter en ruimtelijker dan ik had verwacht. Er is een mooie keuken (met vaatwasser!), een lekkere zithoek met pelletkachel, ruime badkamer en 2 aparte slaapkamers.

boshuisje, Vlieland

In de zithoek zit een heel groot raam waardoor je het bos in kunt kijken. Ook vanuit de bedden kun je lekker naar buiten kijken. Voor Krasser bevindt zich een groot houten terras. Ik zet koffie en ga lekker op het terras zitten. Ik ben er!

boshuisje, Vlieland

Ik zie dat er nog een paar extra boshuisjes bij worden gebouwd, allemaal bijzondere ontwerpen. Wat een heerlijk plekje, het zonnetje schijnt en ik geniet er van om hier nu eindelijk te zijn na ruim een jaar vakantaseren.

2) Krasser is een bloghut die van alle gemakken is voorzien

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een soort houten blokhut had verwacht maar Krasser is veel luxer uitgevoerd. Ik schreef al dat er een mooie keuken in zit, met vaatwasser, koelkast en inductiefornuis. De wifi werkt ook uitstekend. Voor kille avonden bevindt zich in de woonkamer een pelletkachel. Twee keer op start drukken en hij slaat aan. Ook een smart tv ontbreekt niet.

Vlieland, boshuisje

Dit tiny house is een ideale plek om je een paar dagen terug te trekken. Iemand spreekt al over een “bloghut” wat ik een mooie en rake woordspeling vind. Als ik een keer een boek ga schrijven, is dit zeker een heerlijk plekje om me lekker terug te trekken.

boshuisje, Vlieland

Bagagevervoer is inbegrepen bij de boeking. Superhandig. Bij aankomst in de haven, geef je je koffer af en zij zorgen dat hij op de juiste bestemming komt. Bij vertrek zet je je tas aan de rand van de weg. Tot in Harlingen hoef je niet te sjouwen. Als dat geen service is?

boshuisje, Vlieland

3) Boshuisje Krasser ligt op ideale locatie

Camping Stortemelk en mijn boshuisje liggen aan de Noordkant van het eiland. Ik vind het een ideale plek want het ligt op slechts 10 minuten fietsen van het dorp, om bijv. boodschappen te doen. Vanuit Krasser loop ik binnen een paar minuten naar het eindeloze strand van Vlieland.

Vlieland

Ideaal om de zonsondergang mee te kunnen maken.

Vlieland, Boshuisje

De boshuisjes horen weliswaar bij camping Stortemelk maar daar heb je eigenlijk door de wat afgezonderde ligging weinig mee te maken. Uiteraard kun je gebruik maken van de voorzieningen zoals het restaurant, de supermarkt of de speeltuin. Maar als je terug wilt trekken, merk je weinig van de campinggasten. Af en toe komt er een nieuwsgierige wandelaar of fietser langs die benieuwd is naar deze bijzondere tiny houses.

4) Alles per fiets

Vlieland, Zeelen

Vlieland is echt een fietseiland. Ik heb bij Zeelen een elektrische fiets gereserveerd en daarmee cross ik tijdens mijn verblijf het hele eiland over. Deze boshuisjes zijn ook prima per fiets bereikbaar. En omdat het bagagevervoer is geregeld, kun je meteen vanaf de boot je fiets ophalen en lekker gaan peddelen.

Vlieland, Zeelen

Vanuit Krasser maak ik tijdens mijn verblijf een paar mooie fietstochten. Omdat ik een elektrische fiets heb, is het heerlijk razen door de duinen. Vlieland is niet zo heel groot dus als je er een paar dagen bent, heb je genoeg tijd alles per fiets te verkennen.

5) Geen tijd om je te vervelen

Voordat ik naar Vlieland reis, ben ik bang dat ik me misschien ga vervelen tijdens mijn mini-sabbatical. Dat pakt anders uit. Ik heb juist tijd tekort en zou nog graag een paar dagen langer zijn gebleven.

Vlieland, Boshuisje

Er is meer dan genoeg te beleven op het eiland. 1 van de dingen die ik me heb voorgenomen te doen, is een tocht maken met de Vliehorsexpress. Echt een aanrader.

