vakantiepark

Vakantaseren over de Jackpot

 
Op zaterdagavond 10-1-2015 was het zover. Ik mocht de 1111e trekking van de Staatsloterij bijwonen. Via twitter had ik een uitnodiging ontvangen waar ik graag op inging.

Op weg naar Den Haag had ik op twitter een berichtje geplaatst. Veel volgers probeerden me nog “te bewegen” om de uitslag in hun voordeel te beïnvloeden.  Helaas kon ik daar niet op ingaan. Anderen gaven een reactie op wat zij zouden doen wanneer ze een grote prijs zouden winnen: een verre reis naar Amerika, een Samojeed, een soort hond, kopen, een Landal Bungalow of mooi vakantiehuis op Texel, een eigen huis kopen of laten aanpassen. Kortom, veel mensen begonnen al aardig te #vakantaseren over een mooie prijs.

Om half 7 ‘s avonds meldde ik me bij de receptie van de Staatsloterij in de Paleisstraat, een mooie plek vlakbij Paleis Noordeinde. Het verraste me hoe groot het gebouw was en hoeveel mensen er blijkbaar werkten. Als je er over na gaat denken komt er natuurlijk heel wat bij kijken om iedere maand zo’n loterij te doen. In heel Nederland kun je loten kopen, al die machines in winkels, de reclame, de computerprogramma’s, de administratie etc.

In de receptie zaten al een paar mensen te wachten. Allereerst natuurlijk de notaris die toezicht moet houden op de trekking. Ook waren er een paar medewerkers van de Staatsloterij zelf, die ook wel eens zo’n trekking wilden bijwonen. Naast mij was er nog 1 andere persoon die van buiten kwam.

De Jackpot gaat vallen!
Om kwart voor 7 werden we welkom geheten en gingen we naar een speciale ruimte waar de trekking plaats zou vinden. Na een korte uitleg en een introductiefilmpje, gingen we van start met het bepalen of de Jackpot die avond zou vallen. Afhankelijk van de kleur van de bal (blauw en oranje) die eruit kwam, zou de Jackpot van ruim 30 miljoen € vallen. En je raad het al: de oranje bal viel, dus ging de Jackpot eruit op onze avond.

Daarna ging de computer aan de slag om de prijzen 1 voor 1 te koppelen aan een lotnummer. Ik had vanwege deze speciale gelegenheid een lot gekocht met eindcijfer 11 (1111e trekking) en meteen was het raak! Al meteen bij de eerste twee nummers. Weliswaar geen kanjerprijs maar 100 € is toch leuk meegenomen.

Dit ging zeker een half uurtje door, totdat we bij de grotere prijzen aankwamen. Op dat moment werden aanwezigen uitgenodigd om op een grote rode knop te drukken. Ik moet eerlijk zeggen dat dat wel een speciaal gevoel gaf. Dankzij mijn druk op de knop, won iemand een ton!

Als allerlaatste prijs, mochten we de rode knop indrukken om de Jackpot aan een lot te koppelen. Samen met een van de andere aanwezigen, drukte ik op de knop! En Bingo: de Jackpot werd gekoppeld aan vijf 1/5 loten. Dus 5 mensen wonnen vanavond met een lot van 3 Euro maar liefst 6 miljoen Euro.  Dankzij onze druk op de knop! Een speciaal moment.

#Vakantaseren over de Jackpot
Terugkijkend, vind ik het een zeer leuke en leerzame ervaring geweest. Het is erg interessant om van dichtbij te zien hoe zo’n trekking in de praktijk gaat. En ik won ook nog 100 Euro met mijn lot. Een grote reis zit er niet in dus voorlopig blijf ik nog lekker #vakantaseren over de Jackpot.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.