Vlieland, Vliehors. Boshuisje

In een truck rij je over het strand naar het uiterste Westelijke puntje van Vlieland. Onderweg zie je de grootste aaneengesloten zandvlakte van Noordwest-Europa. Militair oefenterrein maar wij mogen ondanks de rode vlag passeren. Ook stoppen we even bij het beroemde drenkelingenhuisje.

Vlieland, boshuisje, Vliehors
Vlieland, boshuisje, Vliehors

Een andere aanrader is een wandeling door Kroon’s Polder, een goede tip van een twittervolger.

Vlieland

Een mooie tocht vanuit het Posthuys door vogelrijk gebied met onderweg prachtige vergezichten op het Wad en op de Polder. Het laatste stuk voert over het eindeloze strand waar ik kilometers lang niemand voor me zie. Heerlijk die rust.

vlieland, Kroon's polder

Ik sluit mijn verblijf af met een concert van Drijfhout in de kerk in het dorp. De muzikanten van Drijfhout komen alle drie uit Vlieland en spelen liedjes die met het eiland en de zee te maken hebben. Het is een mooie afsluiting van mijn mini-sabbatical op dit prachtige eiland.

drijfhout, Vlieland

Vliewee naar mijn boshuisje

Ik heb echt genoten van mijn mini-sabbatical in boshuisje Krasser. Na ieder uitstapje op het eiland voelt het als thuiskomen als ik de deur van dit tiny house weer openmaak.

Tijdens het verblijf merk ik dat dit boshuisje en Vlieland ook veel losmaken bij mijn volgers op instagram en twitter. Nog niet eerder kreeg ik zoveel positieve en enthousiaste reacties tijdens een blogtrip. Ik merk het ook aan de reacties op mijn foto’s. Het licht is hier anders. Vlieland heeft iets magisch.

vlieland

Het is heerlijk om je af en toe terug te kunnen trekken en een paar dagen alleen te zijn. Te gaan en staan waar jij wilt en te doen waar jij zin in hebt. Dit boshuisje bij camping Stortemelk is daarvoor een ideale plek. Het is goed bereikbaar per fiets, van alle moderne gemakken voorzien en ligt op een ideale locatie.

Vlieland, Boshuisje

Sinds ik ben weggegaan, lijd ik een beetje aan Vliewee. Dat is heimwee naar Vlieland. Dit eiland en Krasser hebben een bijzonder plekje in mijn hart veroverd. Of ik hier weer terugkom, is geen vraag maar slechts een kwestie van tijd!

Vlieland, Vliewee, boshuisje

Praktisch

boshuisje, Stortemelk, Vlieland

Krasser en de andere boshuisjes zijn te huur via de website van Stortemelk. Ik raad je aan tijdig te boeken want zoals je je kunt voorstellen zijn ze nogal populair. Er is geen receptie aanwezig. Je haalt de sleutel op bij het VVV in het dorp. Linnengoed kun je vooraf reserveren of als je dat (net als ik) vergeten bent, ophalen bij een ander adres (gegevens staan in de boeking). Er zijn supermarkten aanwezig op de camping en in het dorp.

Boshuis Krasser is een tiny house. Wil je zelf je eigen tiny house bouwen, dan kun je aan de slag met dit handige instructieboek!

Met dit spannende nieuwe boek over Vlieland kun je weer even dagdromen over jouw (en mijn) favoriete Waddeneiland!

Een fiets reserveren kan op diverse plekken. Ik deed als velen en regelde een e-bike bij Zeelen. Persoonlijk vond ik het erg prettig om deze elektrische fiets tot mijn beschikking te hebben zodat mijn actieradius wat groter was. Een gewone fiets voldoet natuurlijk ook prima.

Vaker dit soort leuke verhalen lezen? Abonneer je op mijn nieuwsbrief

* indicates required


Samenwerking

Voor mijn verblijf in het boshuisje op Vlieland ben ik een samenwerking aangegaan met camping Stortemelk. Voor de fiets had ik een samenwerking met Zeelen. Ik ben zelf verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel. Het copyright voor alle foto’s berust bij mij.

4 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.